1821 Digital Gallery

Σεφταλιές

Το δεδομένο: οι έλληνες εναντιωνόμαστε στην πορνεία, στο εμπόριο ναρκωτικών, στο μαύρο χρήμα, στις χώρες κράτη offshore, στην παιδική εργασία, στο εμπόριο όπλων, στο trafficking, στη μεταφορά χρήματος συμπατριωτών μας στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης, στο λαθρεμπόριο και σε πολλά ακόμη. Στα λόγια, βέβαια.

Το καλοκαίρι ο β. δούλεψε ένα μεγάλο έργο στην κύπρο. Την ώρα της αποπληρωμής τού έδειξαν την e-banking κατάθεσή τους σε λογαριασμό του και του έδωσαν και μια σακούλα με μπανάνες. Μπρος στην έκπληξή του, του εξήγησαν ότι κάτω από τις μπανάνες ήταν το υπόλοιπο ποσό της συμφωνίας σε cashερι «μαύρο». Στο νησί το χρήμα από το πλυντήριο της χαμηλής φορολογίας (κάτι αντίστοιχο με το «καταπληκτικό» σχέδιο Σαμαρά για χορήγηση ιθαγένειας σε όποιον κάνει επενδύσεις στην ελλάδα, δηλαδή φέρε χρήμα βρώμικο και σε κάνουμε ελληναρά) κυκλοφορούσε σε σακούλες μαναβικής και πρόσφερε τα χρόνια της ξενοιασιάς εύκολο πλούτο μέσω δανείων και επενδύσεων. Από πού προέρχονταν τα χρήματα που ξεπλένονταν δεν ενδιέφερε κανέναν. Ανά τον κόσμο υπάρχουν ένα σωρό κράτη offshore, δες λιχτεστάιν, άγιος μαρίνος, ελβετία, κύπρος και ο κατάλογος είμαι μακρύς ακόμη. Μόνο που δεν είναι μέλη στο club!!! Και επίσης δεν χρειάζονται δανεικά!! Η κύπρος αποτέλεσε πόλο έλξης για το πλυντήριο λόγω κυρίως της συμμετοχής της στο club του ευρώ. Τα έβαζες στην κύπρο και γινόσουν ευρωπαίος. Αλλιώς μια χαρά είναι τα νησιά κέιμαν π.χ. Δεν έφερναν τα λαλάκια τους επειδή τους άρεσαν οι σεφταλιές. Τα πάρκαραν στη ζώνη του ευρώ.

Επειδή η απόφαση στο εκβιασμένο eurogroup ήταν ομόφωνη, ας πούμε ότι η εε παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο στη σκακιέρα. Εκβιάζει ένα μέλος της βάζοντας χέρι στις καταθέσεις. Στην πραγματικότητα τον εκβιασμό τον κάνει η γερμανία και οι υπόλοιποι εύχονται να μη χάσουμε την μπάλα και το γήπεδο γιατί θα τους πάρει όλους και θα τους σηκώσει. Ναι, η γερμανία παίζει πόκερ και θέτει ωμούς εκβιασμούς. Αυτή είναι και η απάντησή της στην απειλή ότι και καλά η ελλάδα –το 2% της εε οικονομίας– είχε περιθώρια για τσαμπουκάδες από τον απρίλιο του 2010 έως και στο κοντινό μέλλον. Όπότε ο μπαρουφάκης και οι ψεκασμένοι αυγίτες και χρυσαυγίτες έχουν πια χειροπιαστή την επώδυνη απάντηση. Στο πόκερ, όταν είσαι ψάρι, δεν παίζεις τα ρέστα σου στους καρχαρίες. Δεν θα πάνε ντούκου.

Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα στην εε σχετικά λύνεται εύκολα, τυπώνοντας χαρτάκια δεν κοστίζει τίποτα αρκεί να ελέγχεις τον πληθωρισμό, αλλά τα παιδάκια της διοίκησης επειδή μεγάλωσαν στην Ανατολική γερμανία του κομμουνιστικού «όλοι τα ίδια σκατά» έχουν αντιρρήσεις και τα παιδιά από το νότο δεν έχουμε άλλη επιλογή. Το γιατί τα άλλα παιδάκια τα καταφέρνουν ενώ εμείς όχι, είναι δικό μας θέμα.

Σχετικα
Predator: Πολιτική κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το λογισμικό παρακολούθησης
Predator: Πολιτική κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το λογισμικό παρακολούθησης

Με αυτά τα δεδομένα, το κούρεμα των καταθέσεων (στο νησί και μόνο) σαν επιλογή ίσως είναι σωστή και ίσως δίκαιη ακόμη και για την κύπρο, γιατί αυτή τη στιγμή αποκτά τη συμμετοχή ενός ποσού τουλάχιστον 3,5 με 4 δις (από τα 7 δις της συνολικής συμμετοχής της) που είναι ξένο χρήμα. Αν αντί για ντου στις καταθέσεις το ντου πήγαινε σε φόρους και χαράτσια, οι κύπριοι θα έβαζαν και τα 7δις, άντε να βρεις ρώσο να πληρώσει τα 3 δις σε φόρους που αναγκάζεται να πληρώσει τώρα μέσω των καταθέσεων. Τα κυπριακά κόμματα αντί να συζητούν τρόπους να εξομαλυνθούν οι αδικίες στον καταναγκαστικό δανεισμό (που αντίστοιχα είχαν προτείνει στελέχη του σύριζα προεκλογικά πέρσι τον μάιο για την ελλάδα) και να δώσουν τα κατάλληλα αντισταθμιστικά μελλοντικά οφέλη στους πραγματικά ζημιωμένους ελληνοκύπριους μικροκαταθέτες και εργαζόμενους επενδυτές με μετοχές και μερίδια από τα όποια μελλοντικά οφέλη της οικονομίας (εμείς αντίστοιχα 3 χρόνια μόνο πληρώνουμε) προτιμούν το ηρωικό και πένθιμο όχι του σχεδίου ανάν. Σε συνέχεια του πετυχημένου (και σοφού) εκβιασμού σημίτη και γαπ για την είσοδο της κύπρου στην ονέ, αλλιώς δεν ψηφίζουμε τις χώρες που θέλετε εσείς. Και μετά θέλουμε λύση για ομοσπονδία, τότε που ο καραμανλής έπαιζε playstation στο ξενοδοχείο και ο πρόεδρος τάσος κορόιδευε και καλά ότι διαπραγματευόταν τη συμφωνία του κληρίδη ενώ την είχε απαρνηθεί. Μετά έριξε τα κλάματα on camera και είπε όχι. Τα ίδια κλάματα που έριξε πριν 3 μήνες ο πρόεδρος χριστόφιας για την ένταξη στο μνημόνιο, γιατί η ρώσικη βοήθεια δεν ήλθε ποτέ ως βοήθεια αλλά ως τοκογλυφικό δάνειο και μάλιστα ελάχιστο σε σχέση με τις ανάγκες της κυπριακής οικονομίας.

