Visual Browsing
Μητσοτάκης: Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές - Διέλυσαν την οικονομία, αποδείχθηκαν επικίνδυνοι για το κράτος δικαίου

Μητσοτάκης: Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές - Διέλυσαν την οικονομία, αποδείχθηκαν επικίνδυνοι για το κράτος δικαίου

Ομιλία στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για λαϊκισμό, άσκησε από το Ελσίνκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε μία περίοδο μεγάλης αναταραχής, τονίζοντας πως το ΕΛΚ καλείται να απαντήσει στο γεγονός ότι αν και η ευρωπαϊκή οικονομία πηγαίνει πολύ καλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρ' όλα αυτά ο λαϊκισμός βρίσκεται σε άνοδο. «Ο νέος πλούτος που παράγεται δεν διανέμεται δίκαια. Οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι. Φοβούνται ότι πολλοί δεν θα κατορθώσουν να ακολουθήσουν τις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές που καθορίζουν τις ιστορικές εξελίξεις. Παράλληλα, αισθάνονται ότι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής απειλείται από τη μαζική μετανάστευση. Οφείλουμε να αφουγκραστούμε αυτές τις δικαιολογημένες ανησυχίες. Διαχρονικά, η πολιτική μας οικογένεια μπορούσε να προσαρμοστεί στις αλλαγές των καιρών. Θα το κάνουμε και πάλι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο λαϊκισμός, όχι μόνον μπορεί να νικηθεί, αλλά και ότι η κεντροδεξιά έχει ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για να μελετήσει κανείς, διότι ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εξέλεξε λαϊκιστές. «Τι έκαναν έκτοτε; Όχι μόνον διέλυσαν την οικονομία - είχαμε σχεδόν μηδενική ανάπτυξη τα τελευταία 4 χρόνια - αλλά αποδείχθηκαν επικίνδυνοι για το κράτος δικαίου και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αλλά θα τους νικήσουμε στις επόμενες εκλογές. Θα νικήσουμε, όχι μόνον επειδή έχουν αποτύχει οικτρά, αλλά επειδή και εμείς έχουμε αλλάξει. Έχουμε εκσυγχρονίσει το κόμμα μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Λύσεις οι οποίες υπερβαίνουν τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς και αριστεράς» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή η οποία θα καθοριστεί από πολιτικές οι οποίες στέκονται απέναντι στον λαϊκισμό. Όπως είπε μάλιστα, αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να επικεντρώσει τις πολιτικές του προτάσεις σε τρεις τομείς: Πρώτον, πώς μπορεί να καινοτομήσει και να δημιουργήσει καλύτερες θέσεις εργασίας, ιδίως για τους νέους; Δεύτερον, πώς θα προστατευθούν τα σύνορα από την παράτυπη μετανάστευση; Και τρίτον, πώς αντιμετωπίζονται οι κολοσσιαίες προκλήσεις της εποχής μας, η κλιματική αλλαγή και η τεχνολογική επανάσταση; 

Αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρχει ενότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που θέλουν να διασπάσουν την Ευρώπη. «Εκατό χρόνια μετά το τέλος του πρώτου παγκόσμιου πολέμου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι για ένα μεγάλο διάστημα του 20ού αιώνα, η Ευρώπη ήταν μια σκοτεινή ήπειρος. Και ας μην συγχέουμε ποτέ τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Ο πρώτος είναι μια συνταγή για την καταστροφή, ενώ ο δεύτερος είναι προϋπόθεση για την εξεύρεση της αναγκαίας ισορροπίας μεταξύ των στόχων που πρέπει να τεθούν σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κύριε πρόεδρε, οι εκλογές κερδίζονται με ομαδική δουλειά αλλά και στιβαρή ηγεσία. Διαθέτουμε δύο εξαιρετικούς υποψηφίους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν σε μία ώρα την πολιτική τους πρόταση στο συνέδριο μας. Και πιστεύω ότι όποιον και να επιλέξουν οι σύνεδροι, θα είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει το κόμμα μας στη νίκη αλλά και την Ευρώπη σε ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5