1821 Digital Gallery
Υπόθεση Καμμένου – Παπαδόπουλου: Χειρόγραφες εντολές πάνω στα επίσημα έγγραφα

Υπόθεση Καμμένου – Παπαδόπουλου: Χειρόγραφες εντολές πάνω στα επίσημα έγγραφα

Λοβέρδος: Φαίνεται η στενή σχέση τους και η σπουδή εκποίησης του υλικού
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Χειρόγραφες εντολές πάνω σε επίσημα έγγραφα, που εξέδωσε ή διακίνησε το υπουργείο Εθνικής  Άμυνας,  δείχνουν τη στενή σχέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου  Καμμένου και του μεσάζοντα όπλων σε τουλάχιστον συζητήσιμες συναλλαγές κ. Βασίλη Παπαδόπουλου.

Λεπτομερέστερα, τα έγραφα κατάθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Αντρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν είναι γνωστό  ποιο χέρι έγραψε τις επίμαχες σημειώσεις.

Σχετικά, τα σημερινά (Πέμπτη) «Νέα» γράφουν, ανάμεσα στ΄ άλλα:

«Δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται να είχε αναλάβει ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, απέναντι στον «μεσάζοντα της Αραβίας» στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών για την πώληση στρατιωτικού υλικού, όπως προκύπτει από τα νέα επίσημα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν στη Βουλή και αναδεικνύουν ότι ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος αντιμετωπιζόταν στο «Πεντάγωνο» ως «εκλεκτός» με άνωθεν εντολές.

Σχετικα
Τσίπρας: Τα 6 «κατηγορώ» στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Τσίπρας: Τα 6 «κατηγορώ» στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα νέα στοιχεία καταρρίπτουν τους αρχικούς ισχυρισμούς του υπουργού Άμυνας πως δεν γνώριζε τον Βασίλη Παπαδόπουλο, καθώς αποκαλύπτουν ότι ο επιχειρηματίας από το Κιλκίς όχι μόνον ήταν τακτικός επισκέπτης στο υπουργείο, αλλά οι πύλες άνοιγαν με πολιτικές εντολές που ξεπερνούσαν τη στρατιωτική ηγεσία. Οι χειρόγραφες σημειώσεις των αξιωματικών που χειρίζονταν τη σκοτεινή υπόθεση της πώλησης των 300.000 βλημάτων δεν αφήνουν αμφιβολία ότι υπήρξε κεντρικός πολιτικός συντονισμός και σπουδή για να προχωρήσει η συμφωνία με τον μεσάζοντα.

«Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πλέον ότι οι σχέσεις του μεσάζοντα Παπαδόπουλου με τον Πάνο Καμμένο ήταν όχι μόνο στενές, αλλά και όπως αποδεικνύεται άρρηκτες» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσιάζοντας σχετικό έγγραφο της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία του Βασίλη Παπαδόπουλου προς τον υπουργό Αμυνας.

Με βάση το επίμαχο έγγραφο που φέρει την ένδειξη «επείγον», ο Βασίλης Παπαδόπουλος ενημερώνει στις 20 Ιουνίου 2016 πως αφού είχε ήδη πραγματοποιήσει σειρά επαφών με στελέχη του υπουργείου Αμυνας επιθυμεί να προχωρήσει στην αγορά 300.000 βλημάτων ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας. Και με το συγκεκριμένο έγγραφο ζητούσε από το υπουργείο να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση για το ότι η συγκεκριμένη ποσότητα πυρομαχικών είναι «όντως διαθέσιμη προς πώληση». «Να απαντήσουμε άμεσα ότι υπάρχει η δυνατότητα πώλησης» αναφέρει χειρόγραφο σχόλιο στο αίτημα της Ολυμπιακής Βιομηχανίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε συντονισμός στις ενέργειες για να διευκολυνθεί ο μεσάζων. 

Σχετικα
Aνδρέας Λοβέρδος: Με αυτούς δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ξανά
Aνδρέας Λοβέρδος: Με αυτούς δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ξανά

Με ταχύτατες διαδικασίες, μία εβδομάδα αργότερα, στις 27 Ιουνίου 2016, το υπουργείο Αμυνας βγάζει προς εκποίηση τη συγκεκριμένη ποσότητα βλημάτων που ζήτησε ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Εκείνο όμως που εκθέτει ακόμα περισσότερο την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και την καθιστά υπόλογη για την εξόφθαλμη προσπάθεια να «επιβάλει» τον μεσάζοντα, είναι υπηρεσιακό έγγραφο που εκδόθηκε από το ΓΕΣ (Διεύθυνση Υποστηρίξεως) στις 22 Ιουλίου 2016. Το έγγραφο συνοδεύεται από ιδιόχειρη σημείωση που προκαλεί συντριπτικά κατάγματα σε όλη την επιχειρηματολογία του υπουργού Αμυνας: «Προσοχή!!! Για κανένα λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης» είναι η υπόδειξη μέσω του σημειώματος στους χειριστές της υπόθεσης, το οποίο αμέσως μετά γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτικό: «Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό - Συνεχή και καθημερινή παρακολούθηση»!

«Το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στην εμμονική του προσπάθεια να επιβάλει στο ελληνικό Δημόσιο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία δεν δίστασε να εμπλέξει και τις Ενοπλες Δυνάμεις, κατά τρόπο μάλιστα προκλητικό και απαράδεκτο» σχολίασε - μπροστά στο συγκεκριμένο ιδιόχειρο σημείωμα - ο Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι το «ραβασάκι» στην εσωτερική αλληλογραφία του ΥΠΕΘΑ που δρομολογεί τη διαδικασία πώλησης αποκαλύπτει πως αυτή έγινε «καθ' υψηλήν επιταγήν», αφού αναγράφεται ρητώς ότι υπάρχουν «δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Καμμένος είναι απολύτως εκτεθειμένος και οφείλει πλέον πολλές απαντήσεις». Με σχετική ερώτηση δε, που κατέθεσε στη Βουλή, καλεί τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει «ποιες ήταν οι δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο που είχαν αναλάβει έναντι του ιδιώτη εμπόρου όπλων Β. Παπαδόπουλου και δρομολόγησαν τόσες διαδικασίες με τέτοια σπουδή, σε τι συνίστατο αυτές οι δεσμεύσεις, αλλά και αν οι δεσμεύσεις αυτές ήταν ηθικού ή υλικού περιεχομένου».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, κάλυψε πλήρως τον υπουργό του. 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5