Visual Browsing

Δ. Κουτσούμπας: «Ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές»

Δημήτρης Κουτσούμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
«Το προοδευτικό δεν είναι να αποδέχεσαι τα πράγματα όπως έχουν», το μήνυμά του προς τη νεολαία
  • A-
  • A+
0
Την ψήφο των πολιτών για ένα «ισχυρό» ΚΚΕ στις ευρωεκλογές ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος.

«Η ελπίδα και η προοπτική έχει όνομα και γράφεται με μεγάλα γράμματα: ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Όπως είπε, «ο λαός πρέπει να έχει στήριγμα και αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ΚΚΕ». Και πρόσθεσε ότι «με ισχυρό ΚΚΕ παντού» μπορεί να ανοίξει «ο δρόμος του λαού με την εξουσία στα δικά του χέρια».

Επιπλέον, έκανε λόγο για «κακοπαιγμένη παράσταση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αντιλαϊκό σενάριο», υπογραμμίζοντας: «Αυτό το έργο πρέπει να κατέβει μια ώρα αρχύτερα, και στη θέση των σημερινών άθλιων πρωταγωνιστών, να ανέβει ο λαός μας, και το σενάριο να είναι οι πραγματικές ανάγκες του». Είπε, ακόμη, ότι η αντιπαράθεση για το ποιος δουλεύει για το κεφάλαιο και ποιος τρέχει να υλοποιήσει τα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ δεν αφορά τον λαό.

Ακόμη, σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν τη σύμπλευση τους στα κύρια ζητήματα, καλώντας τον λαό «και με την ψήφο του την Κυριακή» να θεωρήσει «ξεχασμένα όσα έχασε στην κρίση και να τους χαρίσει τα κλεμμένα». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ακόμα και όσα προεκλογικά τάζουν είναι υπό αίρεση, καθώς «οδεύουμε διεθνώς προς νέα καπιταλιστική κρίση» που μαζί με τους οξυμένους ανταγωνισμούς οπωσδήποτε θα επιδράσει «στην όποια ανάκαμψη στην Ελλάδα, (και) τα πράγματα για τον λαό μας θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αν δεν αποφασίσει να τους πάρει αμπάριζα όλους αυτούς και το σύστημά τους».

Στη συνέχεια παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα για την κατάσταση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, εκτιμώντας ότι «δεν υπάρχει μικρότερο κακό» και πως κάθε φορά επιλογή αυτού που θεωρείτο τέτοιο, οδηγούσε «σε ένα μεγαλύτερο».

Σχετικα
Συγκίνηση στη Γυάρο: Μνημείο του ΚΚΕ για το «Θανατονήσι»
Συγκίνηση στη Γυάρο: Μνημείο του ΚΚΕ για το «Θανατονήσι»

«Φτάσαμε στις παροχές ψίχουλα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στον λαό 1 από τα 10 που του έχει κλέψει, ενώ τα υπόλοιπα 9 τα δίνει ως δώρο στο κεφάλαιο και θέλει να του πει ο λαός κι ευχαριστώ! Κι αυτό το ευχαριστώ, αν γίνει και ψήφος, θα είναι η έγκριση για τον επόμενο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης» ξεκαθάρισε.

«Μπορεί ο Τσίπρας να παρουσιάζει σαν όραμα του ΣΥΡΙΖΑ την "πατρίδα των πολλών", στην οποία δήθεν "οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα", η "παιδεία και η υγεία είναι καθολικό δικαίωμα", "οι νέοι μπορούν να ονειρεύονται" και άλλα τέτοια ποιητικά όμως στην Ελλάδα της τετράχρονης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας: «Πατρίδα τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τη ΝΔ, είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των ελίτ, που και οι δύο υπηρετούν, έστω με διαφορετικό στυλ, με διαφορετική φρασεολογία».

«Και στην Ελλάδα και παντού, υπάρχουν δυο πατρίδες που βρίσκονται σε ανειρήνευτη σύγκρουση μεταξύ τους. Από τη μία, είναι η πατρίδα της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού, που με τους κόπους του φτιάχνει ό,τι βλέπουμε σήμερα σε αυτόν τον τόπο. Από την άλλη, είναι η πατρίδα μιας χούφτας εκμεταλλευτών - παράσιτων που χωρίς να προσφέρουν τίποτα τσεπώνουν όλο τον πλούτο, που όταν τους συμφέρει, παίρνουν τις επιχειρήσεις τους και τις μεταφέρουν σε "άλλες πατρίδες" ή σηκώνουν στα καράβια τους άλλες ξένες σημαίες γιατί αυτό συμφέρει τα κέρδη τους. Αυτών την "πατρίδα" ταΐζουν με την πολιτική τους ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και οι υπόλοιποι» ανέφερε ακόμη.

