1821 Digital Gallery
Η εβδομάδα του Forrest Gump 432
ΤΕΥΧΟΣ 432
FORREST GUMP

Η εβδομάδα του Forrest Gump 432

Μέλος του συλλόγου για τη θεσμοθέτηση των στρογγυλών τραπεζιών στις πιτσαρίες, ώστε να έχουν όλοι όσοι κάθονται ίση απόσταση από την πίτσα

Ο πολιτικός που έκανε τη Νέα Ελλάδα τίτλο κόμματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μας εξηγεί


Η απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Υπεύθυνος ασφαλείας στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ


Η χρυσαυγίτικη σκέψη της εβδομάδας

Σχετικα
Περιμένουμε τολμηρή μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Περιμένουμε τολμηρή μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ότι η βομβιστική επίθεση στους αθώους θεατές του Μαραθωνίου της Βοστώνης είναι δικαιολογημένη, γιατί η Δύση διαπράττει εγκλήματα. Άρα (σύμφωνα με αυτή τη λογική) κανείς δεν είναι αθώος. Εκτός φυσικά από αυτούς που αγωνίζονται μέσα από τα status updates τους και μέσα από το twitter (και τις υπόλοιπες αμερικάνικες πλατφόρμες δικτύωσης και ακτιβισμού του καναπέ) ενάντια στους «φονιάδες των λαών, τους Αμερικάνους». Εξάλλου, κάθε «χρυσαυγητοειδές», όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά, για να υπάρξει και να πουλήσει χρειάζεται φρέσκο, κολλώδες μίσος ως εμπόρευμα. Και ο μεγαλύτερος εχθρός όσων εμπορεύονται μίσος (εθνικό ή ταξικό) είναι οι εκδηλώσεις εκείνες που διαποτίζονται από θετικό πνεύμα, κατά τη διάρκεια των οποίων άνθρωποι διαφορετικών ιδεολογιών και εθνικοτήτων συνυπάρχουν αρμονικά. Δεν υπάρχει κάτι που να τρελαίνει περισσότερο τον ηλίθιο φονταμενταλιστή από αυτό. Είναι κάτι που δεν μπορεί να το επιτρέψει. Γιατί του χαλάει την ιδεολογική θωράκιση, σύμφωνα με την οποία ο «άλλος» είναι διαφορετικός – άρα ένοχος. Αυτής ακριβώς της κατηγορίας τα ανθρωποειδή καταφεύγουν στη μεταφυσική λογική ότι εφόσον ζεις στη δύση και τρέχεις και σε Μαραθώνιους είσαι ένοχος για τα εγκλήματα της Δύσης. Απλοϊκό, ηλίθιο και εύκολο. Άρα χρυσαυγίτικο.


Το πιστοποιητικό της εβδομάδας

Το σήμα με τη φράση «Αυτός ο χώρος είναι ελεύθερος από ναζιστές» που πρέπει να αναρτήσει το Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος μετά την ανακοίνωση των ακροδεξιών ότι θα το μποϊκοτάρουν επειδή σταμάτησε να διαφημίζεται στον Τράγκα.


Σχετικα
Λίνα Μενδώνη για Βαγγέλη Παπαθανασίου: «O Vangelis ήταν οικουμενικός»
Λίνα Μενδώνη για Βαγγέλη Παπαθανασίου: «O Vangelis ήταν οικουμενικός»

Η πιο ξεκάθαρη σχέση αιτίας και αποτελέσματος της εβδομάδας

Αυτά τα μέλη των κομματικών παρατάξεων που βγάζουν ο καθένας διαφορετικά αποτελέσματα στις φοιτητικές εκλογές, είναι οι ίδιοι που όταν μεγαλώσουν αρκετά, κάνουν κομματική καριέρα και εκλεγούν βουλευτές, θα συμμετέχουν στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και θα συνεχίζουν να θεωρούν φυσιολογικό να βγάζει κάθε παράταξη τα δικά της αποτελέσματα.


Η «κιμπαριά με τα λεφτά άλλων» της εβδομάδας

Η απαίτηση εκ μέρους του Τέρενς Κουίκ να αυξηθεί ο αριθμός των ιερέων που θα προσλαμβάνονται, γιατί ο περιορισμός του αριθμού τους αποτελεί ξεκάθαρο σχέδιο της Νέας Τάξης ενάντια στην ελληνική παράδοση. Πολύ πιο πλήρες γλείψιμο, δηλαδή, από το «είναι άκομψο να κόψουμε τους μισθούς των ιερέων» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και το καλύτερο: Τα χρήματα για την πραγματοποίηση αυτής της απαίτησης δεν θα τα βάλει ούτε ο Τέρενς, ούτε το κόμμα του. Win-Win, δηλαδή.


Η πιο παρωχημένη αμυντική τακτική της εβδομάδας

Το «όσοι με κατηγορούν είναι φασισταριά» του Γιώργου Τράγκα. Μια μέθοδος «μπάλας-στην-κερκίδα» που χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ από την «Αυριανή», ώστε πια ούτε οι καθυστερημένοι ανώνυμοι σχολιαστές στα sites δεν καταδέχονται να χρησιμοποιήσουν. Άσε που το να ισχυρίζεσαι ότι δεν διαφήμισες τη Χρυσή Αυγή στην εκπομπή σου, αλλά οι Χρυσαυγίτες να «τιμωρούν» με μποϊκοτάζ τις επιχειρήσεις που σου κόβουν τη διαφήμιση, δεν βγάζει νόημα.


Το επιχείρημα της εβδομάδας

Αν πέσει η ΑΕΚ, δεν θα βλέπουμε Nova. Συμπέρασμα: Σώστε την ΑΕΚ, για να σωθεί η Nova. Συμπέρασμα του συμπεράσματος: Δεν μας ενοχλεί η παράγκα. Αρκεί να γίνουμε μέρος της.


Το «Αντίο» της εβδομάδας

Η πώληση του Σκορπιού από την Αθηνά Ωνάση. Η οποία, λογικά, δεν θέλει να έχει καμία σχέση με μια χώρα στην οποία όλοι την παρατηρούν περιμένοντας με ηδονοβλεπτική χαρά να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά η «Κατάρα των Ωνάσηδων», ώστε στη συνέχεια να της πουλήσουν συμπόνια και ασπρόμαυρα αφιερώματα στις λαμπερές εποχές.


Η απορία της εβδομάδας

Τα κόκαλα και η νεκροκεφαλή με τα οποία σχηματίζεται η λέξη «Όχι» της φράσης «Όχι στο Ευρώ», στην αφίσα του «Σχεδίου Β΄», δεν έλκουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων;

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5