Visual Browsing

Φιλοφρονήσεις Τσίπρα και Έβο Μοράλες στη συνέντευξη Τύπου

Έβο Μοράλες και Αλέξης Τσίπρας
Έβο Μοράλες και Αλέξης Τσίπρας/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
«Αδελφέ, φίλε, Αλέξη, θέλω να σε συγχαρώ»
  • A-
  • A+
0

Σημαντικό άνθρωπο με διεθνή ακτινοβολία, που πριν από 13 χρόνια και κόντρα στις προβλέψεις πήρε τα ηνία της χώρας του και προχώρησε στη δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου και στην παραγωγή νέου, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις και ηγεσίας οφείλουν να συντονίζονται απέναντι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά.

Τόνισε, δε, πως στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος θα στηρίξει την πρωτοβουλία του Μοράλες να πραγματοποιηθεί στη χώρα του συνάντηση ηγετών και αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, με στόχο τη δημιουργία ενός Διεθνούς Φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Ταξίδι στη Βολιβία μετά την επανεκλογή

Σχετικα
Τσίπρας: Να μη γυρίσουμε ποτέ πίσω στις μνημονιακές πολιτικές (video)
Τσίπρας: Να μη γυρίσουμε ποτέ πίσω στις μνημονιακές πολιτικές (video)

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να πει ότι μετά την επανεκλογή του τον Οκτώβριο θα επισκεφθεί τη Βολιβία.

Υποσχέσεις για μείωση φόρων

Στις κοινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε προϋπόθεση για την ανάπτυξη την ενίσχυση της εργασίας.

Σχετικα
Μαξίμου για επίθεση στη Βουλή: Αντιδημοκρατική ενέργεια
Μαξίμου για επίθεση στη Βουλή: Αντιδημοκρατική ενέργεια

«Οσο προχωράμε στην έξοδο από την κρίση, τόσο θα ελαφρύνουμε τη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων» τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως αυτή είναι «η διαφορά μιας προοδευτικής διακυβέρνησης από μια νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση, η οποία προκειμένου να στηρίξει τις ελίτ και να μειώσει τη φορολογία των πλουσίων, προχωρά σε μια καταστροφική πολιτική για τις πλατιές μάζες, για τους πολλούς».

Λύση μέσω της διπλωματίας στη Βενεζουέλα

Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο Έβο Μοράλες τάχθηκαν κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα και υπέρ του διαλόγου, με σκοπό να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφύλιας σύρραξης.

«Ο μόνος δρόμος για την εκτόνωση της κρίσης είναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες», το μήνυμα Τσίπρα. Και πρόσθεσε: «Η μόνη προοπτική τις επόμενες μέρες είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης και ενδεχομένως μια αιματηρή εμφύλια σύγκρουση. Κι αυτό προϋποθέτει ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει σε εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές».

Σε αυτό το πλαίσιο θα δραστηριοποιηθεί και η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος εξήγησε: «Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα στρατιωτικής επέμβασης ή στρατιωτικής λύσης, διότι πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η δημοκρατία και η δική τους κυριαρχία».

Μοράλες: Με τη διακυβέρνηση Τσίπρα η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Βολιβίας επεσήμανε ότι σε καμιά περίπτωση οι εξωτερικές παρεμβάσεις, όπου έγιναν, δεν έλυσαν προβλήματα.

«Με τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είδαμε όλοι ότι πολύ γρήγορα κατάφερε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της» ανέφερε ο Μοράλες

«Πριν από την άνοδο του αδελφού Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία στην Ελλάδα, στη Λατινική Αμερική επικρατούσε η αντίληψη ότι η Ελλάδα ταλανιζόταν από σοβαρότατα οικονομικά και άλλα προβλήματα. Αυτή η καταιγιστικά αρνητική εικόνα εξαφανίστηκε σταδιακά και προοδευτικά στα μέσα επικοινωνίας της Λατινικής Αμερικής για την Ελλάδα. Με τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καταλάβαμε και είδαμε όλοι ότι πολύ γρήγορα κατάφερε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει μπροστά χάρη στο τιμόνι που κρατούσες εσύ αδελφέ, φίλε, Αλέξη, και θέλω να σε συγχαρώ θερμότατα για αυτή σου την επιτυχία» τόνισε ο Μοράλες, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Ath1281, It’s hard...
Ath1281, It’s hard...
Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου"
23.05.2019
Ath1281, It’s hard...
In Art 2019
In Art 2019
Zina Athanassiadou Gallery
25.05.2019
In Art 2019
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5