Visual Browsing

Κώστας Μπακογιάννης: Πάμε μπροστά. Πάμε να αλλάξουμε την πόλη

Κώστας Μπακογιάννης
Κώστας Μπακογιάννης/©INTIMENEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ
«Γιατί είναι ύψιστη τιμή να υπηρετείς αυτήν την πόλη», το μήνυμά του στους δημότες της Αθήνας
  • A-
  • A+
0
Τα βασικά σημεία της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του Κώστα Μπακογιάννη στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Κάλεσμα στις Αθηναίες και στους Αθηναίους σε μια μεγάλη φυγή προς τα εμπρός που θα ανεβάσει την Αθήνα ψηλά, απηύθυνε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του στην πλατεία Κολοκοτρώνη. «Τέλος τα "θα" και τα "πρέπει να". Πάμε να φύγουμε μπροστά. Πάμε να αλλάξουμε την πόλη. Πάμε να φέρουμε την Αθήνα ψηλά» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Και πρόσθεσε: «Έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, θέλω να μοιραστώ κάτι σημαντικό μαζί σας. Έχοντας αντιμετωπίσει όλων των ειδών τα προβλήματα, από τα μικρά μέχρι τα μεγάλα, θέλω να σας πω ότι οι ουσιαστικές αλλαγές δεν μπορεί να έρθουν από τα πάνω. Οι πραγματικές αλλαγές έρχονται μόνο από κάτω προς τα πάνω. Όχι με εντολές ή διαταγές, όχι κουνώντας το δάκτυλο, αλλά με έμπνευση. Με πίστη ο ένας στον άλλον. Και με σχέδιο. Το "πρέπει να" τελείωσε. Ήρθε η ώρα του "πάμε να". Πάμε όλοι μαζί να γράψουμε την δική μας ιστορία».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε ακόμη: «Η δική μας δουλειά στον Δήμο είναι να έχουμε σχέδιο και αφοσίωση σε έναν στόχο: Να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων της Αθήνας. Δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Γιατί η δύναμη της Αθήνας είναι οι άνθρωποί της».

Πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα

Σχετικα
Μπακογιάννης: Το «ευχαριστώ» που βγαίνουν τα σκουπίδια με φειδώ
Μπακογιάννης: Το «ευχαριστώ» που βγαίνουν τα σκουπίδια με φειδώ

Ο κ. Μπακογιάννης έδωσε έμφαση στη διαφορετική προεκλογική εκστρατεία με κύριο χαρακτηριστικό τον πολιτικό πολιτισμό, που επέλεξε να κάνει από τις αρχές του περασμένου Νοέμβριου όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του.

«Γιατί όταν ζητάς από του Αθηναίους τον καλύτερο εαυτό τους, οφείλεις πρώτα να τον δώσεις εσύ ο ίδιος. Και όταν οι άλλοι στόχευαν χαμηλά, με επιθέσεις και με κατηγορίες, εμείς κρατούσαμε το βλέμμα μας ψηλά. Μιλήσαμε μόνο θετικά. Πρακτικά και χειροπιαστά. Για απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Όχι με ωραία λόγια, αλλά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Όχι με πολιτικά συνθήματα, αλλά με εμμονή στα μικρά και καθημερινά που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Όχι με σχέδια φαραωνικά, μεγαλοστομίες και διακηρύξεις, αλλά με πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Γιατί είναι τα αυτονόητα που μας λείπουν. Γιατί ο δήμαρχος είναι για να φροντίζει την καθημερινότητα της πόλης. Να ξυπνάει την πόλη το πρωί και να την βάζει για ύπνο το βράδυ» ξεκαθάρισε.

Κώστας Μπακογιάννης
Κώστας Μπακογιάννης/©INTIMENEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ
Σχετικα
Επιχείρηση «καθαρισμός» στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό
Επιχείρηση «καθαρισμός» στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους σε μια μεγάλη φυγή προς τα εμπρός. «Αντί το παρελθόν να διαιωνίζει τη λογική του. Αντί η παρελθοντολογία που οδηγεί σε αδιέξοδα και διχασμούς, να μας ορίζει. Αντί να αναλωνόμαστε σε καταλογισμούς ευθυνών, ας αναζητήσουμε εκείνα που θεραπεύουν. Εκείνα που ενώνουν. Εκείνα που είναι όλων μας. Αντί να κρυβόμαστε από ευθύνες. Αντί να δειλιάζουμε και να φοβόμαστε. Να βγούμε μπροστά. Με γενναιότητα. Με θάρρος. Και γιατί όχι με θράσος. Με αποφασιστικότητα. Να υπερβούμε αρμοδιότητες. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για όλα και υπόλογος σε όλους. Να φύγουμε μπροστά και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις και τις δυναμικές που βρίσκονται παντού σε τούτη την πόλη. Με σωφροσύνη και λογική όπου χρειάζεται, αλλά και με επαναστατικότητα όταν δεν γίνεται αλλιώς» είπε.

