Visual Browsing

Η φωτογραφία της συζύγου του Ηγεμόνα

Η Περιστέρα Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής
© INTIME NEWS
H δίκη της ΧΑ καρκινοβατεί για τέταρτη χρονιά και υπάρχουν πραγματικοί λόγοι που βαραίνουν όσους διαχειρίζονται εξουσία
  • A-
  • A+
0
Δικαιούται η κ. Μπαζιάνα να επισκέπτεται δημοσίως την δίκη της ΧΑ και τους παράγοντές της;

Αν ο Υπουργός Δικαιοσύνης φωτογραφιζόταν στο πλάι της μητέρας του Παύλου Φύσσα, στην αίθουσα του Δικαστηρίου στον Κορυδαλλό, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης θα μιλούσε για απροκάλυπτο θράσος.

H δίκη της ΧΑ καρκινοβατεί για τέταρτη χρονιά και υπάρχουν πραγματικοί λόγοι που βαραίνουν όσους διαχειρίζονται εξουσία, είτε εκτελεστική είτε δικαστική. Πέρα από τις υπαρκτές πρακτικές δυσκολίες της δίκης, η Δικαιοσύνη σχημάτισε λανθασμένα μια δικογραφία μαμούθ (συνεκδίκαση 68 κατηγορούμενων), με αποτέλεσμα η δίκη να μην τελειώνει ούτε το 2021.

Μόνο (!) η Πρόεδρος του Δικαστηρίου έχει απαλλαγεί από άλλες υποθέσεις και δικάζει απερίσπαστη την υπόθεση. Οι υπόλοιποι –και οι εισαγγελείς– έχουν κι άλλες δίκες διότι στο εφετείο οι δικαστές από καιρό πλέον δεν επαρκούν για να δικάζονται οι χιλιάδες υποθέσεις.

Οι δε ευθύνες της Πολιτείας με Πρωθυπουργό τον σύζυγο της φωτογραφιζόμενης συζύγου, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει φροντίσει να βρεθεί μια σταθερή αίθουσα για την διεξαγωγή της δίκης. Με αποτέλεσμα να μεταφέρεται από κτίριο σε κτίριο εντός της Αττικής και πρακτικά να διεξάγεται, το πολύ, μια φορά την εβδομάδα.

Σχετικα
Μέτε Φρεντέριξεν: «Ενοχλημένη» από τον Τραμπ
Μέτε Φρεντέριξεν: «Ενοχλημένη» από τον Τραμπ

Δικαιούται λοιπόν, η κ. Μπαζιάνα να επισκέπτεται δημοσίως την δίκη της ΧΑ και τους παράγοντές της;

Αν εξαιρέσεις την ανθρώπινη διάσταση, το αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη (κι όχι μοναδικό προνόμιο κάποιου επώνυμου) να συμπαρασταθεί στην οικογένεια Φύσσα, η χθεσινή αποτελεί μια σκηνοθετημένη παράσταση και τίποτα παραπάνω. Η σύζυγος του Πρωθυπουργού ασφαλώς δεν είναι φορέας της εκτελεστικής εξουσίας αλλά διαθέτει ισχυρή συμβολική εξουσία. Κι αυτήν την εξουσία εφάρμοσε άτσαλα με την επίσκεψη-φωτογράφισή της, σε, ένα έτσι κι αλλιώς, ρημαγμένο τριτοκοσμικό σκηνικό ενός αποτυχημένου κράτους που κωλυσιεργεί και δεν αποδίδει δικαιοσύνη.

Οι δομικές και λειτουργικές αδυναμίες της Δικαιοσύνης και του κράτους συνολικά βολεύουν εκείνους που έχουν συμφέρον να εκκρεμεί η δίκη, να μένει «ανοιχτή» η πληγή της κοινωνίας από το μαχαίρι του δολοφόνου και να μην έχει τέλος το δράμα της οικογένειας του Παύλου.

Σχετικα
Τέλος ο Τζουζέπε Κόντε - Αναζητείται ο επόμενος
Τέλος ο Τζουζέπε Κόντε - Αναζητείται ο επόμενος

Η ενεργός πολιτική παρουσία της ΧΑ, η μη δικαστική και ηθική καταδίκη του συστήματος της ΧΑ και των μεθόδων της εξυπηρετεί πολλούς και ετερόκλητους λόγους μικροπολιτικής. Βολεύει και τους φασίστες και τους αντιφασίστες. Η λεκτική καταδίκη του φασισμού είναι εύκολη και αυτονόητη αλλά καταντάει φθηνή όταν γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Η προσπάθεια απόκρουσης φασιστικών τάσεων δεν γίνεται με αντιφασιστικά υλικά της δεκαετίας του ’60 αλλά με συντεταγμένη και θεσμική δράση της Πολιτείας και του κράτους δικαίου.

Οι φωτογραφίες των -από την προηγούμενη, ειδοποιημένων φωτορεπόρτερ- είναι φθηνή προπαγάνδα, οι δε δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ότι η Μάγδα Φύσσα ζήτησε από την κ. Μπαζιάνα «να πει κάτι» για να επισκευασθούν οι τουαλέτες των δικαστηρίων Κορυδαλλού, ακόμα κι αν είναι αλήθεια, ενισχύουν το προφίλ του «Ηγεμόνα και της συζύγου» και καταμαρτυρούν πολλά για την κατάντια (και) της δημοσιογραφίας.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Εν Αιθρία 10
Εν Αιθρία 10
Ελληνοαμερικανική Ένωση
11.09.2019
Εν Αιθρία 10
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς
12.09.2019
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5