Visual Browsing
ΤΕΥΧΟΣ 703

Αγγελική Ζαφειράκου - Πετρουλάκη: «Οι πολίτες αναμένουν τα αυτονόητα από τη δημοτική αρχή»

Αγγελική Ζαφειράκου - Πετρουλάκη
«Κίνητρό μου για την ενασχόληση με τα κοινά είναι η αγάπη μου για την πόλη που ζω»
  • A-
  • A+
0
Η Αγγελική Ζαφειράκου - Πετρουλάκη κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Ντινόπουλος - Βριλήσσια - Δυνατά

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Γραμματέας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Μέλος ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γενική Διευθύντρια Χρηματιστηριακών Εταιρειών καθώς και Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Εισηγμένων Εταιριών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΕΙΣΕΤ). Είναι κάτοχος master στην περιφερειακή ανάπτυξη, κατεβαίνει πρώτη φορά υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Ντινόπουλος - Βριλήσσια - Δυνατά.

Ποια είναι η σχέση σας με τα Βριλήσσια;
Ζω στα Βριλήσσια τα τελευταία τριάντα χρόνια. Πιστεύω ότι αν και είναι ένας από τους πιο όμορφους δήμους έχει μεγάλα περιθώρια αναβάθμισης. 

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά; Το πήρατε απόφαση μόνος ή σας προτάθηκε;
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος μετά από πρόταση του υποψηφίου δημάρχου κ. Αργύρη Ντινόπουλου. Συμφώνησα γιατί θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο, ειδικά την περίοδο αυτή της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας, όλοι οι πολίτες να δραστηριοποιηθούμε, να αφήσουμε την κριτική από τον καναπέ και να προσφέρουμε στα κοινά, ο καθένας ανάλογα με τις γνώσεις και την εμπειρία του. 

Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό του Αργύρη Ντινόπουλου;
Ο Αργύρης Ντινόπουλος έχει αποδείξει με έργα κατά τη διάρκεια προηγούμενης θητείας του στον Δήμο Βριλησσίων ότι θέλει και μπορεί! Η ομάδα του απαρτίζεται από άτομα με γνώσεις, εμπειρία, ικανότητες, ήθος, αγάπη για την πόλη και πάθος για ένα καλύτερο αύριο. Στόχος του είναι να εκσυγχρονίσει την πόλη, να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες, να προστατεύσει το περιβάλλον, να αναπτύξει τον πολιτισμό, να κάνει έργα ανάπλασης στις πλατείες, στα πάρκα, στην παραρεμάτιο περιοχή, στα κτίρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου με γνώμονα την ευημερία του πολίτη. 

Σχετικα
ΚΚΕ και ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού
ΚΚΕ και ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

Πολλοί δήμοι είναι καταχρεωμένοι και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε βασικές λειτουργίες. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό;
Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από το κράτος και να λειτουργεί με εταιρικά κριτήρια. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει οι δήμοι να έχουν οικονομική αυτοτέλεια. Η πρόταση να εισπράττουν οι δήμοι τον ΕΝΦΙΑ θα συμβάλει τα μέγιστα, αν γίνει πράξη, προς την κατεύθυνση αυτή. Η συνετή διαχείριση των πόρων των δήμων, η μείωση των λειτουργικών δαπανών, η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και η διοχέτευσή τους σε έργα υποδομής είναι βασικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά τους στην διαχείριση των οικονομικών θεμάτων. 

Η απλή αναλογική θα διευκολύνει ή θα δυσκολέψει την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου που θα αναδειχτεί; 
Η απλή αναλογική πιθανόν να οδηγήσει πολλούς δήμους και περιφέρειες της χώρας σε ακυβερνησία, αν δημιουργηθούν συνασπισμοί μέσα στα συμβούλια που δεν θα επιτρέπουν την λήψη αποφάσεων. 

Τι πιστεύετε ότι θέλουν οι δημότες της γενιάς σας από την πόλη που ζουν;
Οι πολίτες αναμένουν τα αυτονόητα από τη δημοτική αρχή. Ασφάλεια, επαρκή φωτισμό, πεζοδρόμια, καθαριότητα, αγωγούς ομβρίων, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα πολιτισμού, κοινωνικές υπηρεσίες, γρήγορο internet, σύγχρονες υπηρεσίες στην εξυπηρέτηση του πολίτη. 

Σχετικα
Ομπάμα στηρίζει Τριντό ενόψει των εκλογών στο Καναδά στις 21 Οκτωβρίου
Ομπάμα στηρίζει Τριντό ενόψει των εκλογών στο Καναδά στις 21 Οκτωβρίου

Αν είχατε την ευκαιρία να αλλάξετε κάτι στα Βριλήσσια, πείτε μας το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;
Το μέγιστο αγαθό είναι η ασφάλεια των πολιτών. Επομένως θα προχωρούσα άμεσα στην επανίδρυση της δημοτικής αστυνομίας, στον προγραμματισμό περιπολιών και στην επέκταση του δικτύου φωτισμού, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια στον δήμο. 
 
Σε ποια πόλη του εξωτερικού έχετε ζηλέψει πράγματα που έχει φτιάξει ο Δήμος εκεί και τι ακριβώς είναι αυτό;
Είχα θαυμάσει σε μια πόλη της Ευρώπης υπογειοποιημένους απόλυτα στεγανούς κάδους απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης ανά κατηγορία, με ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγματος, πολύ καλά συντηρημένους, που πρόσφεραν στην πόλη την εικόνα της τάξης και της καθαριότητας. 

Αν σας λέγαμε να γράψετε ένα σύντομο (με 20 λέξεις) δελτίο τύπου που να διαφημίζει τα Βριλήσσια σε ξένα έντυπα τι θα γράφατε;
Τα Βριλήσσια είναι μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική, ανθρώπινη, με πολύ υγιεινό κλίμα λόγω του ότι βρίσκεται στους πρόποδες του Πεντελικού όρους. 

Έχει πολύ καλή ρυμοτομία, φαρδείς δρόμους, χώρους πρασίνου, πάρκα και αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι πολίτες εξυπηρετούνται για τις μετακινήσεις τους με δημόσια και δημοτικά λεωφορεία, τον προαστιακό και το μέτρο. Γύρω από την πλατεία Αναλήψεως, που έχει πεζοδρομηθεί, έχουν δημιουργηθεί παντός είδους καταστήματα μαζικής εστίασης, με αποτέλεσμα η πλατεία να είναι τόπος ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους. Στην περιοχή κοντά στην πλατεία η ύπαρξη όλων των Τράπεζων, του Ταχυδρομείου, Ιατρείων, Φαρμακείων και κάθε είδους καταστημάτων συμβάλλουν στο να είναι την πόλη των Βριλησσίων μια πλήρως αποκεντρωμένη πόλη. 

Πείτε μας έναν καλό λόγο που θα άξιζε για να σας ψηφίσουμε;
Κίνητρό μου για την ενασχόληση με τα κοινά είναι η αγάπη μου για την πόλη που ζω και η επιθυμία μου να συμβάλω με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει από την εργασία μου στον δημόσιο, τραπεζικό και ιδιωτικό τομέα στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση της. 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5