1821 Digital Gallery
Οι απαντήσεις του Forrest Gump 277
ΤΕΥΧΟΣ 277
FORREST GUMP

Οι απαντήσεις του Forrest Gump 277

(Μέλος του συλλόγου για την απαγόρευση του τραγουδιού «Αχ κουνελάκι, κουνελάκι, ξύλο που θα το φας», επειδή προωθεί την κακομεταχείρηση των ζώων με γούνα)

Γιατί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τελευταία, φοράει συνέχεια αυτά τα «καθρεφτέ» aviator γυαλιά;

Διότι με αυτά πιστεύει ότι οχυρώνεται απέναντι στους Μητσοτάκηδες. Δηλαδή, την κρίσιμη στιγμή που θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και εκείνος του ευχηθεί «καλή επιτυχία», η «ευχή» θα κάνει αντανάκλαση στους καθρέφτες των γυαλιών και θα γυρίσει πίσω, απαλάσσοντάς τον οριστικά από τον ανταγωνισμό.

Όταν η Ελεωνόρα Μελέτη λέει τις ειδήσεις, με το στήθος της ζουπηγμένο σε σχήμα «φαράγγι της Σαμαριάς», πώς καταφέρνει και δεν κάνει ηχώ;

Σχετικα
Novartis: Στο αρχείο ο φάκελος για Άδωνι Γεωργιάδη & Αβραμόπουλο
Novartis: Στο αρχείο ο φάκελος για Άδωνι Γεωργιάδη & Αβραμόπουλο

Μα κατευθύνει τη φωνή προς την αντίθετη κατεύθυνση, για να μην τρομάζουν τα χελιδόνια και άλλα τα σπάνια είδη της πανίδας που βρίσκουν καταφύγιο εκεί. Διότι η συγκεκριμένη χαράδρα έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενος βιότοπος από τις διεθνείς οικολογικές οργανώσεις. Εξάλλου, δεν είναι δική της ευθύνη. Το μπούστο της δεν μπόρεσε να ενταχθεί στη διάταξη για τους ημιυπαίθριους χώρους και μένει αναγκαστικά «υπαίθριο».

Συγνώμη, αλλά τι ακριβώς ήταν αυτό που χορηγούσε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο Μέγαρο Μουσικής και τώρα, για να τιμωρήσει το «Βήμα» (που έγραψε ότι χωρίζει), σταμάτησε να το χορηγεί;

Τις όπερες που προήγαγαν τον «Γιαναγγελοπουλισμό» Δηλαδή: Το «Δαχτυλίδι του Νιμπελούγκεν» επειδή ασχολείται με κοσμήματα, τον «Don Giovanni» επειδή είναι ένας συνονόματος που κατάφερε να πάρει τον τίτλο Don και άνοιξε το δρόμο, και τον «Κουρέα της Σεβίλλης» γιατί ήθελε να ενθαρρύνει την επαγγελματική τάξη των κομμωτών που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει.

Σχετικα
Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη κάνει τους απολογισμούς της
Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη κάνει τους απολογισμούς της

Είμαι ένας Χρυσαυγίτης σε αδιέξοδο… Μου αρέσει να δέρνω μετανάστες αλλά, κάποιοι από αυτούς, τώρα δουλεύουν σαν μεταφραστές στην αγαπημένη μου αστυνομία! Άρα θεωρούνται κι αυτοί αστυνομικοί; Και επιτέλους, ποια από τις δύο ιδιότητές τους υπερισχύει;

Μην πέφτεις στην παγίδα τεχνητών διλημμάτων του τύπου «Μπόχουμ δέρνουμε;». Για να σου το πω απλά: οι μετανάστες είναι μουσουλμάνοι. Στους μουσουλμάνους δεν αρέσει το χοιρινό, άρα η συνεργασία τους με μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους τούς κάνει αυτόματα προδότες. Σκέψου λοιπόν ότι με το να ενταχθούν στην Αστυνομία, σε προδίδουν και εγκαταλείπουν το παιχνίδι στη μέση. Προσπαθούν να σου στερήσουν το μόνο πράγμα στο οποίο ήσουν καλός και ξεχώριζες: το να τους μισείς. Πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε για σένα η στιγμή να παίξεις το χαρτί που λέγεται «απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Μπορείς δηλαδή να υποδυθείς τον απόγονο του Μεγάλου Στρατηλάτη από το Πακιστάν, που επαναπατρίζεται για να εκδικηθεί τους Εφιάλτες συμπατριώτες του που πρόδωσαν τους συντρόφους τους και αυτομόλησαν στις τάξεις των αστυνομικών, αφήνοντας τους Χρυσαυγίτες χωρίς αντικείμενο.

Πώς αποφασίστηκε ποιοι από τους συντελεστές της εφημερίδας “Veto” θα εμφανιστούν γυμνοί και ποιοι με σμόκιν;

Ήταν εύκολο. Γυμνοί εμφανίστηκαν αυτοί που σε προηγούμενες διαφημίσεις είχαν ήδη μπει σε μπανιέρα, οπότε το κοινό θα ένιωθε εμπιστοσύνη ότι έχουν πλυθεί και δεν θα σιχαινόταν.

Γιατί οι Έλληνες «χιπχοπάδες» έχουν πάντα το ίδιο ζοχαδιασμένο ύφος;

Διότι θέλουν να προειδοποιήσουν τη μαμά τους να προσέχει όταν σιδερώνει τις μπλούζες τους και να βάλει το σίδερο στη σωστή θερμοκρασία, ώστε να μη χαλάσει τις στάμπες που γράφουν “Born in the Ghetto”.

Για μισό λεπτό! Γνωρίζουμε αν τα ρολόγια-Λάζαροι, που ανασταίνει ο Ούρι Γκέλερ, συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμα κι όταν αυτός απομακρύνεται από δίπλα τους;

Μα δεν απομακρύνεται ποτέ από δίπλα τους. Σύμφωνα με τα ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο, τα αναστημένα ρολόγια, από εδώ και στο εξής, πρέπει να βρίσκονται πάντα δίπλα σε ένα DVD που παίζει μαγνητοσκοπημένες εκπομπές του. Αν απομακρυνθούν, η μπαταρία τους σταματάει να παίρνει τη ζωογόνο «Ουρία» που παράγει ο Ούρι με την παρουσία του, παθαίνουν «Ουρο-λοίμωξη» και πεθαίνουν οριστικά.

Μα, δεν ήταν παράλογο να δουλεύουν στο ΙΚΑ, που ασχολείται με την ασφάλιση, ανασφάλιστοι από τα προγράμματα stage;

Μα γι’ αυτό και τα προγράμματα ονομάστηκαν “Stage”, που σημαίνει εκτός των άλλων και «Σκηνή». Για να εκπαιδευτούν, σαν καλοί ηθοποιοί, να πείθουν για ασφαλισμένοι, έστω κι αν δεν είναι. 

nikos.zachariadis@gmail.com

www.nikos-zachariadis.org

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5