Visual Browsing

Γράμμα στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων

Γράμμα στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων
Κλείσε τα μάτια, ακινητοποίησε τα πόδια
  • A-
  • A+
0

Αγαπητέ δήμαρχε,

ίσως κάποιοι από την ομάδα σου σε έχουν πείσει ότι είσαι superman, ότι με τις εξωγήινες υπερδυνάμεις που μόνο εσύ διαθέτεις θα βάλεις τάξη στη φανταστική Μητρόπολη. Ίσως να ήταν καλύτερο αντί να πετάξεις σαν πουλί και σαν αεροπλάνο, να προσγειωθείς χαμηλά στα αθηναϊκά πεζοδρόμια. Να γίνεις για ελάχιστες ώρες ανάπηρος και να προσπαθήσεις να βρεις τις ράμπες που έχουν κατασκευαστεί για την περίπτωσή σου. Να δέσεις για λίγα λεπτά τα μάτια και να γίνεις ο τυφλός ο οποίος αναζητά τον ειδικό διάδρομο που του επιτρέπει να μην μένει κλεισμένος στο σπίτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα απογοητευτείς. Οι ράμπες έχουν γίνει πάρκινγκ. Στους ειδικούς διαδρόμους τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα, φορτηγά, κομμένα δέντρα και οτιδήποτε μπορεί να τραυματίσει όποιον τους εμπιστεύεται.

Είναι σίγουρο ότι αυτή την εποχή έχεις δουλειές, επομένως ίσως σε βοηθήσουν οι φωτογραφίες που ακολουθούν για να αντιληφθείς το μέγεθος του προβλήματος. Προέρχονται όλες από ένα δρόμο. Την οδό Βεΐκου στο Κουκάκι. Τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια μίας και μόνο βόλτας!

Σχετικα
Σκοτώστε τους πεζούς, κλέβουν θέσεις πάρκινγκ
Σκοτώστε τους πεζούς, κλέβουν θέσεις πάρκινγκ

Κατάστημα εκθέτει την πραμάτειά του πάνω στο διάδρομο των τυφλών. Αμέσως μετά έχει παρκάρει αυτοκίνητο!

Το αυτοκίνητο που λέγαμε!

Σχετικα
Δήμαρχος Πόρου: Πολλοί νέοι και οι γονείς τους έχουν κορωνοϊό
Δήμαρχος Πόρου: Πολλοί νέοι και οι γονείς τους έχουν κορωνοϊό

Ελάχιστα μέτρα πιο μακριά, δύο αυτοκίνητα έχουν τον ίδιο στόχο. Να αποκλείσουν τον πεζόδρομο από τους τυφλούς.

Όχι στον ρατσισμό. Αποκλεισμένοι δεν είναι μόνο οι τυφλοί. Όλοι οι πεζοί, χωρίς καμία εξαίρεση, δεν μπορούν να περάσουν το φανάρι γιατί πάνω στη διάβαση έχουν παρκάρει αυτοκίνητα.

Αυτή η ράμπα είναι για τα καροτσάκια. Πάρκαρε μπροστά της το μαύρο αυτοκίνητο. Δίπλα ήρθε άλλο ένα, με τον οδηγό να του δίνει τέτοια κλίση που αποκλείει ακόμα και τους πεζούς!

Οι μηχανές ζήλεψαν τη δόξα των αυτοκινήτων. Τα πεζοδρόμια είναι δικά τους, οι διάδρομοι των τυφλών τούς ανήκουν. 

Το φορτηγό επέλεξε να παρκάρει σε θέση που εμποδίζει την κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων στη λεωφόρο, αλλά και των τυφλών στον διάδρομό τους!

Ποια ράμπα για τα καροτσάκια;

Εδώ αναλαμβάνει δράση ο ίδιος ο Δήμος. Κόπηκαν τα κλαδιά από τα δέντρα και το συνεργείο του επέλεξε να τα εναποθέσει πάνω στη ράμπα για τους ανάπηρους!

Αγαπητέ δήμαρχε,

ζητάς από τους πολίτες ουσιαστική συμμετοχή, όχι μόνο διαπιστώσεις και καταγγελίες. Σου κάνω λοιπόν μία πρόταση: Δημιούργησε μία υπηρεσία που να λαμβάνει ηλεκτρονικά φωτογραφίες σαν αυτές που μόλις είδες. Χωρίς να κρύβονται οι αριθμοί. Αυτή η υπηρεσία, αποφεύγοντας περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες, να βάζει αυτομάτως πρόστιμο σε αυτούς που κάνουν τη ζωή δύσκολη στους πιο αδύναμους της πόλης. Χωρίς χατίρια και συμβιβασμούς. Χωρίς ψευδαισθήσεις. Μην πέσεις στην παγίδα του «διαλόγου» και καταναλωθείς σε επικλήσεις «κοινωνικής ευαισθησίας» που θα προκύψουν ως θαύματος, επειδή είσαι καλός άνθρωπος.

Ξέρεις ότι κάτι τέτοια είναι λόγια του αέρα που απλώς προκαλούν ασφυξία.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5