Visual Browsing
Π. Λαφαζάνης για πλειστηριασμούς: Η κυβέρνηση έχει στήσει βιομηχανία κατασκευασμένων διώξεων

Π. Λαφαζάνης για πλειστηριασμούς: Η κυβέρνηση έχει στήσει βιομηχανία κατασκευασμένων διώξεων

«Και έχει μετονομάσει ως "αριστερά" την παχυδερμία και την καρεκλοθηρία»
©EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

«Με θλίψη και αποτροπιασμό πληροφορήθηκα ότι, μαζί με εμένα, κλήθηκε με πανομοιότυπο τρόπο και με τις ίδιες περίπου κατηγορίες για να απολογηθεί στην Ασφάλεια και άλλος αγωνιστής του κινήματος κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας. Είναι προφανές ότι έχει στηθεί βιομηχανία μακάβριων διώξεων που πλήττουν βάναυσα την καρδιά της όποιας δημοκρατίας έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο» υποστηρίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία όταν αυτή αφορά μόνο όσους στηρίζουν το σημερινό ληστρικό σύστημα και μετατρέπουν πραξικοπηματικά τα μεγάλα "ΟΧΙ" σε "ΝΑΙ", ενώ φιμώνονται και διώκονται όσοι/ες αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια, τις εποπτείες, τη λιτότητα, τη δικτατορία των πιστωτών, την υποτέλεια και την αποικιοποίηση της χώρας μας» σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης.

Και προσθέτει: «Αυτή η βιομηχανία διώξεων με κατασκευασμένες κατηγορίες, που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές και ανώμαλες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, αποφασίσθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, στα άδυτα του Μαξίμου και των κυβερνητικών παραμάγαζων και σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες».

Βαθύς φόβος

Σχετικα
Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Λαφαζάνης στα Εξάρχεια
Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Λαφαζάνης στα Εξάρχεια

Συνεχίζοντας, ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για ανυπόστατες διώξεις και επισημαίνει πως οι αποφάσεις για αυτές «όχι μόνο δείχνουν πανικό και αδιέξοδο αλλά και βαθύ φόβο».

Τον βαθύ φόβο ενός ολόκληρου συστήματος «που τρέμει την ραγδαία ανοδική πορεία της ΛΑ.Ε, την οποία επιχειρεί με ψεύτικες δημοσκοπήσεις να αποκρύψει και να στήσει ένα δοτό ανύπαρκτο διπολικό σκηνικό». Τον βαθύ φόβο, συνεχίζει, «ενός συστήματος που τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο να γενικευθούν οι λαϊκές αγωνιστικές αντιδράσεις κατά των πιστωτών και των εγχώριων υπαλλήλων τους και να αμφισβητηθεί η αμερικανοϊσραηλινή και γερμανική τάξη πραγμάτων στην χώρα και την περιοχή μας».

Εξευτελισμός του Συντάγματος

Σχετικα
Ένταση σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας - Πώς σταμάτησε (video)
Ένταση σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας - Πώς σταμάτησε (video)

Σημείωνει, μάλιστα, με ιδιαίτερη ανησυχία, όπως αναφέρει, «για τον χαρακτήρα του καθεστώτος που έχει εγκαθιδρυθεί στην χώρα, το γεγονός ότι η ανάκριση επί των βαρύτατων αλλά διάτρητων κατηγοριών που μου απευθύνονται, ανετέθη όχι σε δικαστικούς υπαλλήλους αλλά σε αστυνόμους του μνημονιακού αμαρτωλού "Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος" της Διεύθυνσης Ασφάλειας, που συγκροτήθηκε τον δεύτερο μνημονιακό χρόνο και το οποίο, αν και πλήρως αναρμόδιο, συνέταξε κάτω από κυβερνητική καθοδήγηση και τη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων αγωνιστών και την απέστειλε στην εισαγγελία».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «αποτελεί τον τέλειο εξευτελισμό κάθε έννοιας συνταγματικής τάξης και κάθε ίχνους δημοκρατικής νομιμότητας να εκλαμβάνονται οι κινητοποιήσεις για την προάσπιση των σπιτιών των πολιτών ως απειλή κατά της ασφάλειας του κράτους και ακόμα να θεωρείται η αγωνιστική μου δράση ως υπονόμευση, τάχα, του "Δημοκρατικού Πολιτεύματος"».

Και συμπληρώνει: «Αποτελεί όνειδος εγώ και η ΛΑ.Ε. να τοποθετούμαστε από τους κυβερνώντες "αρχιπραξικοπηματίες" στα πρόσωπα και τις οργανώσεις με τρομοκρατικό, τάχα, χαρακτήρα, που απειλούν, τάχα, τη δημοκρατία» συμπληρώνει, υποστηρίζει πως «μόνο στην χούντα του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη είχα υποστεί διώξεις για την κινηματική μου δράση, η οποία και τότε θεωρείτο ως υπονόμευση του κράτους και της καθεστηκυίας τάξης».

«Είναι τραγικό αλλά βλέπουμε στη χώρα να επανέρχονται εικόνες μιας εποχής, όπου η ξενοκρατία, ο δοσιλογισμός, οι σκευωρίες της Ασφάλειας και οι πρέσβεις ύπατοι αρμοστές, ήταν το σήμα κατατεθέν των υποτελών ολιγαρχικών κυβερνήσεων. Οι μέρες μια κυβέρνησης, που επιχειρεί να εκδικηθεί αυτούς που δεν γονάτισαν και δεν προσκύνησαν τη νέα τάξη των μνημονίων και της υποτέλειας, είναι μετρημένες, σε όσες διώξεις και αν καταφεύγει. Όπως έρχεται γρήγορα και ο χρόνος λήξης ενός άθλιου συστήματος που κατέστρεψε την χώρα και επιχειρεί να ξεπλυθεί από τα χάλια μιας εξουσίας, που έχει μετονομάσει ως "αριστερά" την παχυδερμία και την καρεκλοθηρία» καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5