Visual Browsing
...ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Άγγελος και Χριστίνα. Δυο πραγματικοί Έλληνες!

Άγγελος και Χριστίνα. Δυο πραγματικοί Έλληνες!
Επιβεβαιώνουν το αήττητο της ελληνικής ψυχής
  • A-
  • A+
0

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και πιο συχνά φωνές σύμφωνα με τις οποίες η χώρα που έχει την τύχη να κατοικείται από τον εξυπνότερο/εντιμότερο/εργατικότερο λαό στον κόσμο, αφελληνίζεται. Χάνει την ιδιοσυστασία της, όπως θα έλεγε και ο μακαριστός Χριστόδουλος προκειμένου να περιγράψει όλα αυτά που μας κάνουν ανίκανους να ακολουθήσουμε την πρόοδο των χωρών που ανήκουν σ’ αυτό που ονομάζουμε Δύση ή στην Ευρωπαϊκή την Ένωση.

Αφού πρώτα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος που ακούει φωνές, να επισκεφθούμε δηλαδή κάποιον ειδικό, στη συνέχεια θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φωνές αυτές υπερβάλλουν. Η Ρωμιοσύνη είναι πολύ ισχυρή για να καμφθεί και πολύ ανθεκτική για να εξαφανιστεί. Με έναν μαγικό τρόπο η Ρωμιοσύνη καταφέρνει να αποκρούει κάθε απειλή και να μας κάνει να επαναλαμβάνουμε με θρησκευτικό δέος τον στίχο του ποιητή σύμφωνα με τον οποίο «νάτη πετιέται» σαν να είναι φελλός από μπουκάλι σαμπάνιας.

Κι επειδή η Ρωμιοσύνη υπάρχει μόνο μέσω των Ρωμιών, μόνο μέσω των πραγματικών Ελλήνων, επιτρέψετε μου να αναφερθώ σε δύο πραγματικούς Έλληνες που επιβεβαιώνουν το αήττητο της ελληνικής ψυχής.  

Ο πρώτος είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ο Άγγελος ο Αναστασιάδης, ο οποίος μετά τον αγώνα με την Φινλανδία εξήγησε ότι η εθνική περιορίστηκε στο ένα γκολ (με δεδομένο ότι μιλάμε για την εθνική Ελλάδας κάθε εξήγηση είναι περιττή) επειδή έτσι ήθελαν ο Θεός και η Παναγία.

Σχετικα
Στη Ναύπακτο η Σακελλαροπούλου για τα 450 χρόνια από τη ναυμαχία
Στη Ναύπακτο η Σακελλαροπούλου για τα 450 χρόνια από τη ναυμαχία

Ελλάδα - Φινλανδία 1-0 5η αγ. Nations League - Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη. (15/11/2018)

Με την φράση αυτή ο σπουδαίος Έλληνας κατάφερε, πέρα από το να μας κάνει να απορούμε για τις ασχολίες του Μεγαλοδύναμου και της Θεοτόκου, να επαναφέρει στην επικαιρότητα την απόλυτη δικαιολογία. Τη δικαιολογία που κάθε πραγματικός Έλληνας χρειάζεται. Δεν πας καλά στα μαθήματα; Έτσι θέλει η Παναγία. Δεν αποδίδεις στη δουλειά σου; Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Προκάλεσες αυτοκινητιστικό; Έτσι το θέλησαν και ο Θεός και η Παναγία. Με ό,τι και να τη συνδέσεις είναι η απόλυτη δικαιολογία για κάθε αποτυχία και κάθε ανεπάρκεια. Ποιος άλλωστε μπορεί να πάει κόντρα στην Θεία επιθυμία;  

Φυσικά υπάρχει η πιθανότητα η δικαιολογία αυτή να πονηρέψει κάποιους και να τους οδηγήσει στο συμπέρασμα πως αν τα πάντα εξαρτώνται από τη Θεία βούληση ο Άγγελος (και όλοι οι Άγγελοι αυτού του κόσμου) κακώς αμείβονται. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις να είναι ανεξάρτητοι από τη Θεία βούληση, οπότε κανείς πραγματικός Έλληνας δεν κινδυνεύει.

Σχετικα
Rafale: Τα δύο πρώτα ελληνικά μαχητικά εν δράσει (βίντεο)
Rafale: Τα δύο πρώτα ελληνικά μαχητικά εν δράσει (βίντεο)

Η δεύτερη σπουδαία Ελληνίδα ακούει στο όνομα Χριστίνα και πριν από μια εβδομάδα έκανε την εμφάνιση της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους για να γίνει, αμέσως μετά και δικαίως, viral (λέξη προερχόμενη, καθόλου τυχαία, από τη αγγλική λέξη για τον «ιό»).

Απίστευτο σκηνικό με τη Σάσα Σταμάτη στους Αταίριαστους: "Τ' αρχ...α μου"!

Αυτό που κάνει την Χριστίνα πραγματική Ελληνίδα δεν είναι η γλαφυρή της περιγραφή που μπορεί να ξεγελάσει κάποιους και να νομίζουν ότι στο δημαρχείο της Μάνδρας γίνονται και επεμβάσεις αλλαγής φύλου. Αυτό που την κάνει πραγματική Ελληνίδα είναι ότι στην απαίτησή της για αποζημίωση δεν προβάλλει τις πιθανές καταστροφές τις οποίες μπορεί να υπέστη η περιουσία της, αλλά την ένταση της διαμαρτυρίας της. Η Χριστίνα θέλει αποζημίωση γιατί ήταν «όλο φωνή», γιατί διαμαρτυρήθηκε με πάθος και δεν θα ήμασταν πραγματικοί Έλληνες αν δεν παραδεχόμασταν ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τη δικαιούται κιόλας! Και μπράβο της. 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5