1821 Digital Gallery
Το εξώδικο της Μαρίας Σπυράκη στον Πάνο Καμμένο

Το εξώδικο της Μαρίας Σπυράκη στον Πάνο Καμμένο

Ο υπουργός Άμυνας θα πρέπει να ανακαλέσει τις δηλώσεις του εντός 2 ημερών

Εξώδικο στον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Καμμένο απέστειλε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και του ζητά εντός 2 ημερών να ανακαλέσει δηλώσεις που έκανε εναντίον της ξεκαθαρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα ασκήσει άμεσα τα νόμιμα δικαιώματά της ενώπιον των αρμόδιων αστικών και ποινικών Δικαστηρίων.

Η κα Σπυράκη υπενθυμίζει την επίμαχη ανάρτηση του κ.Καμμένου στο twitter και χαρακτηρίζει τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας ψευδείς, άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές για το πρόσωπό της.

«Προδήλως με συκοφαντούν και με στοχοποιούν», αναφέρει ενώ μεταξύ άλλων τονίζει πως σε ότι αφορά τη φωτογραφία με τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο που δημοσίευσε ο κ. Καμμένος, αποτελεί μόνο απόσπασμα φωτογραφίας από δημοσιογραφική αποστολή.

«Στην ολόκληρη φωτογραφία, την οποία έχω στην κατοχή μου, απεικονίζονται πλήθος άλλων συναδέλφων και δη επιφανών, γεγονός που αποκρύψατε για τους άνωθι λόγους. Προφανώς ολόκληρη η φωτογραφία δεν εξυπηρετούσε τους σκοπούς σας γι'αυτό και την τροποποιήσατε»!», επισημαίνει.

Σχετικα
Πρόταση μομφής: «Όχι» Τασούλα στο αίτημα Ανδρουλάκη
Πρόταση μομφής: «Όχι» Τασούλα στο αίτημα Ανδρουλάκη

Παράλληλα τονίζει πως 22 χρόνια ως δημοσιογράφος και 10 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, ότι δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, ούτε μία δραχμή που να μην έχει δηλωθεί στην εφορία, ότι το μόνο εισόδημά της από το 2014 όταν εξελέγη ευρωβουλευτής είναι η βουλευτική αποζημίωση και ότι η μόνη συνεργασία που είχε με κάποιον πολιτικό ήταν με τον Σταύρο Δήμα όταν εκείνος διετέλεσε Επίτροπος της Ελλάδος στην ΕΕ.

Αναλυτικά το εξώδικο της κ. Σπυράκη αναφέρει: 

"ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
Μαρίας Σπυράκη του Λεωνίδα, Ευρωβουλευτή, κατοίκου Μοσχάτου Αττικής, οδός Πειραιώς, αριθ. 62, με ΑΦΜ 047625389
ΚΑΤΑ
Του Παναγιώτη Καμμένου του Ηλία, Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατοίκου
Χολαργού Αττικής, Λεωφόρος Μεσογείων, αριθ. 227 -231.

Σχετικα
Πρόταση μομφής: Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Πρόταση μομφής: Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

***

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, στις 3:52, αναρτήσατε στον προσωπικό σας λογαριασμό στο twitter δηλώσεις ψευδείς, άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές για το πρόσωπό μου, οι οποίες προδήλως με συκοφαντούν και με στοχοποιούν. Ειδικότερα αναφέρατε επί λέξει τα εξής:

"Τα χρόνια που έχω την πολιτική ευθύνη του ΥΕΘΑ δεν έχει πουληθεί ούτε σφαίρα πουθενά όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ αν η συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου-Κούλη ψάχνει όπλα στη Συρία να ρωτήσει τα αφεντικά που την πληρώνουν από τα μαύρα και τα αρπάζουν διαχρονικά από τον Ελληνικό Ααό".

Μάλιστα, προφανώς για λόγους δημοσιότητας και περαιτέρω στοχοποίησής μου, συνοδεύσατε την ανάρτηση σας αυτή με μία παλαιά κοινή φωτογραφία εμού και του κ. Τσοχατζόπουλου, προφανώς υπονοώντας την ανάμειξή μου στο σκάνδαλο νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αφορώσα εξοπλιστικά προγράμματα κατά την περίοδο που διατέλεσε ο ίδιος Υπουργός Άμυνας, πράξη για την οποία ο ίδιος καταδικάστηκε.

Όπως πολύ καλά ωστόσο γνωρίζετε, η φωτογραφία που δολίως χρησιμοποιήσατε προκειμένου να διαστρεβλώσετε τα γεγονότα και να με συνδέσετε ηθικά και επαγγελματικά με ένα πρόσωπο που έχει καταδικασθεί, αποτελεί απόσπασμα μόνο φωτογραφίας από δημοσιογραφική αποστολή. Στην ολόκληρη φωτογραφία, την οποία έχω στην κατοχή μου, απεικονίζονται πλήθος άλλων συναδέλφων και δη επιφανών, γεγονός που αποκρύψατε για τους άνωθι λόγους. Προφανώς ολόκληρη η φωτογραφία δεν εξυπηρετούσε τους σκοπούς σας γι’ αυτό και την "τροποποιήσατε"!

