1821 Digital Gallery
Τσίπρας: Η περιοχή της δυτικής Αττικής σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος

Τσίπρας: Η περιοχή της δυτικής Αττικής σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος

Επίθεση σε Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα του 8ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο χρέος όλων απέναντι στους ανθρώπους της Μάνδρας και της νέας Περάμου, απέναντι στα θύματα της πρωτοφανούς φυσικής καταστροφής αλλά και στις οικογένειές τους αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του που έκλεισε τις εργασίες του 8ου περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

«Η περιοχή της δυτικής Αττικής σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος. Ήταν και είναι ακόμα το μέρος των φτωχών» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «στη δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η τοξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια. Αλλά και η μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά». Σχολίασε ότι οι καταστροφές τις περισσότερες φορές έχουν και πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ειδικά για την Μάνδρα υπογράμμισε ότι κινήθηκε με έλλειψη χωροταξικού και οικιστικού σχεδιασμού και σημείωσε πως πολλαπλασιάστηκαν τα αυθαίρετα κτίσματα και μπαζώθηκαν τα ρέματα. «Η απουσία κρατικής πολιτικής ήταν η κρατική πολιτική» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε «σήμερα όμως έχουμε την υποχρέωση, τη δυνατότητα αλλά και τη βούληση να αλλάξουμε αυτή την εικόνα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν αρκεί να αντιμετωπίσουμε τις άμεσες συνέπειες της καταστροφής κάτι που άλλωστε συνέβη αλλά, όπως είπε, το βασικό θέμα είναι η πρόληψη και ο σχεδιασμός του μέλλοντος.

Σχετικα
Οι φτωχοαλαζόνες και οι αειμούρμουροι
Οι φτωχοαλαζόνες και οι αειμούρμουροι

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και χαρακτήρισε κρίσιμη τη στιγμή για τη χώρα.

«Τώρα είναι η στιγμή που με την αλλαγή σελίδας στην οικονομική πορεία, με την εμπέδωση της σταθερότητας και την εκκίνηση της ανάκαμψης έχουμε την υποχρέωση να θεμελιώσουμε και να οργανώσουμε το μέλλον, για να μην επαναληφθούν τα γεγονότα του παρελθόντος» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η χώρα βρίσκεται πια σε μια νέα εποχή

Σχετικα
Τσίπρας: Δικαιωμένος για το στοίχημα της εσωκομματικής εκλογής από τη βάση
Τσίπρας: Δικαιωμένος για το στοίχημα της εσωκομματικής εκλογής από τη βάση

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά από πολλά χρόνια κρίσης, όπως καταγράφεται από τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων αλλά και στο τεράστιο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. «Όλοι προεξοφλούν όχι μόνο την έξοδο από τα μνημόνια σε λίγους μήνες, αλλά και τη διαρκή και σταθερή ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι ο σχεδιασμός για το αύριο της χώρας είναι το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης.

Καταδίκασε τη φαυλότητα του παρελθόντος όπου κάποιοι λίγοι κέρδισαν πολλά και χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους «συνεχίζοντας όμως οι ίδιοι να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά τους αφορολόγητα σε τράπεζες του εξωτερικού» υπογράμμισε.

Επίθεση στη ΝΔ

Δριμεία κριτική άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΝΔ υποστηρίζοντας ότι για την κρίση της χώρας υπάρχουν ένοχοι και έχουν όνομα και θράσος. «Γιατί πρόκειται για θράσος να καταγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης την σημερινή κυβέρνηση για τα δεινά, που η παράταξή του προκάλεσε, εξουσιάζοντας για δεκαετίες την Ελλάδα. Πρόκειται για θράσος να βγαίνει από τη κρυψώνα του ο κ. Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ και να μας κουνάει το δάχτυλο. Χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για τίποτε από όσα έκανε δυόμισι χρόνια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΝΔ για την οικονομία την ανεργία, την εργασιακή ζούγκλα.

«Μια απορία όμως μου γεννήθηκε ακούγοντάς τον, αφού όλα τα έκανε τόσο καλά η ΝΔ, γιατί ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε στο συνέδριό τους, ότι αλλάζει το κόμμα εκ βάθρων; Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» είπε ο πρωθυπουργός.

Για τη ΝΔ τόνισε ότι έχουν κάνει την κοροϊδία κανόνα και την εξαπάτηση κατευθυντήρια αρχή.

Τέλος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση δεν θα βασίζεται στο χαμηλό μισθό και στην καταστρατήγηση κάθε κεκτημένου, θα παράγονται προϊόντα και θα παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, «γι’ αυτό λοιπόν είμαστε σήμερα εδώ για να δουλέψουμε από κοινού προς αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε «δεν είναι επομένως, μόνο οι καταστροφικές και θανατηφόρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου που μας επιβάλουν να υλοποιήσουμε μια στρατηγική ανασυγκρότησης στην περιοχή, αλλά και η συσσώρευση για πολλά χρόνια καταστάσεων που έχουν παραμορφώσει τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής, που την οδηγούν σε παρακμή από όλες τις απόψεις, και που έχουν εξαντλήσει τα πλεονεκτήματά της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5