Visual Browsing
polakis

Ανάρτηση Πολάκη για τον διοικητή με τα πλαστά πτυχία: Βρείτε άλλο θέμα να βγάλετε μεροκάματο

Μέσω facebook η απάντηση
Παύλος Πολάκης/ © INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την δική του εκδοχή- δελτίο τύπου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά -  για την υπόθεση του διοικητή του νοσοκομείου με τα 4 πλαστά πτυχία, έδωσε μέσα από ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Πάυλος Πολάκης.

Έγραψε πριν από λίγο: 

«Μόλις επέστρεψα από μια εξαιρετική περιοδεία στην Κρήτη (Ηράκλειο και Μεσαρά) για αυτά που ανακοινώσαμε και εγκαινιάσαμε χθες στο δημόσιο σύστημα υγείας εκεί !!

Είδα τη μικρή προβολή που είχαν αυτά στα κεντρικά ΜΜΕ ενώ την ίδια στιγμή με ενημέρωσαν πως δυο μέρες τώρα το γνωστό "μαύρο μέτωπο" ΝΔ / ΜΜΕ διαπλοκής / Γιαννακο-ΠΟΕΔΗΝ, σήκώνει ψηλά επικοινωνιακά το θέμα με τον πρώην διοικητή του Κρατικού της Νίκαιας, από τον οποίο ζητήσαμε την παραίτηση του και την υπέβαλλε στις 4 Δεκέμβρη !!!

Σχετικα
Κουρτάκης: Η ανάρτηση με αναφορά σε Καμμένο - Πολάκη
Κουρτάκης: Η ανάρτηση με αναφορά σε Καμμένο - Πολάκη

Τόσο πολύ ψάχνετε θέμα να κάνετε αντιπολίτευση και προσωπική μου σπίλωση που το "ανακαλύψατε" αυτό σχεδόν δυο μήνες μετά ;;;

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ που στέλνεται ως δελτίο τύπου και βρείτε άλλο θέμα να βγάλετε μεροκάματο !! Είμαστε πολύ μπροστά και πολύ καθαροί... και είστε πολύ μικροί και βρώμικοι:
--------------------------------

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αθήνα, 29-01-2019

Σχετικα
Τα θλιβερά πάθη
Τα θλιβερά πάθη

Αυτό που συνοψίζεται από την υπόθεση του πρώην Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, για την οποία η συνεχιζόμενη δημοσιότητα τόσο συναρπάζει (και «κολάζει») τις αντιπολιτευτικές δημοσιογραφικές πένες, είναι ότι …πάλι άνθρακες ο θησαυρός για τους ιχνηλάτες της «καταστροφής» που επέφερε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Υγεία. Και εξηγούμαστε:

Το 2015 το επίδικο ήταν να σταματήσουμε την άτακτη περιδίνηση και απαξίωση της δημόσιας Υγείας, ως ρητή επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τα δε κριτήρια για τους διορισμούς Διοικητών στα Νοσοκομεία ήταν: α) να είναι «καθαροί», δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής, β) να «ξέρουν γράμματα», δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας και γ) να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο και τις επιλογές της νέας κυβέρνησης που ερχόταν να αλλάξει τα πράγματα.

Τέσσερα (4) χρόνια μετά, με κεκτημένη πλέον την αντιστροφή της πορείας και με το δημόσιο σύστημα Υγείας να στέκεται σταθερά στα πόδια του και να ανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα (υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό κλπ), το ζήτημα της εξυγίανσης και κάθαρσης στον χώρο περνάει πια και στα παρακάτω της ηγεσίας και της πολιτικής επίπεδα (στα οποία επαρκώς συντελέστηκε), δηλαδή στα επίπεδα των στελεχών διοίκησης των Μονάδων, καθώς και του έμψυχου υλικού που παρέχει υπηρεσίες (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και λοιπών εργαζομένων).

Όσο για την ουσία της υπόθεσης που απασχολεί τη δημοσιότητα, ισχύουν τα εξής:

• Τα δικαιολογητικά (και τα πτυχία) που προσκόμισε ο πρώην Διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τη θέση αυτή, συνάδουν με τα απαιτούμενα στη σχετική προκήρυξη, ενώ ελέγχθηκαν κανονικά και αρμοδίως από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και βρέθηκαν χωρίς παρατυπίες ή πλαστογραφίες.

• Έγκαιρα και πριν ακόμα παραδοθούν τα οριστικά πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, δηλαδή αμέσως μόλις τέθηκαν υπόψη μας διάφορες καταγγελίες για δράσεις και πρακτικές του εν λόγω Διοικητή που παρέπεμπαν σε μη χρηστή διοίκηση ή σε υπόνοιες παραβατικότητας, ζητήθηκε η παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Τα υπόλοιπα όλα είναι πλέον υπόθεση διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών από τη Δικαιοσύνη και τα Πειθαρχικά Συμβούλια που έχουν ήδη επιληφθεί των σχετικών καταγγελιών.

Έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι σε ζητήματα τιμιότητας δε δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, ενώ για τέτοια θέματα κινούμαστε πριν μας κινητοποιήσει κάποιος άλλος, αφού ούτε χρωστάμε, ούτε φοβόμαστε.

Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε ότι από την πλευρά μας έχουν δοθεί σαφείς εντολές για αλλαγή της σχετικής απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου της Νίκαιας, η οποία ήταν εμφανώς εκτός του πολιτικού σχεδίου του Υπουργείου και ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση μας.

Κι επειδή τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας τον γνωρίσαμε όταν πήρε τη θέση (και όχι νωρίτερα), όσοι είδαν μια καλή ευκαιρία να στοχοποιηθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να παραθέσουν δίπλα δίπλα τη φωτογραφία μου με τη δική του, θα δουν άλλη μια φορά την πρεμούρα τους να «πέφτει στο κενό».

Όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε, με τις προσπάθειες σπίλωσης και την καταστροφολογία, αποδείχτηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως και υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών.

Το Γραφείο Τύπου
Του αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη»

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5