Visual Browsing
Βασίλης Λεβέντης

Λεβέντης σε Καμμένο για τη Μακεδονία: Είσαι συνυπεύθυνος (video)

«Η συμφωνία του Τσίπρα είναι εθνική μειοδοσία»
Βασίλης Λεβέντης © INTIMENEWS / ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Οξύτατη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την παράδοση του όρου Μακεδονία στου Σκοπιανούς εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ονομάζετε εθνική γραμμή τις υποχωρήσεις, τι θα απαντήσουμε στην Ιστορία; Αυτό ονομάζεται εθνική γραμμή και είναι αυτός λόγος να βασίσει ο Τσίπρας μία εθνική μειοδοσία. πως θα αισθάνονται οι άνθρωποι από τη Λάρισα και πάνω. Τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια τους ονομάσατε φασίστες», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης την Τετάρτη κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Δεν κάνατε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών», είπε ο κ. Λεβέντης, υπογραμμίζοντας πως «όταν ο κοινοβουλευτισμός αγνοεί τη θέληση του λαού, δεν είναι καλό σημάδι».

«Για το όνομα γίνονται τα συλλαλητήρια. Υπομονή λέω στους Μακεδόνες. Εγώ λέω θα ακυρωθεί. Ό,τι κυρώνεται χωρίς την κοινωνία, χωρίς το λαό ακυρώνεται στην πράξη. Κανείς δεν θα σεβαστεί κάτι που καταδικάζει ο ελληνικός λαός» τόνισε.

Σχετικα
Live ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Economist
Live ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Economist

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων που ήταν ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς που πήρε το λόγο απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε ότι αν ήθελε και δεν συμφωνεί με τις Πρέσπες, θα μπορούσε να είχε αφαιρέσει την εξουσία από τον Τσίπρα. 

«Πολλή συζήτηση γίνεται για κάποιες απειλές κατά βουλευτών για να ψηφίσουν αντίθετα με τη συνείδησή τους και να απειλείται ένας βουλευτές είναι ανεπίτρεπτο. Θέτω όμως και το αντίθετο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Η βουλή θα περάσει μία Συμφωνία που είναι αντίθετο με τη συνείδηση του λαού. Τι αντίδραση μπορεί να έχει ο πολίτης; Η αντίθεση προς τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι δεδομένη. Τι μπορεί να κάνει; Η Βουλή δεν εκφράζει τη συνείδηση του λαού. Προτείνουμε δηλαδή στο λαό να βάλει κάτω και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ είστε οι μόνοι έξυπνοι, εσείς κρίνετε μόνο αν είναι επωφελής. Αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών νομίζετε θα είστε νικητές; Νικητές θα ήσασταν μόνο αν μιλούσατε με το λαό και συμφωνήσετε. δεν υπάρχει δημοκρατία με το να αγνοείται ο λαός. Τι να κάνει ο λαός για να περάσει το Μακεδονία; Συμβούλιο αρχηγών δεν κάνατε. Γιατί τέτοια βασύνη, τέτοια πρεμούρα; Ποιος είναι από πίσω;» είπε χαρακτηριστικά.

«Να πω για τον Καμμενο, που μόλις εισήλθε στη αίθουσα, αν ήθελε όντως να σταματήσει τον συνέταιρο του στη μειοδοσία επρεπε να τον σταματήσει πιο εγκαιρα δεν ήταν ανάγκη να βυθιστεί το πλοίο και στο παρα πέντε να φύγετε από το πλοίο. Είχατε πει πως έχετε εμπιστοσύνη Κοτζιά και τώρα καταγγείλατε κάτι για τον Σόρος. Δεν είχατε καταλάβει τη πάνε να φέρουν. Η ιστορία θα σας χρεώσει. Που δεν τον σταμάτησατε. Θα μπορούσατε να είχατε κόψει την εξουσία, να του κόψετε τα πόδια. Αν όντως θέλατε να εμποδίσετε τον πρωθυπουργό που προδήλωσε ότι θα κάνει έπρεπε να αφαιρέσετε την εμπιστοσύνη» τόνισε.

Σχετικα
Μητσοτάκης: Για τρία χρόνια αναστέλλεται ο ΦΠΑ στις οικοδομές
Μητσοτάκης: Για τρία χρόνια αναστέλλεται ο ΦΠΑ στις οικοδομές

«Είναι κακή η συμφωνία, είπε ο Μητσοτάκης. Δηλαδή, αν αλλάξουμε τη γλώσσα και την εθνικότητα, είναι καλή συμφωνία; Άρα το όνομα το δίνετε κι εσείς στη ΝΔ. Όμως, τα συλλαλητήρια δεν έγιναν για την γλώσσα. Έγιναν για το όνομα», σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, «η ψήφος και η σημερινή και αυτή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα μας κουβαλάει όλη μας τη ζωή, όσους έτυχε να είμαστε στη θητεία αυτής της Βουλής».

Β.Λεβέντης(Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων)(Δευτερολογία)(Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση)(16/01/2019)

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
24.10.2019
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5