1821 Digital Gallery

Οι νέοι νησιώτες Δήμαρχοι

Οι νέοι νησιώτες Δήμαρχοι
Χανιά, Ζάκυνθος, Μυτιλήνη και Κάλυμνος και άλλα νησιά με νέα πρόσωπα στη Δημαρχία
  • A-
  • A+
0
Οι νέοι δήμαρχοι στη νησιωτική χώρα. Τα τελικά αποτελέσματα και οι νικητές.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης επικεφαλής του συνδυασμού «Για τα Χανιά» με ποσοστό 57,71% αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Χανίων.

Ο συνδυασμός «Η απάντηση τα Χανιά μας» με επικεφαλής τον Αρη Παπαδογιάννη έλαβε ποσοστό 42.87%.

Στην πρώτη μετά την εκλογή του δήλωση ο νέος δήμαρχος Χανίων αφού ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια του εμφανίστηκε ενωτικός καλώντας όλους τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών σε συστράτευση για την επόμενη ημέρα του δήμου. «Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα. Νίκησε η ελπίδα, η τόλμη, νίκησαν τα Χανιά. Οι πολίτες έδωσαν εντολή για μια νέα αντίληψη για τα Χανιά. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε. Αξιοποιώντας όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα αντίληψη», τόνισε ο νέος δήμαρχος Χανίων.

Ο Κυτέλης στη Μυτιλήνη

Σχετικα
Μέτρα στήριξης και επιχορηγήσεις σε 42 μικρά νησιά - Η μαραθώνια συνάντηση Μητσοτάκη με δημάρχους
Μέτρα στήριξης και επιχορηγήσεις σε 42 μικρά νησιά - Η μαραθώνια συνάντηση Μητσοτάκη με δημάρχους

Ο Στρατής Κύτελης που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, είναι ο νέος δήμαρχος Μυτιλήνης συγκεντρώνοντας μέχρι τις 10:30 το βράδυ, περί το 65% των ψήφων στον σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σε δήλωση του ο κ. Κύτελης σημείωσε ότι με την ανάληψη της δημοτικής αρχής «θα επαναφέρουμε το νησί στην κανονικότητα» και επεσήμανε ότι θέλει να ενώσει τον λαό του δήμου με στόχο «το νησί μας να πάει ψηλά».

Σε δήλωση του ο αντίπαλος του κ. Κύτελη, Μιχάλης Μαμάκος που υποστηρίχτηκε από το ΚΙΝΑΛ, τον συνεχάρη «για την καθαρή του νίκη και στον δεύτερο γύρο των εκλογών», ευχαριστώντας τους πολίτες για το ποσοστό με το οποίο τους κατέστησαν «ρυθμιστές στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του δήμου Μυτιλήνης».

Σχετικα
Δημοσιονομικός χώρος και χρόνος
Δημοσιονομικός χώρος και χρόνος

Ο Αρετάκης στη Ζάκυνθο

Νέος δήμαρχου Ζακύνθου, εξελέγη με ποσοστό 67,70% και 10.357 ψήφους (στο 82% ενσωμάτωσης), ο αρχηγός του συνδυασμού «Με Αρετή και Τόλμη για τη Ζάκυνθο» Νικήτας Αρετάκης.

Ο κ. Αρετάκης, που έχει χαρακτηριστεί ως «ευεργέτης» του νησιού λόγο των δωρεών που έχει πραγματοποιήσει με μεγαλύτερη από αυτές, ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα θα διαδεχτεί την 1η Σεπτεμβρίου τον Παύλο Κολοκοτσά.

Στις πρώτες δηλώσεις λίγο μετά τα οριστικά απότελέσματα των εκλογών ο κ. Αρετάκης δήλωσε ότι «είναι για εμένα μια ημέρα ευθύνης, θα προσπαθήσω όσο μπορώ να ανταποκριθώ στην αγάπη του κόσμου και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχω».

Αναφερόμενος στη μεγάλη διαφορά που είχε σε ψήφους από τον έτερο υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Αρμένη, ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου δήλωσε ότι «για εμένα δεν είναι τόσο σημαντική η μεγάλη διαφορά σε ψήφους όσο η αγάπη του κόσμου και το ενδιαφέρον του για εμένα».