Σχετικα
Ψήφος αποδήμων: Τι απάντησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στον Μητσοτάκη
Ψήφος αποδήμων: Τι απάντησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στον Μητσοτάκη

Υπογράμμισε, δε, ότι «Ελλάδα και Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μπορεί να είναι μόνο η Ελλάδα και η Ευρώπη του Σοσιαλισμού, έξω από τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τους λαούς σε κάθε χώρα να έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τον πλούτο που παράγουν».

«Την Ελλάδα των πολλών, δεν μπορεί να την κάνει πραγματικότητα, καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως και αν ονομάζεται» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα των πολλών" μπορεί να γίνει "μέσα από την πάλη των πολλών" και για να δυναμώσει αυτή η προοπτική χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Είπε, ακόμη, ότι ούτε «οι δήθεν προοδευτικές συμμαχίες ενάντια στην ακροδεξιά του Τσίπρα ούτε οι κορώνες ενάντια στον λαϊκισμό του Μητσοτάκη μπορούν να κρύψουν, πως και οι δύο, προσκυνούν την ΕΕ που είναι αντιδραστική, γιατί είναι καπιταλιστική ένωση».

Ανέφερε, δε, ότι «δεν είναι πρόοδος το "ελάχιστο" για τους πλέον εξαθλιωμένους, ούτε η προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, ούτε ο ευρωστρατός, οι βομβαρδισμοί στη Συρία και οι "Μόριες", ούτε ο αντικομμουνισμός της ΕΕ, στον οποίο προσχώρησε και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή Τσίπρα».

«Αυτήν την υπογραφή πρέπει να την πληρώσουν ακριβά. Τα παιδιά, τα εγγόνια αγωνιστών, κομμουνιστών, δεν μπορούν να αποδεχτούν με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, όλη αυτή την προπαγάνδα που ήταν γραμμένη πάνω στη δικαστική απόφαση που έστελνε στις φυλακές, στις εξορίες, στο εκτελεστικό απόσπασμα τότε, τους πατεράδες, τους παππούδες τους. Που με αυτή στήθηκαν στον τοίχο ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Νίκος Πλουμπίδης, χιλιάδες άλλοι αγωνιστές, καταδικάστηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια, έφυγε από τη ζωή» πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της, σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες και η δήθεν αριστερή του ΣΥΡΙΖΑ στρώνουν το έδαφος στον φασισμό στην Ευρώπη. Με τις αντιλαϊκές αποφάσεις που κατά 90%, όλοι μαζί ψήφισαν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο».

«Στις δήθεν προοδευτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ χωρούν όλοι: Από τον Τράμπ που στηρίζεται από την Κου Κλουξ Κλαν, που δολοφονεί μετανάστες, μέχρι τον Νετανάχιου του Ισραήλ, που δολοφονεί εγκύους και μικρά παιδιά» είπε και συμπλήρωσε: «"Προοδευτική συμμαχία" δε γίνεται με τους δολοφόνους του Γρηγόρη Λαμπράκη, που σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια δέχθηκε την άνανδρη επίθεση στη Θεσσαλονίκη, από τους εγκάθετους του παρακράτους και των Αμερικάνων».

Επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «πολλά νέα παιδιά ψηφίζουν ΚΚΕ για να γκρεμιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Γιατί ξέρουν πως η Χρυσή Αυγή δεν γκρεμίζεται ούτε με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ψήφο στη ΝΔ ούτε με ψήφο στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ».

«Η πρόταση του ΚΚΕ είναι αυτή που ταιριάζει στη νεολαία. Γιατί το προοδευτικό, το σύγχρονο, το καινοτόμο, δεν είναι να αποδέχεσαι τα πράγματα όπως έχουν» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους «προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί η Λαϊκή Αντιπολίτευση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα στηρίγματά τους στις κυβερνήσεις, στους δήμους και τις Περιφέρειες».

«Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, πάρτε τη θέση σας στο πλάι του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Φωτίζει µε το ανατρεπτικό του πρόγραμμα τον δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με τον λαό στην εξουσία και πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Γιατί αυτό σήμερα είναι το προοδευτικό και σύγχρονο. Η "Ελλάδα των πολλών" είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ομιλία του «προχωράμε με το δίκιο μας, τη δύναμή μας, την καρδιά μας. Για μια μεγάλη νίκη του λαού με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5