Έτι περαιτέρω, ευθέως διατείνεστε ότι σε παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες εμπλέκεται και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ότι για την συνδρομή μου στις δραστηριότητες αυτές λαμβάνω και μαύρα χρήματα!

Ωστόσο, όλα τα ανωτέρω είναι παντελώς αναληθή και ως μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, τη στιγμή που εσείς ο ίδιος δεν είστε σε θέση να απαντήσετε και να δώσετε εξηγήσεις στο πραγματικό γεγονός ότι καταθέσατε ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου μη γνήσια έγγραφα! Αυτή η δημοσίευση ήταν η άμεση και καταφανώς παιδιάστικη αντίδρασή σας στην εύλογη απορία όλου του ελληνικού λαού γιατί ο κ. Τσίπρας εδώ και 5 ημέρες παραμένει σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις ότι καταθέσατε στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεστε.

Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι έχω εργαστεί πολύ σκληρά εδώ και 22 χρόνια ως δημοσιογράφος και 10 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά τηλεοπτικά και έντυπα μέσα της χώρας (ΣΚΑΙ, STAR, ALTER και MEGA και στις εφημερίδες "Επενδυτής", "Εξουσία", "Θεσσαλονίκη", "Αγγελιοφόρος", "Ημερήσια του Σαββάτου"), έχοντας μάλιστα συμμετάσχει ως δημοσιογράφος σε πλείστες αποστολές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σκόπια, Κύπρος, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία - Μαυροβούνιο).

Ουδέποτε το όνομά μου έχει συνδεθεί με οτιδήποτε μεμπτό. Ουδέποτε και σε αντίθεση με όσα αναπόδεικτα διατείνεσθε δεν έχω λάβει ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ που να μην έχει δηλωθεί ως εισόδημά μου στην Εφορία. Το μόνο και αποκλειστικό μου εισόδημα από το 2014, ότε και εξελέγην πρώτη Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είναι η βουλευτική αποζημίωση. Εξάλλου, εργάζομαι εθελοντικά και δεν λαμβάνω κανένα εισόδημα από την σχετική ενασχόλησή μου ως Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η μόνη στενή συνεργασία που είχα με κάποιον πολιτικό ήταν αυτή με τον κ. Σταύρο Δήμα, το χρονικό διάστημα που διετέλεσε Επίτροπος της Ελλάδος στην Ε.Ε.

Επειδή, αν και είστε Υπουργός Εθνικής Αμυνας σχεδόν τρία έτη και βουλευτής για πάνω από είκοσι έτη, δεν προχωρήσατε σε μία στοιχειώδη έρευνα προτού προβείτε στις ως άνω αναφερόμενες επαίσχυντες για το πρόσωπό μου δηλώσεις, αντιθέτως προτιμήσατε για λόγους εντυπώσεων ευθέως να με κατηγορήσετε, για ανάμειξη σε αδιαφανείς και ύποπτες διαδικασίες. Υπονοήσατε μάλιστα τη συμμετοχή μου σε εξωφρενικά οικονομικά σκάνδαλα με προφανέστατο στόχο να σπιλώσετε το όνομα και την υπόληψή μου.

Επειδή οι δηλώσεις σας είναι ψευδείς και άκρως συκοφαντικές, αποβλέπουν δε αποκλειστικώς στη συκοφάντησή μου, πλήττουν δε την τιμή και υπόληψή μου.

Επειδή οι εν λόγω δηλώσεις σας αναπαρήχθησαν, μεταδόθηκαν και προβλήθηκαν σε όλη την Ελλάδα από το σχετικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης με παγκόσμια εμβέλεια.

Επειδή προβήκατε στις ανωτέρω δηλώσεις σας εν γνώσει της αναλήθειας αυτών, δεδομένου ότι γνωρίζετε ότι τέτοιες υπόνοιες δεν δύνανται να υπάρχουν, ούτε αναφέρατε ουδέν περιστατικό, το οποίο να θεμελιώνει την ανωτέρω κρίση σας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου
Σας καλώ
Όπως, αμέσως με την παραλαβή της παρούσας, αποσύρετε τις ως άνω δηλώσεις σας και προβείτε σε ρητή και δημόσια συγγνώμη προς το πρόσωπό μου, το αργότερο εντός 2 ημερών, η οποία θα αναφέρει επί λέξει τα εξής: "Ζητώ δημόσια συγγνώμη από την Ευρωβουλευτή και Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη. Η κα Σπυράκη ουδέποτε έλαβε μαύρα χρήματα κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού της βίου, δεν αμείβεται από τη Νέα Δημοκρατία και ουδεμία σχέση είχε ή έχει με σκάνδαλ.α ή υπό έρευνα υποθέσεις από την ημέρα που εργάζεται, ήτοι από 1/2/1992 έως σήμερα αλ/Λ ούτε και προγενέστερα."

Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνω ότι θα ασκήσω άμεσα τα νόμιμα δικαιώματά μου ενώπιον των αρμόδιων αστικών και ποινικών Δικαστηρίων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς ον αύτη απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στην οικεία έκθεση επιδόσεως.".

 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5