1821 Digital Gallery
Υποχρεωτικός ο ευνουχισμός των αριστερόχειρων μετά τα 18
...ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Υποχρεωτικός ο ευνουχισμός των αριστερόχειρων μετά τα 18

Οι μπούρδες για την αλλαγή ταυτότητας φύλου
Sarah Rice / Getty / Ideal Images

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, αρχικά να ζητήσω συγνώμη που χρησιμοποίησα ένα ψέμα προκειμένου να τραβήξω την προσοχή σας, αλλά σκέφτηκα πως για να το κάνουν τόσοι αξιόλογοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, δεν μπορεί παρά να είναι ένα καλό κόλπο. Θέλω να πω πως τόσοι ικανοί συνάδελφοι που βάζουν τίτλους του τύπου «ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 15» δεν μπορεί να είναι ηλίθιοι. Κάτι παραπάνω ξέρουν και καλά θα κάνω να ακολουθήσω το παράδειγμά τους. Κατά τα άλλα, ο ευνουχισμός των αριστερόχειρων μετά τα 18 έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο έχει και η αλλαγή φύλου στα 15 με το νομοσχέδιο για την αλλαγή της ταυτότητας του φύλου. Κι αυτή δεν ήταν η μόνη μπούρδα που ακούστηκε στη συζήτηση γι' αυτό το νομοσχέδιο.

Ήταν όμως η μεγαλύτερη και η κουτοπονηρότερη. Τα πράγματα θα ήταν πιο απλά και η κοινή γνώμη λίγο καλύτερα ενημερωμένη, αν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι έμπαιναν στον κόπο να διευκρινίσουν από την πρώτη στιγμή πως το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ αλλά με την ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ για το φύλο του ενδιαφερόμενου. Κάποιος μπορεί να πει πως βάζοντας στην ίδια φράση το «δημοσιογράφοι» και το «μπαίνω σε κόπο» δημιούργησα ένα οξύμωρο, αλλά φοβάμαι πως η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη. Θέλω να πω πως η αιτία που χιλιάδες συμπολίτες, όλες αυτές τις μέρες, σκέφτονται 15χρονους που εγχειρίζονται και αλλάζουν το φύλο τους δεν έχει να κάνει με την παραδοσιακή δημοσιογραφική τεμπελιά. Μάλλον έχει να κάνει με την ακόμα πιο παραδοσιακή δημοσιογραφική αδιαφορία για την αλήθεια όταν το ψέμα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές τις ημέρες το θέμα ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ αλλά η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ. Με λίγα λόγια, η δυνατότητα ενός συνανθρώπου μας που μπορεί π.χ. να νιώθει και να φαίνεται Μαρία να κουβαλάει ταυτότητα που γράφει Μαρία και όχι Μάριος. Έτσι ώστε όταν π.χ. συναλλάσεται με νεατερντάλιους συνανθρώπους μας να μην πέφτει θύμα της νεατερντάλιας χλεύης τους. Ή απλώς γιατί έτσι θέλει.   

Όπως καταλαβαίνετε, και η κουβέντα για αλλαγή φύλου που με άνεση θα μπορούσε να κάνει ένας 15χρονος, μια τεράστια κουτοπόνηρη μπούρδα ήταν. Σχεδόν τόσο μεγάλη όσο η μπούρδα για άνετη και εύκολη αλλαγή ταυτότητας φύλου. Μια μπούρδα που οδήγησε πολλούς συμπολίτες να φαντάζονται 15χρονους να πηγαίνουν στα ΚΕΠ και να κάνουν αίτηση αλλαγής ταυτότητας φύλου και να μπαίνουν Γιάννηδες και να βγαίνουν Ιωάννες, αλλά αυτή είναι μια πραγματικότητα που υπάρχει μόνο στη φαντασία του Βασίλη του Λεβέντη. Στην πραγματικότητα, ΚΑΝΕΝΑΣ 15ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Χρειάζεται, όπως σε κάθε σημαντική απόφαση της ζωής του, τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του. Αλλά χρειάζεται και έγκριση από επιστημονική επιτροπή. Και κατόπιν, όπως και στις περιπτώσεις των ενήλικων, η ταυτότητα του φύλου αλλάζει με δικαστική απόφαση. Όχι και τόσο απλό, ε;

Θύμα της παραπάνω μπούρδας πρέπει να έπεσε και ο ηγέτης της φιλελεύθερης και μεταρρυθμιστικής Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είπε στην ομιλία του, και ακολούθως έγραψε στο τουίτερ αυτό: «Είναι αδιανόητο κάποιος στα 15 του να μην μπορεί να πιει αλκοόλ ή να οδηγεί, αλλά να του επιτρέπεται να προβαίνει σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση».

