Visual Browsing

Δούρου: Οι δικονομικές διαδικασίες ταΐζουν τον θυμό των συγγενών στο Μάτι

dourou
Ρένα Δούρου © INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Δεν είναι εύκολο να γίνουν κατανοητές γι΄αυτό και υπάρχει η σπέκουλα από τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά»
  • A-
  • A+
0

Πυρά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε στο πρόσωπό της η αντιπολίτευση μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

«Εάν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεννηματά νοιάζονταν πραγματικά γι’ αυτή την εθνική τραγωδία, αν τα προηγούμενα χρόνια όταν είχαν θητεύσει σε καθοριστικές θέσεις ώστε η χώρα να μην είναι αθωράκιστη σε ακραία καιρικά φαινόμενα (υπερνομαρχία για την κ. Γεννηματά ή υπουργείο για τον κ. Μητσοτάκη και Επιτροπή Περιβάλλοντος) τα είχαν πράξει όλα σωστά, φαντάζομαι ότι θα ζητούσαν την παραίτηση όλων των εμπλεκόμενων», είπε η κ. Δούρου μιλώντας στο Κόκκινο 105,5.

«Το γεγονός ότι ζητούν την παραίτηση της αυτοδιοικητικής που δεν παριστάνει την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική, διατρανώνει το ορθό του επιχειρήματός μου: δεν τους νοιάζει τίποτα, δεν απολογούνται για τις ευθύνες δεκαετιών, το μόνο που τους νοιάζει είναι να φύγει από την μέση μία αυτοδιοικητική που δεν παριστάνει την ανεξάρτητη και διοικεί την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο. Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, πρέπει στις επόμενες αυτοδιοικητικές κάλπες να μην επαναφέρουμε στο τιμόνι της διακυβέρνησης τους ανθρώπους που μας έφεραν ως εδώ. Ως γυναίκα και ως πολίτης, με εκπλήσσει ακόμα και τώρα πώς είναι δυνατόν να τυμβωρυχούν επί πτωμάτων και καμένων περιουσιών», συνέχισε η περιφερειάρχης Αττικής.

Για τις δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και την εμπλοκή 20 προσώπων, η κ. Δούρου είπε ότι «δεν είναι εύκολο να γίνουν κατανοητές, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η σπέκουλα από τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά, ή κάποιους δημοσιογράφους … στη διαδικασία θα ζητήσουν από τους ανακριτές για αυτά τα 20 πρόσωπα και περίπου τους αντίστοιχους φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας να δουν εάν υπάρχουν τυχόν παραλείψεις ή αμέλειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους».

«Θα το λέω συνέχεια και εφ’ όρου ζωής, όλα αυτά δεν αφορούν τις οικογένειες που έχουν χάσει τους ανθρώπους τους. Οι δικονομικές διαδικασίες, ο ανακριτής, η διάκρισή του με το πρώτο στάδιο που αφορούσε εισαγγελείς, καταλαβαίνω ότι περισσότερο ταΐζει τον θυμό τους, παρά δημιουργεί ανακούφιση», όπως εκτίμησε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δημιουργεί ανακούφιση το γεγονός ότι μία εθνική τραγωδία και υπόθεση δημόσιου ενδιαφέροντος προχωράει με άλλους ρυθμούς από ότι, για παράδειγμα, η υπόθεση του κ. Παπαντωνίου…», συνέχισε η κ. Δούρου.

Ενόψει των περιφερειακών εκλογών τον Μάιο η κ. Δούρου αναφέρθηκε στους υποψήφιους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για την περιφέρεια, τόνισε ότι «μετρούν με την σειρά τους πάρα πολλά χρόνια αυτοδιοικητικής αδράνειας» και διερωτήθηκε: «Τι να σεβαστούν τους νεκρούς;». «Ως πολιτικό μάννα εξ ουρανού αντιμετώπισαν μία εθνική τραγωδία, προκειμένου να φύγει η κουβέντα από τις προγραμματικές αρχές που θα πρέπει να καταθέσουν … να συζητάμε για τις “φονικές ευθύνες της Δούρου” αντί να συζητάμε τι σημαίνει στην Περιφέρεια Αττικής να εκλεγεί η μία ή ο άλλος», ανάφερε επίσης.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5