Visual Browsing
Καμίνης: Είμαι περήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε η Αθήνα την προσφυγική κρίση

Καμίνης: Είμαι περήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε η Αθήνα την προσφυγική κρίση

Βολές κατά της κυβέρνησης για την ασφάλεια στα Εξάρχεια
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Είμαι περήφανος που η Αθήνα είναι σημείο αναφοράς διεθνώς για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κοινωνική και την προσφυγική κρίση, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης αναφερόμενος στις επισκέψεις του στο Μόντρεαλ για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ με θέμα την κοινωνική πολιτική, και στις Βρυξέλες για τη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το προσφυγικό.

«Ζήτησα την απ’ ευθείας χρηματοδότηση των πόλεων για τη διαχείριση του προσφυγικού» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της μικτής επιτροπής προϋπολογισμού και πολιτικών ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, που συμμετείχε. Και σημείωσε ότι την ίδια θέση με την Αθήνα συμμερίζονται πόλεις, όπως η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο.

«Από την Αθήνα έχουν περάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους παρέμειναν εδώ και είμαι περήφανος που ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκαμε το προσφυγικό είναι σημείο αναφοράς στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι «στην ευρωπαϊκή ατζέντα τρία είναι τα θέματα που κυριαρχούν, η οικονομία, τα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας και το προσφυγικό, που προκαλεί βαθύτατες διαιρέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ».  

Ο κ. Καμίνης ερωτηθείς για το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα, σημείωσε ότι «ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι η ανομία στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου πια είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που δείχνει ότι δεν έχει την πολιτική βούληση για την επίλυσή του».

Σχετικα
Δήμος Αθηναίων: Ενεργειακή αναβάθμιση στα σχολεία
Δήμος Αθηναίων: Ενεργειακή αναβάθμιση στα σχολεία

Για το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «όλες αυτές οι συζητήσεις που αναδεικνύουν περισσότερο τα εσωτερικά μας ζητήματα και λιγότερο την πολιτική μας για τη χώρα, λειτουργούν ανασχετικά». Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου συμπλήρωσε ότι όλα αυτά δίνουν μία κακή εικόνα στον κόσμο. «Ο κόσμος έχει ένστικτο και καταλαβαίνει ότι όποιος ασχολείται πάρα πολύ με τα του οίκου του, ενώ καλείται στην ουσία να παρέμβει δραστικά στην χώρα, έχει προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να τα ξεπεράσουμε πάρα πολύ γρήγορα γιατί δεν έχουμε τον καιρό και την πολυτέλεια», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Θα πρέπει να βρισκόμαστε σε πολύ πυκνότερα χρονικά διαστήματα και να υπάρχει προσυνεννόηση για όλα. Βέβαια, αυτό που συνέβη τον Νοέμβριο είναι πρωτοφανές, οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς, οπότε υπάρχει μία περίοδος χάριτος. Μέχρι να πετύχουμε την ομοιογένεια στον χώρο μας θα περάσουμε από διάφορες περιπέτειες, αλλά πρέπει να το έχουμε υπόψη αυτό και να υπάρχει πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

«Παρόλο που εξαρχής ήμουν υπέρ της ενοποίησης σε όλα τα επίπεδα, υπέρ ενός πραγματικά ενιαίου σχήματος και όχι μίας ομοσπονδίας, μπορώ να καταλάβω ότι πρέπει να υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής. Αυτό είναι ένα πρόβλημα επειδή δείχνει να μην είναι όλοι πεπεισμένοι ότι θα πρέπει επιτέλους να βγει ο καθένας από το καβούκι του, να προχωρήσουμε και να πάρουμε ρίσκα. Χωρίς ρίσκα, χωρίς μέτωπα και χωρίς μία πολιτική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Αυτή η εσωστρέφεια κάνει κακό» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Σχετικώς με το αν συμφωνεί με το αίτημα περί εκλογών, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «από τη στιγμή που τίθεται θέμα για το αν θα συνεχίσει ή όχι αυτή η κυβέρνηση, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το “εκλογές τώρα”» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.  

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5