Σχετικα
H Αρετή Γεωργιλή μιλάει με αφορμή τον δημόσιο ξυλοδαρμό της στην ATHENS VOICE
H Αρετή Γεωργιλή μιλάει με αφορμή τον δημόσιο ξυλοδαρμό της στην ATHENS VOICE

Θα παρακαλέσω κάποιον κοντινό του, αφού του θυμίσει οτι οι 15χρονοι ήδη κάνουν στα σχολεία τους επιλογές που καθορίζουν το μέλλον τους, να του πει πως δεν είναι καλό να υιοθετεί τα επιχειρήματα των πιο Νικολοπουλικών του κόμματός του. Βλέπετε, η οδήγηση και η αλλαγή ταυτότητας φύλου είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα και το να επικαλείσαι το ένα για να επιχειρηματολογήσεις για το άλλο σε κάνει να μοιάζεις με κάποιον που λέει «Είναι αδιανόητο κάποιος στα 15 του να μην μπορεί να πιει αλκοόλ ή να οδηγεί, αλλά να του επιτρέπεται να αντιμιλάει στους μεγαλύτερους». Από την άλλη βέβαια, ίσως να είναι καλύτερο να πεις κάτι τέτοιο παρά να πιάσεις στο στόμα σου εξωγήινους.  

Για όσους δεν γνωρίζουν (ναι, για εσάς τους τρεις λέω) να πω πως ο ηγέτης της φιλελεύθερης και μεταρρυθμιστικής Νέας Δημοκρατίας είπε πως δεν θεωρεί ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου σε ανθρώπους 15 ετών, γιατί ένας ψυχίατρος τον ενημέρωσε για την περίπτωση ενός 15χρονου που έλεγε οτι ήθελε να αλλάξει ταυτότητα φύλου επειδή έτσι του είπε να κάνει ένας εξωγήινος. Αν ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης ήθελε να κάνει την πιο ψυχεδελική αγόρευση στη ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου, η προσπαθεια ήταν καλή. Αν, όμως, ήθελε να πείσει, ίσως να ήταν προτιμότερο να απειλούσε ότι θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει αν δεν αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη.

Γιατί με το παράδειγμά του το μόνο που κατάφερε είναι να μας κάνει να υποψιαστούμε πως  μπορεί να σκέφτεται τους διεμφυλικούς ως, λίγο ή πολύ, ψυχασθενείς. Ή να σκεφτούμε πως επειδή μπορεί να υπάρχει και ένας 15χρονος που ισχυρίζεται οτι κάποιος εξωγήινος του είπε να κάψει τους καθηγητές του, καλό είναι να απαγορευτεί το σχολείο σε όλους τους 15χρονους.

Σχετικα
Γίνεσαι σιγά σιγά αυτό που θέλεις να είσαι
Γίνεσαι σιγά σιγά αυτό που θέλεις να είσαι

 Αλλά μπορεί να μην σκεφτούμε και τίποτα από όλα αυτά και η σκέψη μας να πάει σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Μπορεί, ας πούμε, να αναρωτηθούμε γιατί όταν ένα κόμμα προσπαθεί να ικανοποιήσει τα πιο συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας ως αντιπολίτευση, να μην κάνει το ίδιο και ως κυβέρνηση. Μπορεί να αναρωτηθούμε πόσο εύκολο είναι να λες οτι είσαι φιλελεύθερος και μεταρρυθμιστής και πόσο δύσκολο είναι να γίνεις. Ή απλώς να απορήσουμε φωναχτά: μα καλά δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να του πει πως ποτέ μα ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε εξωγήινους σε μια αγόρευση; Ποτέ. Ακόμα και όταν οι ίδιοι οι εξωγήινοι μας είπαν να το κάνουμε. Και μπράβο τους.

Υ.Γ.1: Θα ήθελα να γράψω κάτι και για τους αρχιερείς της Εκκλησίας, αλλά ο Άδωνις, ο αντιπρόεδρος της φιλελεύθερης και μεταρρυθμιστικής Νέας Δημοκρατίας, μας ενημέρωσε ότι οι άθεοι δεν έχουν δικαίωμα να κρίνουν την εκκλησία. Και μάλλον έχει δίκιο. Οι άθεοι έχουν μόνο δικαίωμα να την πληρώνουν και αυτό από μόνο του θα πρέπει να τους είναι αρκετό.

Υ.Γ.2: Παρακαλούνται οι υπέρμαχοι της χριστιανικής ηθικής να μη φέρνουν ως παράδειγμα τον Αδάμ και την Εύα. Γιατί, αν η Βίβλος λέει αλήθεια, τα παιδιά τους έκαναν παιδιά είτε συνευρισκόμενα μεταξύ τους είτε με τους γονείς τους. Σε κάθε περίπτωση, ίσως να μην είναι ακριβώς αυτό το παράδειγμα το οποίο θέλουν να μας καλέσουν να ακολουθήσουμε (εκτός αν είναι τόσο μερακλήδες, οπότε πάω πάσο). 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5