Visual Browsing

Βούτσης προς Μιχαλολιάκο: Έχεις συγγένεια με τους κατακτητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (video)

«Δεν μπορεί να δημιουργείται η εντύπωση μιας ειλικρινούς σας διεκδίκησης και αυτό να μένει αναπάντητο»

Κρυφτούλι της Χρυσής Αυγής, πίσω από τις λέξεις, για τις εκλεκτικές της συγγένειες με τις δυνάμεις που έχασαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παρεμβαίνοντας, στη συζήτηση στην Ολομέλεια. Είχε προηγηθεί η ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου, γγ της Χρυσής, ότι έχει εγκαταλειφθεί η υπόθεση του κατοχικού δανείου.  

«Αναφερθήκατε μόνο στο κατοχικό δάνειο. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι υπάρχει πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, το οποίο ακόμη δεν έχει έρθει προς έγκριση και από την Ολομέλεια, για ένα σύνολο ζητημάτων που αφορούν στις πολεμικές αποζημιώσεις, που αφορούν στις 100 μαρτυρικές πόλεις με τα δεκάδες χιλιάδες αθώα θύματα, που αφορούν στα θύματα του λιμού, στα αρχαία που λεηλατήθηκαν και βεβαίως και στο κατοχικό δάνειο.

»Για όλα αυτά έχουν συγκεντρωθεί εξαιρετικά ντοκουμέντα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και από επιτροπές που εργάζονται εδώ και χρόνια και αποτελούν ένα σημαντικό οπλοστάσιο μεγάλης εθνικής σημασίας και με μεγάλο ηθικό, πολιτικό και ιστορικό φορτίο προς διεκδίκηση» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Μιχαλολιάκο: «Θέλω να πω ευθέως και παρουσία σας κύριε Μιχαλολιάκο, ότι δεν σας διέφυγαν όλα αυτά. Κάνατε μόνο αναφορά ότι είναι υπόλογη η Γερμανία στις δόσεις του κατοχικού δανείου. Αυτή η στάση σας έχει να κάνει με την βαθύτατη και εκπεφρασμένη δημοσίως πεποίθησή σας, ότι έχετε εκλεκτική συγγένεια με τις δυνάμεις εκείνες και ότι τότε χάσατε τον πόλεμο. Και ότι οι δυνάμεις που έχασαν τότε τον πόλεμο, είναι οι δυνάμεις που ιστορικά, ιδεολογικά και πολιτικά αναφερόσασταν και τότε και αναφέρεστε και τώρα.

»Και με αυτή την έννοια, δεν μπορεί να δημιουργείται η εντύπωση μιας ειλικρινούς σας διεκδίκησης και αυτό να μένει αναπάντητο. Αυτή σας η τοποθέτηση είναι ελλειπτική αναφορά και δεν είναι τυχαίο αυτό. Διότι μόνο το κατοχικό δάνειο αναγνωρίζετε και για τα άλλα θεωρείτε πως ήταν πολεμικές συγκρούσεις, στις οποίες μάλιστα οι δυνάμεις στις οποίες αναφερόσασταν και αναφέρεστε, χάσανε, κι ευτυχώς χάσανε για τη δημοκρατία και για τον ελεύθερο κόσμο». 

Σχετικα
Δένδιας για ΧΑ: Νέμεση η απόφαση της Δικαιοσύνης στην ύβρη της
Δένδιας για ΧΑ: Νέμεση η απόφαση της Δικαιοσύνης στην ύβρη της

«Συμφωνώ ότι πρέπει να διεκδικήσουμε και τις πολεμικές επανορθώσεις. Στάθηκα μόνο στο θέμα του κατοχικού δανείου, επειδή αυτό το θέμα δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Το άλλο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων έχει προχωρήσει» είπε ο γγ της Χρυσής Αυγής που δεν παρέλειψε όμως να προσθέσει πως «είναι άλλο η ιδεολογία του οποιουδήποτε και άλλο η πατρίδα».

«Δεν ταυτίζομαι με την ιδεολογία της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας ή της φασιστικής Ιταλίας διότι ανήκουν σε άλλες χώρες και άλλες εποχές» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ως εγκλήματα πολέμου, όσα έγιναν από τις κατοχικές δυνάμεις στην Ελλάδα, και τις εκτελέσεις αμάχων και τις καταστροφές των χωριών.  

Ξεκινώντας την ομιλία του ο γγ της Χρυστής Αυγής, υποστήριξε ότι «ο προϋπολογισμός του 2018 περιλαμβάνει μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ, τα οποία θα επιβληθούν στους Έλληνες με νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, με κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και επιπρόσθετες επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Σχετικα
Έρευνα 20/20: Πόσο ανησυχία υπάρχει για μία «νέα» Χρυσή Αυγή
Έρευνα 20/20: Πόσο ανησυχία υπάρχει για μία «νέα» Χρυσή Αυγή

Ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εγκληματεί σε βάρος της χώρας, υποστηρίζοντας ότι αν δεν καταγγελθεί και δεν ρυθμιστεί το χρέος, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει».

«Η διαγραφή του χρέους είναι μονόδρομος. Αν δεν διαγραφεί, όλα όσα ακούμε είναι λόγια του αέρα» ανέφερε και συνέχισε: «Όχι άλλες θυσίες για την Ευρώπη και το ευρώ. Για εμάς δεν λέει τίποτα η σημαία της ΕΕ. Μόνο η γαλανόλευκη. Είμαστε σταθερά απέναντι στην ΕΕ».

Ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ακόμα, ότι με το νέο προϋπολογισμό η κυβέρνηση επιβαρύνει τους Έλληνες με 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και επιδομάτων, ενώ αυξάνει τους φόρους. 

«Έρχεται η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου, την κυριαρχία των οποίων διεκδικεί ο Ερντογάν. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων χτυπιούνται. Αφανίστηκε η μεσαία τάξη. Θέλετε την φτωχοποίηση των μαζών για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αντίσταση». ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος.  

Τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε, ότι είναι απαράδεκτο να έχουν μειωθεί τα χρήματα για την εθνική άμυνα, γιατί αυτό, όπως είπε, θα πλήξει καίρια τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5