1821 Digital Gallery
12ο Συνέδριο ΝΔ: «Στρατηγικός στόχος η ανασυγκρότηση της Ελλάδας»

12ο Συνέδριο ΝΔ: «Στρατηγικός στόχος η ανασυγκρότηση της Ελλάδας»

«Η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα»
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε εξέλιξη είναι το 12ο Συνέδριο της ΝΔ με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις απόψεις τους για την πορεία και την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της οικονομίας και να ασκούν παράλληλα επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις πολιτικές που ακολουθεί.

Την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες επισήμανε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο Χρήστος Σταικούρας. Ο βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης Οικονομικών τόνισε πως έχει πλέον αποδειχθεί ότι η χώρα, με καπετάνιο τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό το πλήρωμα, δεν μπορεί να βρει την Ιθάκη της.

«Όσο πιο γρήγορα η κυβέρνηση κλείσει την προεκλογική περίοδο στην οποία έχει εισέλθει η χώρα τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας. Ώστε οι πολίτες, μέσα από την ορθολογική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την είσοδο της χώρας σε ανοδικό εθνικό, πολιτικό, θεσμικό, κοινωνικό και οικονομικό σπιράλ. Εμείς, όπως πάντα στα δύσκολα, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και στις προκλήσεις των καιρών. Και θα το πράξουμε με ομοψυχία, με υπερηφάνεια για τη διαχρονική προσφορά της παράταξής μας, με αίσθημα ευθύνης για την πορεία της πατρίδας μας. Θα πορευθούμε με εθνική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία έναντι των εταίρων. Με ακεραιότητα και εξωστρέφεια.Με διαφύλαξη της ασφάλειας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Με προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας.Με στήριξη όσων αδυνατούν να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «οι ανάγκες επιβάλλουν να κινηθούμε γρήγορα, αποτελεσματικά και ασυμβίβαστα, απαιτούν στιβαρή ηγεσία, σχέδιο, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα». Οπως είπε μάλιστα, η ΝΔ έχει συνεκτικό σχέδιο που ενισχύει την ποσότητα και βελτιώνει τη σύνθεση του πλούτου της χώρας, βελτιώνει την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την εξωστρέφεια, διασφαλίζει την ατομική προκοπή και τη συλλογική ευημερία, οικοδομεί μια ανοικτή κοινωνία με την εμπέδωση της ασφάλειας και του δικαίου, υπηρετεί τον ριζοσπαστικό, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, δηλαδή την αρμονική ισορροπία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης και δίνει λύσεις σε πιεστικά προβλήματα, όπως είναι το δημογραφικό.

Σχετικα
Μετατίθεται το Συνέδριο της ΝΔ λόγω πανδημίας και νέας μετάλλαξης
Μετατίθεται το Συνέδριο της ΝΔ λόγω πανδημίας και νέας μετάλλαξης

«Πλησιάζει η μέρα που θα κλείσει ένας τετραετής κύκλος ανευθυνότητας, ιδεοληψιών και τυχοδιωκτισμού. Και οι πολίτες θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο υπευθυνότητας, αξιοπιστίας, μετριοπάθειας, σεμνότητας και αποτελεσματικότητας.

Και αυτόν τον κύκλο θα τον πορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία. Νέα Δημοκρατία η οποία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σεβασμό και αναγνώριση της ιστορικής προσφοράς του κόμματος, ορθολογικά προσαρμοσμένη στα δεδομένα των καιρών, καλεί τους πολίτες, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες και παλαιές κομματικές προτιμήσεις, να ενταχθούν στις τάξεις της. Μας ενώνει ο στρατηγικός στόχος να ανασυγκροτήσουμε, σε σύγχρονες βάσεις, την πατρίδα μας.Είμαστε έτοιμοι. Ελλάδα μπορούμε» κατέληξε ο κ. Σταικούρας.

Μηταράκης: Η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα

Σχετικα
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Αλλά πού εδώ;
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Αλλά πού εδώ;

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νότης Μηταράκης κάνοντας λόγο για παλιές και φθαρμένες συνταγές. Μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο βουλευτής Χίου τόνισε πως η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για 4 κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Όπως το 2012 κληθήκαμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια εντός ευρώ, έτσι και το 2019 θα κληθούμε να επανορθώσουμε τη ζημιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Να οδηγήσουμε τη χώρα στη δημιουργία, μακριά από την παραίτηση και τη μιζέρια» δήλωσε, επισημαίνοντας πως αυτές τις μέρες συζητείται ο προϋπολογισμός του 2019, για τον οποίο είπε πως είναι στηριγμένος σε σαθρές βάσεις: την υπερφορολόγηση, τα υπερπλεονάσματα, τα επιδόματα.

«Μας γυρίζουν πίσω στην αρχή της κρίσης, επαναφέροντας τα βασικά διαρθρωτικά προβλήματα: ελλειμματικό ισοζύγιο πληρωμών και απουσία επενδύσεων ιδιωτικών και δημόσιων. Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φτιάχνουν έναν καινούργιο μύθο: ότι κυβερνάνε μόνο 100 μέρες. Καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι μόλις παρέλαβαν, ενώ η αλήθεια είναι ότι τώρα παραδίδουν. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ψήφισαν: Προσωπική διαφορά για τους παλιούς συνταξιούχους. Πετσόκομμα συντάξεων των νέων συνταξιούχων. Εξαΰλωση των συντάξεων χηρείας. Εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών με εισφορές, αφού τους χλεύασαν ως "κίνημα της γραβάτας". Ασφαλιστικές κρατήσεις στο 40% για τους μισθωτούς και το διαθέσιμο εισόδημά τους να εξαϋλώνεται λόγω υπερφορολόγησης. Παρόλο που κομπάζουν ότι κάποια από αυτά δεν θα εφαρμοστούν, η αλήθεια είναι ότι σχεδίασαν και ψήφισαν την εξόντωση των Ελλήνων, κυρίως της μεσαίας τάξης» δήλωσε, προσθέτοντας πως χρειαζόμαστε ένα ασφαλιστικό που θα απαντά στην πιο επικίνδυνη πρόκληση: το δημογραφικό» είπε προσθέτοντας πως η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα.

Αυγενάκης: Μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και τους Έλληνες ξανά υπερήφανους

«Οι εκλογικές μάχες που έρχονται θα βρουν το κόμμα μας περισσότερο οργανωμένο, πιο λειτουργικό, πιο δυναμικό, περισσότερο εξωστρεφές, δίπλα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία. Μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και τους Έλληνες ξανά υπερήφανους. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε» δήλωσε προσερχόμενος στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είπε πως η καρδιά του κόμματος χτυπά σήμερα στο Athens Metropolitan Expo, τονίζοντας πως ήδη έχουν καταφθάσει εκατοντάδες σύνεδροι και παρατηρητές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, από πολλά ευρωπαϊκά κράτη, αλλά κι εκτός Ευρώπης.

«Εύχομαι καλά αποτελέσματα, χρήσιμα για την παράταξή μας, χρήσιμα για τη χώρα μας» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5