1821 Digital Gallery
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών

Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών

Συμφωνούν στον απερίσπαστο ρόλο της Δικαιοσύνης

ΝΔ

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές και αυτόφωρο. Για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται βαρύτερη ποινή».

Σοφία Βούλτεψη: «Ελπίζω αυτή τη φορά ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν έχει καμία σχέση η οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί με το ναζισμό».

Σχετικα
Επίσκεψη Μητσοτάκη στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά
Επίσκεψη Μητσοτάκη στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά

ΠΑΣΟΚ

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης. Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου. Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του θέτουμε το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και προτείνουμε την ενιαία στάση του Συνταγματικού Τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους».

ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικα
Γεωργιάδης: Γενναία μέτρα στήριξης στο ρεύμα για όσο χρειαστεί
Γεωργιάδης: Γενναία μέτρα στήριξης στο ρεύμα για όσο χρειαστεί

«Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις».

Δ. Παπαδημούλης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: «Αν μας άκουγαν νωρίτερα, ίσως να μην είχαμε φτάσει στη δολοφονία του Π. Φύσσα». Ο κυνοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δεθεί καλά το κατηγορητήριο.

Ρένα Δούρου στο Twitter: «Είναι πολύ σημαντική μέρα από όλες τις απόψεις. Ψυχραιμία και υπομονή αναγκαίες. Κρίσιμος και ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων».

Πάνος Σκουρλέτης, «Είχαμε τονίσει εδώ και μέρες την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις. Νομίζω, ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της ΧΑ θα είναι και το μέτρο της αξιολόγησης της δημοκρατίας μας».

ΔΗΜΑΡ

Φώτης Κουβέλης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega: «Ο εκφασισμός που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία επιβάλλει τη συμπαράταξη όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».

Βασίλης Οικονόμου στο Twitter: «Με αποφασιστικότητα η δημοκρατία θα τσακίσει τους επίορκους. Ούτε ένα βήμα πίσω!»

ΚΚΕ

«Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ. Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου».

Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουμε επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο, η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε».

Οικολόγοι – Πράσινοι

«Οι συλλήψεις και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη ήταν η μόνη νόμιμη αντίδραση που όφειλε να γίνει για να αρχίσει να αντιμετωπίζεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα, που εκφράστηκε με πλήθος αντιφασιστικών συλλαλητηρίων, εντεινόμενων μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα».

Δράση

«Οι αρχές επιτέλους αντιδρούν στην ποινική διάσταση των δραστηριοτήτων βουλευτών και μελών της οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η δικαιοσύνη τώρα πρέπει να κάνει τη δουλειά της, απερίσπαστη από κάθε είδους σκοπιμότητες».

Λ.Χ.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5