1821 Digital Gallery
Το ραντεβού του Σταύρου στον κήπο

Το ραντεβού του Σταύρου στον κήπο

...με σημαντικές προσωπικότητες της πόλης

Το καφέ του Νομισματικού Μουσείου στην Πανεπιστημίου επέλεξε ο Σταύρος Θεοδωράκης για να συναντηθεί με σημαντικές προσωπικότητες της πόλης και να συζητήσει μαζί τους την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου προοδευτικού Κινήματος. Το ραντεβού ήταν το απόγευμα της Δευτέρας και σε αυτό ανταποκρίθηκαν συγγραφείς, καθηγητές, καλλιτέχνες, εικαστικοί και πολίτες με έντονη και πολύχρονη δράση στο χώρο του Κέντρου.

Ανάμεσα τους οι συγγραφείς Απόστολος Δοξιάδης, Νίκος Δήμου και Άρης Σφακιανάκης, ο γλύπτης Γιώργος Χουλιάρας, ο ιστορικός τέχνης Κώστας Καζαμιάκης, οι ζωγράφοι Γιάννης Αδαμάκης και Ειρήνη Ηλιοπούλου, ο πρώην γ.γ. αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης, ο αντιστασιακός Μάκης Παπούλιας, η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου οι καθηγητές Άννα Λυδάκη και Γιώργος Ν. Πολίτης, ο Στέλιος Φενέκος πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών. «Οικοδεσπότης» και η δικηγόρος Ζωή Αποστολοπούλου ντυμένη στα κόκκινα, η οποία λίγο πριν είχε ανακοινωθεί ως η εκπρόσωπος του Σταύρου Θεοδωράκη στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο πρώην γ.γ. αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής

Σχετικα
Η γελοιογραφία του Σαββάτου 28.05.2022
Η γελοιογραφία του Σαββάτου 28.05.2022

Ο Στέλιος Φενέκος πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

Σχετικα
Διάβημα ΥΠΕΞ στον Ιρανό πρέσβη για την επιδρομή στα δύο ελληνικά πλοία στον Περσικό
Διάβημα ΥΠΕΞ στον Ιρανό πρέσβη για την επιδρομή στα δύο ελληνικά πλοία στον Περσικό

«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα δυνατό, σύγχρονο, τολμηρό νέο κόμμα που δεν θα επαναλάβει τα λάθη των παλιών, αλλά θα σπρώξει την χώρα μπροστά» είπε, ανάμεσα στα άλλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης - όρθιος και με δυνατή φωνή – και στην συνέχεια απάντησε στα ερωτήματα των προσκεκλημένων του. Ιδιαίτερα επέμεινε στην απαίτησή του να υπάρξει και ηλεκτρονική ψηφοφορία για όλους αυτούς που θα ήθελαν να ψηφίσουν από το εξωτερικό, καθώς και στην δυνατότητα να συμμετέχουν στην ψηφοφορία όλοι οι πολίτες χωρίς να πρέπει να δηλώσουν μέλη του νέου φορέα. 

Νίκος Δήμου

Το ραντεβού στον κήπο

Γιάννης Παπανικολάου

 Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκη

Απόστολος Δοξιάδης και Ζωή Αποστολοπούλου

«Η εκλογή του αρχηγού θα είναι στην πραγματικότητα μια διαδικασία αντιπαράθεσης πολιτικών θέσεων και σχεδίων» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογραμμίζοντας ότι θα επιδιώξει την διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων προκειμένου να γίνουν καθαρές στους πολίτες οι απόψεις του καθενός. Αρκετοί από τους καλεσμένους του πήραν το λόγο για να εκφράσουν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη επισημαίνοντας ότι αυτή ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να ενωθεί ο χώρος και να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα. «Αυτό θα γίνει μόνο αν ψηφίσουν 200.000 πολίτες» υποστήριξαν οι περισσότεροι. Ενώ πολλοί ήταν αυτοί που επέμειναν ότι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος -φίλος άλλωστε των περισσότερων- πρέπει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι μιλάμε για την εκλογή αρχηγού σε ένα εντελώς νέο πολιτικό φορέα καθότι διάφοροι «παράγοντες» προσπαθούν να "κοντύνουν" την διαδικασία μιλώντας για την εκλογή αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, γεγονός που περιορίζει αυτομάτως την εμβέλεια του εγχειρήματος.

 

 Άρης Σφακιανάκης και Κώστας Καζαμιάκης

Οι φωτογραφίες είναι του Θοδωρή Μανωλόπουλου και της Αφροδίτης Χουλάκη

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5