Και πρόσθεσε: «Να φτιάξουμε μαζί μια πόλη ελεύθερων ανθρώπων που θα ενώνονται με δυνατούς δεσμούς και οδηγό την αγάπη τους για την Αθήνα. Γιατί αυτή είναι η δύναμη της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δίνει τη δυνατότητα για έναν μόνιμο ανοιχτό διάλογο. Και σε αυτόν τον ανοιχτό διάλογο σάς καλώ να πάρετε και να παίρνετε συνεχώς μέρος σήμερα, αύριο, μέχρι τις εκλογές και κυρίως τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Γιατί όλοι εμείς εδώ είμαστε κομμάτι της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην πόλη».

Δουλειά, λάντζα, κόπο και χρόνο

«Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα» υπογράμμισε επίσης ο κ. Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι η Αθήνα θέλει σχέδιο και στοχοπροσήλωση.

«Θέλει δουλειά, θέλει λάντζα, θέλει κόπο και θέλει χρόνο. Δεν υπάρχουν μάγοι, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Πάνω απ' όλα, αν θέλουμε να γυρίσουμε την πόλη ανάποδα, θα χρειαστεί να σπάσουμε αυγά. Να συγκρουστούμε με μικρότερα και μεγαλύτερα συμφέροντα. Μικρότερα και μεγαλύτερα κατεστημένα. Γι' αυτό και ζητάμε ξεκάθαρη εντολή. Η δύναμη μας είναι η δύναμή σας. Ζητάμε από όσο γίνεται περισσότερους Αθηναίους και Αθηναίες να μας εμπιστευτούν.

Κώστας Μπακογιάννης
Κώστας Μπακογιάννης/©INTIMENEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

» Έχουμε αποδείξει έμπρακτα πως ξέρουμε να συνεργαζόμαστε. Δεν περιμέναμε τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική για να ανακαλύψουμε όψιμα την αξία της συνεννόησης και της συναίνεσης. Ξέρουμε, όμως, επίσης πολύ καλά πως έχουμε ανάγκη την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις. Για να κάνουμε τις δύσκολες επιλογές.  Χωρίς σκιές. Δίχως συναλλαγές» υποστήριξε.

Το μήνυμά του στη νεολαία

Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους θα πάνε για πρώτη φορά στις κάλπες την επόμενη Κυριακή ο κ. Μπακογιάννης είπε: «Θέλω να κοιτάξω στα μάτια τους νέους και τις νέες. Όλα αυτά τα παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Παιδιά της νέας χιλιετίας, που γεννήθηκαν μετά το 2000. Παιδιά που βίωσαν στα σπίτια τους, που έζησαν στις οικογένειές τους, τους συμβιβασμούς και τις ήττες της κρίσης. Παιδιά που αναρωτιούνται αν αλλάζει τίποτα. Ναι λοιπόν, αλλάζει. Ναι, λοιπόν, γίνεται! Για αυτό αυτήν την Κυριακή πηγαίνετε στην κάλπη. Στείλτε το δικό σας μήνυμα απέναντι σε όλα όσα σας πληγώνουν, όσα σας πικραίνουν, όσα σας απογοητεύουν».

Και κατέληξε: «Σηκώστε το ανάστημά σας απέναντι στην παραίτηση και τη μοιρολατρία. Γιατί η δύναμη για τις πραγματικές αλλαγές βρίσκεται στην ομάδα. Οι παρέες, οι ομάδες γράφουν ιστορία. Γιατί έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία, αλλά και τον ενθουσιασμό και την όρεξη. Γιατί είναι ύψιστη τιμή να υπηρετείς αυτή την πόλη. Να επιτρέψουμε στη μαγεία της Αθήνας να μας συνεπάρει και με σκληρή δουλειά να πάμε όλοι και όλες μαζί πολύ ψηλά».

Κεντρική Προεκλογική Ομιλία Κώστα Μπακογιάννη

Caption:
Ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά»/©INTIMENEWS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
24.10.2019
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5