Πολιτικη & Οικονομια

Τα 8 βήματα φωτογραφικών διορισμών και πελατειακών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του τομέα Δημόσιας Διοίκησης στο Κίνημα Αλλαγής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vouli-panoramiki-tsipras.jpg
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως καταγγέλλει η υπεύθυνη του τομέα Δημόσιας Διοίκησης στο Κίνημα Αλλαγής Έφη Στεφοπούλου, με άρθρο της στο liberal.gr, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πελατειακό σύστημα βρίσκεται στα καλύτερά του.

Η κα Στεφοπούλου αποκάλυψε μια απίστευτη ιστορία διορισμού «δικών μας παιδιών» άνευ αντικειμένου, στα οποία όμως αναγνωρίστηκαν υπερωρίες.

Τα 8 βήματα της ιστορίας όπως τα περιγράφει στο άρθρο της στο liberal.gr η υπεύθυνη του τομέα Δημόσιας Διοίκησης στο Κίνημα Αλλαγής:

11ος 2013: Η τρόικα ονομάζεται ακόμα τρόικα – κι όχι θεσμοί – και είναι αυστηρή. Ζητάει κεφάλια δημοσίων υπηρεσιών στο πιάτο. Είναι η περίοδος που οι μνημονιακές επιταγές αφορούν απολύσεις – βλέπε διαθεσιμότητες - δημοσίων υπαλλήλων και καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου.

Τρεις τέτοιοι φορείς που συγχωνεύτηκαν είναι o Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, η Θέμις Κατασκευαστική που έφτιαχνε φυλακές και δικαστικά μέγαρα και η ΔΕΠΑΝΟΜ - Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. Αποτέλεσμα της συγχώνευσης ήταν η δημιουργία της ανώνυμης εταιρείας του δημοσίου «Κτιριακές υποδομές Α.Ε.».

2014: Ξεκινά μια δικαστική διαμάχη για τους εργαζόμενους και τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις των συγχωνευμένων φορέων, μιας και η συγχώνευσή τους, μπορεί μεν να προβλέφθηκε στον νόμο, αλλά δεν συνοδεύονταν από κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο για την εφαρμογή της.

2016: Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει ότι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου των οποίων οι συμβάσεις έληξαν δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν καθότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

11ος 2016: Με νόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσλαμβάνει τους 213 πρώην συμβασιούχους «κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης ή απόφασης» - άρα κατά παρέκκλιση και της απόφασης του Αρείου Πάγου και εκτός ΑΣΕΠ, σε προσωποπαγείς θέσεις – δηλαδή σε θέση μονίμου δημοσίου υπαλλήλου που ανοίγει ειδικά γι’ αυτούς.

Μια «μικρή» λεπτομέρεια, είναι ότι η συγκεκριμένη διάταξη κατατέθηκε σε άσχετο νόμο ως βουλευτική τροπολογία. Σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής τροπολογίες μπορούν να καταθέσουν είτε οι υπουργοί της κυβέρνησης είτε οι βουλευτές.

Οι τροπολογίες που καταθέτουν οι βουλευτές δεν αναρτώνται στη σελίδα της Βουλής και επιπλέον δεν είναι υποχρεωτικό να συνοδεύονται από έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους για τις δαπάνες που προκαλούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Έτσι, όταν ένας υπουργός θέλει να περάσει μια δύσκολη τροπολογία που θα προκαλέσει κόστος, αντί να την καταθέσει ο ίδιος την δίνει σε έναν βουλευτή να την καταθέσει αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την κοστολόγηση αλλά και την δημόσια θέαση της υπογραφής του κάτω από ένα ρουσφέτι – γιατί περί αυτών πρόκειται στις περισσότερες περιπτώσεις.

2ος 2017: Οι κτιριακές υποδομές νοικιάζουν κτίριο για να στεγάσουν τους υπαλλήλους που δεν έχουν που να κάτσουν! Είναι τέτοιος ο ανορθολογισμός που η διορισμένη από την κυβέρνηση πρόεδρος του Δ.Σ δεχόταν επιστολές υπαλλήλων με τις οποίες της γνωστοποιούνταν ότι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.

10ος 2017: Ο υπουργός υποδομών κ. Σπίρτζης μετατάσσει 150 υπαλλήλους (από τους υπεράριθμους που δεν έχουν που να κάτσουν και γι’ αυτό χρησιμοποιούν τα θρανία που έχουν περισσέψει από τις προμήθειες των σχολείων) σε άλλα νομικά πρόσωπα του υπουργείου υποδομών.

2ος 2018: Το σωματείο εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. διαμαρτύρεται για την αποψίλωση της υπηρεσίας από προσωπικό. Να σημειωθεί ότι οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» έχουν πάψει να κατασκευάζουν οι ίδιες τα κτίρια, και επιβλέπουν πλέον διαγωνισμούς και αναθέσεις κατασκευής σε αναδόχους.

11-9-2018: Η λύση στη μείωση(!) του προσωπικού ακούει στο όνομα «υπερωρίες». Με την απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 3946, τεύχος Β’ της 11ης Σεπτεμβρίου 2018 εγκρίνονται 15,050 ώρες υπερωρίες για 117 υπαλλήλους για το 2ο εξάμηνο 2018!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