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι έξω από το εκλογικό του γραφείο βρέθηκε πλήθος κόσμου από όλη τη Ζάκυνθο ώστε να τον συγχαρεί, ενώ στη συνέχεια πάνω από διακόσια άτομα τον συνόδεψαν έως το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου για τις καθιερωμένες δηλώσεις.

Ξανά ο Διακομιχάλης στην Κάλυμνο

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης εξελέγη δήμαρχος Καλυμνίων με ποσοστό 52,22% έναντι ποσοστού 47,48% που κατέλαβε ο Γιάννης Μαστροκούκκος.

Ο κ. Διακομιχάλης επανέρχεται στο «τιμόνι» του δήμου ύστερα από πέντε χρόνια και είναι η τέταρτη φορά που εκλέγεται δήμαρχος.

 Με ποσοστό 51,09 % εκλέχθηκε νέος δήμαρχος Αργοστολίου με το συνδυασμό «Δημοτική Συμπολιτεία» ο Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο Παρίσης στην Κεφαλονιά      

Ο απερχόμενος δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης συγκέντρωσε το 48,91% με το συνδυασμό «Ισχυρή Κεφαλονιά».

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του ο κ. Μιχαλάτος τόνισε ότι «πριν λίγο συνομίλησα με τον κ. Παρίση όπου με συνεχάρη και του ζήτησα να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος κανονικά και να έχουμε μια καλή συνεργασία μέχρι να γίνει η μετάβαση την 1η Σεπτεμβρίου».

«Για εμάς δεν είναι το ζητούμενο ότι νικήσαμε αλλά να πετύχουμε και αυτό προϋποθέτει ομαδική δουλειά με όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Εμείς έχουμε την όρεξη και για δουλειά και για συνεργασία γιατί θεωρούμε ότι αυτά είναι τα κριτήρια για να πάει ο δήμος μπροστά» τόνισε ο νέος δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Στη Χίο

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης είναι ο νέος δήμαρχος Χίου με περίπου το 52% των ψήφων σύμφωνα με το 90% των εκλογικών τμημάτων. Με δήλωσή του ο συνυποψήφιος του συνεχάρη τον κ. Κάρμαντζη για τη νίκη του.

Νέος... Καλός δήμαρχος στη Λευκάδα 

Νέος δήμαρχος Λευκάδας εξελέγη ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονη Λευκάδα», Χαράλαμπος Καλός, με ποσοστό, 54,64% έναντι του συνυποψήφιου του για το δημαρχιακό θώκο, Θεόδωρου Σολδάτου επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε πορεία».

«Σήμερα ήταν μία μεγάλη νίκη και για την «Σύγχρονη Λευκάδα», αλλά πιστεύω και για την συντριπτική πλειοψηφία του λευκαδίτικου λαού, ο οποίος αξιολόγησε και έκρινε ότι έπρεπε να αποτελέσουμε ως «Σύγχρονη Λευκάδα» την σημερινή του επιλογή. Από την αυριανή ημέρα, πρόκειται να έρθουμε σε επικοινωνία και σε επαφή με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με μόνο στόχο να μπορέσουμε να πετύχουμε τις απαραίτητες συναινέσεις που χρειάζονται έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάμε τον τόπο μπροστά.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες για την τιμή που έκαναν και στο πρόσωπο μου και στη «Σύγχρονη Λευκάδα» και τους είμαι υπόχρεος. Αναλαμβάνω την ευθύνη», δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός .

Εξάλλου σε θρίλερ είχε εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση στο δήμο Μεγανησίου, με τον σημερινό δήμαρχο Παύλο Δάγλα να επανεκλέγεται έναντι της συνυποψήφιας του Καββαδά -Καρατσολάκη Αικατερίνη, με διαφορά μόνο 21 ψήφων, αφού ο πρώτος κατάφερε να πάρει τελικά 546 ψήφους έναντι της δεύτερης που πήρε συνολικά 525 ψήφους.

 

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5