1821 Digital Gallery
Η εβδομάδα του Forrest Gump 429
ΤΕΥΧΟΣ 429
FORREST GUMP

Η εβδομάδα του Forrest Gump 429

Μέλος του συλλόγου για την κατάργηση της συνήθειας να φθάνουν οι λογαριασμοί στα εστιατόρια, μέσα σε διπλωμένο «βιβλιαράκι»

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πιο μισητός Mr. Gamao της Ευρώπης, εξηγεί


Η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι «δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον για τη χώρα» της εβδομάδας

Ο διχαστικός και απόλυτα σοβαρός καβγάς την 25η Μαρτίου σε σχόλια ιστότοπου γνωστής σοβαρής εφημερίδας, για το ποια είναι η πραγματικά σωστή σκορδαλιά που επιτρέπεται να συνοδεύει τον μπακαλιάρο. (Ναι, η λάθος σκορδαλιά, ήταν για τους «δοσίλογους».)


Μεγαλύτερη κυβερνητική νίκη της εβδομάδας

Σχετικα
Πρόταση μομφής: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή
Πρόταση μομφής: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή

Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Που καταδίκασε μια χώρα να ζει για τα επόμενα χρόνια με Ευρυπίδηδες Στυλιανίδηδες και Βενιζέλους. Διότι, ναι, είναι ακατανόητη η εικόνα της Κωνσταντοπούλου να συνεργάζεται με τον Χαϊκάλη προκειμένου να εμποδίσουν τη Νέα Τάξη να κλέψει τα φωνήεντα από τους Έλληνες. Ή είναι πέρα από κάθε εφιάλτη η σκέψη ότι ο Παπαδημούλης θα συσκέπτεται με την κυρία Γεωργαντά του ΕΛΣΤΑΤ (και του ελλείμματος 3%) για μια κοινή οικονομική πρόταση.

Όμως, το χειρότερο είναι ότι η συνεργασία με τον τύπο που θεωρεί πολιτικό επιχείρημα το γεγονός ότι οι Κύπριοι γαμάνε τις Σουηδέζες στις παραλίες (ως «τάπα» σε Σουηδό πολιτικό) στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το ηθικό πλεονέκτημα της διαφορετικότητας. Γίνονται και αυτοί ίδιοι «τακτικιστές», όπως αυτοί που κατηγορούν.

Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι μπαίνοντας στη λογική της συλλήβδην συνωμoσιολογίας των ηλιθίων τύπου ΑΝΕΞΕΛ, αφήνει τους Φαήλους, τους Αδώνιδες και τις παρόμοιες μορφές ζωής να παριστάνουν τους μόνους αξιόπιστους εκπροσώπους του ορθολογισμού. Χωρίς αντίπαλο. Δηλαδή το ίδιο λάθος που άφησε τους αγράμματους «κατουρητές καναλιών» να παριστάνουν τους αποκλειστικούς εκπρόσωπους του πατριωτισμού.


Σχετικα
Η γελοιογραφία του Σαββάτου 29.01.2022
Η γελοιογραφία του Σαββάτου 29.01.2022

Η καταγγελία-ρεκόρ της εβδομάδας

Από το Σωματείο Ελλήνων Ηλεκτρολόγων, που έπειτα από 30 χρόνια διαπίστωσε πως θέατρο στην Πλάκα δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Και το κατήγγειλε. Απλώς ήθελαν πρώτα να είναι τελείως σίγουροι. Και το καλό πράγμα αργεί και 30 χρόνια να γίνει.


Η κίνηση πραγματικής ανωτερότητας της εβδομάδας

Το γεγονός ότι το Mega, αν και σίγουρα διαθέτει εικόνες του πουλιού του βουλευτή Παππά από τις κάμερες ασφαλείας και άνετα θα μπορούσε να τον καταστρέψει δίνοντας στη δημοσιότητα αποδείξεις μηδαμηνού «μεγέθους» (εκθέτοντάς τον έτσι πραγματικά στην αγέλη του), προτιμάει να τηρήσει στάση πληγωμένης αξιοπρέπειας, κατηγορώντας ως αγέλη ανθρώπους που είναι υπερήφανοι να είναι αγέλη.


Η πιο ξεχασμένη είδηση της εβδομάδας

Η ίδρυση του κόμματος «Νέα Μέρα», με αρχηγό κάποιον Χρήστο Ζώη, που δεν διαφέρει σε τίποτα από τους άλλους Χρήστους Ζώηδες της πολιτικής ζωής. Και ο οποίος βρήκε έναν ακόμα τρόπο να πει «μη με ζαλίζετε με σοβαρές απαντήσεις, αφήστε με σας παρακαλώ να κάνω το κομμάτι μου τώρα που έγινα κι εγώ αρχηγός χωρίς παρεμβολές». Δηλαδή, ανακοινώνοντας ότι «βασικός άξονας (;) της πολιτικής του κόμματος είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη, αλλά όχι με κάθε κόστος». Με άλλα λόγια «ό,τι κάτσει». Όμως ένα κόμμα που τα στελέχη του έφαγαν ώρες να αποφασίσουν ποιες λέξεις θα φτιάχνουν το ακριτόλεξο «Με.Ρ.Α.» του τίτλου (όπως και της Ρι.Κ.Συ.) εμπνέουν εμπιστοσύνη στον απεγνωσμένο ψηφοφόρο. Δεν εμπνέουν;


Η μη υπερήφανη κίνηση, που αναιρεί μια υπερήφανη κίνηση της εβδομάδας

Η επιγραφή «Ρώσοι, αδέρφια, μη μας προδώσετε» στους δρόμους της Λευκωσίας, πάνω από μια ελληνική σημαία. Που σημαίνει ότι αν στην πραγματικότητα θεωρείς αδερφό σου αυτόν που αποσύρει τα κεφάλαιά του την πιο κρίσιμη στιγμή, είναι προφανές ότι του τα συγχωρείς όλα, γιατί με αυτόν ήθελες να βρίσκεσαι από την αρχή. Άρα η αυθεντικά υπερήφανη κίνηση θα ήταν να το έχεις κάνει (και να έχεις απορρίψει τους πρόστυχους Γερμανούς) όταν μπορούσες, όχι όταν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Όχι;


Η οξύμωρη διαμαρτυρία της εβδομάδας

Το να καταγγέλλεις τα μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις, που εξαιτίας τους δεν μπορείς να κάνεις αυτά ακριβώς τα οποία η παρουσία τους προσπαθεί να σε αποτρέψει να κάνεις.


Η απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Μέλος του συνεργείου καθαρισμού τζαμιών σε σύμβαση με το Mega Channel

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5