Visual Browsing

Θεοδωράκης: Θετική ψήφος για τις Πρέσπες, δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (video)

«Οι θετικοί βουλευτές των ΑΝΕΛ δόθηκαν στον κ. Τσίπρα με υποσχετική»

«Για να μην χάσουμε εντελώς τη λογική μας, ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες. Αντιθέτως, θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Χωρίς να γινόμαστε κι εμείς ιδεοληπτικοί» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Αναφερόμενος δε, στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, υπογράμμισε πως «δόθηκαν στον κ. Τσίπρα με υποσχετική».

«Οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές που είδαν ξαφνικά το συριζαϊκό φως κρύβονται. Αρνούνται να εξηγήσουν στο κοινοβούλιο την ψήφο τους και να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους τι τους κάνει και εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Γιατί η ψήφος τους δίνει λευκή επιταγή» τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του.

«Οι βουλευτές του κυρίου Καμμένου που θα προστεθούν σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στα μεγάλα θέματα, όπως οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως θα ψάχνει σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας μία νέα πλειοψηφία.

Σχετικα
Μητσοτάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον αληθινό πατριωτισμό
Μητσοτάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον αληθινό πατριωτισμό

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρότασή του, βουλευτές που εκλέγονται με μία Κ.Ο να μην μετακινούνται σε άλλη, λέγοντας: «Αφού λοιπόν όλοι είμαστε απέναντι στις μεταγραφές, ας συμφωνήσουμε σήμερα ότι δεν θα ζήσουμε ξανά αυτά τα φαινόμενα».

Αναφερόμενος στη στάση κομμάτων έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μεγάλη σχολή με τις κολοτούμπες και έχει επηρεάσει και τους αντιπάλους του. Άκουσα βουλευτές της αντιπολίτευσης να ασκούν σφοδρή κριτική στη συμφωνία των Πρεσπών. Ποιοι οι ίδιοι που έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι πρέπει να δούμε τι θα συμβεί αν η Ελλάδα μείνει διεθνώς μόνη της»

«Πρέπει να δούμε αν όλα αλέθονται στον αντισυριζαϊκό μύλο».

Σχετικα
Υπήρξε τελικά η «πολιτική αλλιώς»;
Υπήρξε τελικά η «πολιτική αλλιώς»;

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για τοξικό κλίμα («Οι αποστασίες των ημερών έχουν κάνει ακόμη πιο τοξική την ατμόσφαιρα») και πρόσθεσε ότι «ένα εθνικό θέμα αντί να γίνει αφορμή για συνεννόηση έχει όπλο στα χέρια των κομματικών επιτελείων. Το κύριο μέλημα αυτών που κυβερνούν και όσων συνωστίζονται στον προθάλαμο της εξουσίας είναι η πολιτική επιβίωσής τους».

«Το Ποτάμι», κατέληξε ο Στ. θεοδωράκης «καταψηφίζει μια αποτυχημένη κυβέρνηση, ζητάει από τους βουλευτές του το επόμενο διάστημα με κάθε τρόπο και με κάθε δύναμη να πολεμήσουν για τη  μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

πως θα διασπάσει την αντιπολίτευση, η αντιπολίτευση οχυρώνεται πίσω από τις κομματικές γραμμές».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στις μεταγραφές των βουλευτών, προτείνοντας ότι κάποιος δεν μπορεί να εντάσσεται σε μια κοινοβουλευτική ομάδα ενώ έχει εκλεγεί με άλλη, όσο κρατά η θητεία του.

«Όλοι είμαστε πολέμιοι των μεταγραφών, ας συμφωνήσουμε σήμερα ότι δεν θα ξαναζήσουμε αυτά τα φαινόμενα. Έχει μία σημασία και για τους πολίτες που μας παρακολουθούν, δείχνει ότι αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας» είπε.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να κληθεί σύντομα να αποφασίσει. «Το Ποτάμι επιμένει ότι θέλει την Ελλάδα αλλιώς, επιμένει ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει με εκλογές» σημείωσε, τονίζοντας πως το κόμμα του θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
24.10.2019
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5