Visual Browsing

Οι 5 στόχοι Γερουλάνου για την Αναγέννηση της Αθήνας

Παύλος Γερουλάνος
Παύλος Γερουλάνος/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
«Δίνουμε πνοή σε κάθε γειτονιά»
  • A-
  • A+
0

Με κεντρικό σύνθημα «Δίνουμε πνοή σε κάθε γειτονιά» ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία για τον Δήμο Αθηναίων, παρουσιάζοντας τους 5 στόχους για την Αναγέννηση της Αθήνας.

Αναλυτικά:

Αγωνιζόμαστε να αναγεννήσουμε την Αθήνα που αγαπάμε. Μια Αθήνα ζωντανή, λειτουργική, δημιουργική, δίκαιη και συμμετοχική σε κάθε γειτονιά, για κάθε Αθηναίο. 

1. Ζωντανή Αθήνα σημαίνει πόλη που θέλουμε να ζούμε. Πόλη όμορφη που σέβεται τους επισκέπτες, αλλά, κυρίως, τους κατοίκους της. Σημαίνει φροντισμένες γειτονιές, καθαροί δρόμοι, ασφαλείς παιδικές χαρές, ανάσες πρασίνου. Με Πράσινες Ομάδες Δράσης του Δήμου, δηλαδή μεικτά συνεργεία Καθαριότητας – Πρασίνου – Τεχνικών Υπηρεσιών, που θα διορθώνουν προβλήματα και θα συντηρούν τις υποδομές της πόλης συνολικά, όχι αποσπασματικά. Με «υιοθεσίες» δημόσιου χώρου από φορείς, Λέσχες Φιλίας, σχολεία και ιδρύματα που επιθυμούν να διατηρήσουμε την πόλη όμορφη. Με κοινές περιπολίες Δημοτικής Αστυνομίας – ΕΛ.ΑΣ για να νιώθει κάθε Αθηναίος ασφαλής.

Σχετικα
Αθήνα: Περιπολίες σε πάρκα και κατασκηνώσεις υπό τον φόβο φωτιάς
Αθήνα: Περιπολίες σε πάρκα και κατασκηνώσεις υπό τον φόβο φωτιάς

2. Λειτουργική Αθήνα σημαίνει πόλη που βάζει πρώτο τον δημότη. Τον εργαζόμενο, τη μητέρα, το παιδί. Σε κάθε βήμα της ζωής μας. Μας στηρίζει να μεγαλώσουμε παιδιά στην Αθήνα, με βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλους, σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα, περισσότερα Ανοιχτά Σχολεία, ευκαιρίες για ψυχαγωγία και μάθηση σε κάθε γειτονιά. Μας δίνει διέξοδο σε κάθε ηλικία. Διευρύνει τα ενδιαφέροντα των ηλικιωμένων, με Λέσχες Φιλίας συνδεδεμένες με την κοινωνία, με υπηρεσίες ανοιχτές και προσβάσιμες για όλους, που απαντούν στις ανάγκες μας. Σημαίνει σεβασμός στον δημόσιο χώρο. Με πεζοδρόμια για τους πεζούς, για γονείς με καρότσι, για ηλικιωμένους, για ανθρώπους με αναπηρία. Χωρίς εμπόδια, χωρίς δίτροχα. Με 10.000 νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων. 

3. Δημιουργική Αθήνα σημαίνει πνοή στην τοπική οικονομία. Εργαλεία σε όλους για να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας. Να δημιουργήσουμε πλούτο, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες. Με την υποστήριξη επιχειρήσεων που αγωνίζονται να βρουν χρηματοδότηση, αναζητούν στέγη, επιζητούν ανακούφιση στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους. Με την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και των πολύτιμων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ). Με την αξιοποίηση της δυναμικής των νεοφυών επιχειρήσεων ( start-ups) και την ανάδειξη παραδοσιακών μικροτεχνιτών που δημιουργούν αυθεντικά προϊόντα και μπορούν να απευθυνθούν στους επισκέπτες της πόλης.

4. Δίκαιη Αθήνα σημαίνει δήμος που δεν αφήνει κανέναν και καμία γειτονιά πίσω. Με κοινωνικές δομές στήριξης όσων χρειάζονται βοήθεια, ιατρική φροντίδα για ασθενείς και πρόσβαση σε Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης για τους ουσιοεξαρτημένους, συγκροτημένη αλληλεγγύη, πολιτικές ένταξης των μεταναστών στην κοινωνική ζωή της πόλης, φροντίδα για τους πρόσφυγες, προστασία σε ευάλωτες ομάδες που διώκονται για την θρησκεία τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, την εθνότητα τους. Σημαίνει ανάδειξη κάθε γωνιάς της πόλης. Με έργα ανάπλασης σε Ακαδημία Πλάτωνος - Δημόσιο Σήμα – Κεραμεικό - Ιερά οδό, με παρεμβάσεις σε περιφερειακές συνοικίες της πόλης που σήμερα μοιάζουν απομονωμένες, για να ισορροπήσει επιτέλους η Αθήνα. Για να αναπτυχθούν ομοιόμορφα όλες οι γειτονιές.

Σχετικα
Πάνοπλοι αστυνομικοί σε τουριστικά σημεία της Αθήνας
Πάνοπλοι αστυνομικοί σε τουριστικά σημεία της Αθήνας

5. Συμμετοχική Αθήνα σημαίνει χτίζουμε όλοι μαζί την καλύτερη ομάδα για την πόλη μας. Σημαίνει Συμβούλια Γειτονιάς, για να έχουμε λόγο οι δημότες. Με εκλεγμένους διαμερισματικούς συμβούλους και εθελοντές που ιεραρχούν προβλήματα και δίνουν κατευθύνσεις στις υπηρεσίες του δήμου. Γιατί μόνο από κάθε γειτονιά, με τη συμμετοχή όλων μας, μπορούν να έρθουν αποτελέσματα που μας αφορούν. Σημαίνει δήμαρχος που λογοδοτεί σε εμάς, που δεν μας ζητά τίποτα αν δεν το έχει πρώτα απαιτήσει από το κράτος και τις υπηρεσίες. Σημαίνει δήμαρχος στον δρόμο, με το γραφείο έξω  στην πόλη, όχι στο Δημαρχείο. 

Αυτήν την Αθήνα θέλουμε, γι’ αυτήν θα παλέψουμε μαζί.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5