Η κυπριακή οικονομία την είχε ακούσει από την έκρηξη στην ηλεκτροπαραγωγική μονάδα του νησιού στο μαρί, όταν ο πρόεδρος χριστόφιας είχε δώσει διαβεβαιώσεις στον πρόεδρο της συρίας ότι «το φορτίο θα παραμείνει στην κύπρο μέχρι να μεταφερθεί στη συρία ή το ιράν». Και δεν το έδινε στα αμερικανάκια να το εξουδετερώσουν. Υπενθυμίζεται ότι το φορτίο είχε κατασχεθεί με υπόδειξη των αμερικανών, διότι μετέφερε το εκρηκτικό υλικό στη συρία και στο ιράν. Η οποία κυπριακή οικονομία την ξανάκουσε με τα 4 δις που κούρεψαν τα ελληνικά χρεοκοπημένα ομόλογα. Αλλά κυρίως την άκουσε γιατί οι κυπριακές τράπεζες ήταν φούσκα (αλά ιρλανδία και ισλανδία) και βάρεσαν κανόνι και όπου μόλις το 37% των καταθέσεων είναι κυπριακές. Ο προεκλογικά –«διαβεβαιώνω δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις»– αναστασιάδης ξέρει ότι, εφόσον το 10% του κουρέματος είναι 2 χρόνια τόκοι, τα δάνεια για να βγάλουν οι τράπεζες το κόστος τέτοιων τόκων είναι στην κορυφή της ευρώπης και βαράνε κόκκινο.

Πέρσι τον φεβρουάριο έλληνας φωστήρας πολιτικός είχε πει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον χατζηνικολάου στο realκουρης ράδιο: «Στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι και αυτό μας το αποδεικνύουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ευτυχώς, υπάρχουν παραδείγματα. Στην κύπρο υπάρχει μια κυβέρνηση της αριστεράς, σε άλλες συνθήκες, σε μικρογραφία των προβλημάτων που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, αλλά ο κ. χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από τη ρωσία του πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο δντ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δύο χώρες του ελληνισμού στο δντ και την επιτήρηση. Θα μου πείτε, 2,5 δις είναι μικρό ποσό. Για την κύπρο είναι το 30% του αέπ της. Η ελλάδα είχε δυνατότητες και διαπραγμάτευσης και αναζήτησης εναλλακτικών πηγών δανεισμού. Δεν το έκανε ποτέ, όμως, γιατί ο κ. παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο αρνήθηκε να υλοποιήσει ο καραμανλής και γι’ αυτό και αποχώρησε στην ουσία από την εξουσία, δέχθηκε όμως με θέρμη να το υλοποιήσει ο κ. παπανδρέου. Είναι ένα σχέδιο εγκληματικό για τον ελληνικό λαό. Τώρα μπαίνουμε στο δεύτερο στάδιο της υλοποίησης του εγκλήματος, που είναι ακόμα πιο τραγικό. Το τελευταίο στάδιο μιας πολιτικής που οδηγεί στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στην υποτέλεια…».

Σχετικα
Κώστας Σημίτης στο 3ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Μια νέα αρχή ξεκίνησε»
Κώστας Σημίτης στο 3ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Μια νέα αρχή ξεκίνησε»

Τώρα που τα παραμύθια για τζάμπα δάνεια από κίνα και ρωσία μας τέλειωσαν, τώρα που διαπιστώνεται ότι αοζ και ορυκτός πλούτος παίρνουν κάτι χρονάκια να γίνουν λαλάκια για το supermarket, τώρα που τα ζάππεια 1, 2, 3 έγιναν καλαματιανό, τώρα που οι απειλές ακύρωσης του μνημονίου και επαναφορά με μισθών και συντάξεων με ένα νόμο έγιναν chicken game, τώρα που πέθανε ο κομαντάτε τσάβες και τα τάνκερ με το τζάμπα πετρέλαιο δεν θα πιάσουν λιμάνι πειραιά, τώρα που ο αλαζόνας ρήτορας μπένυς και ο μπαρμπαφώτης κατάπιαν τη γλώσσα τους, τώρα που η οικονομία του μαρξ στέλνει τον έναν εργαζόμενο μετά τον άλλο στο λογιστήριο της απόλυσης του ριζοσπάστη, τώρα που οι κουτσαβακισμοί των 450 χιλιάδων φασιστών χρυσαυγιτών. Άντε ξανά από την αρχή, άντε ξανά να πιάσουμε κομπιούτερ, αξίνα, γκασμά, τις ραπτομηχανές και τα δίχτυα, άντε να χαμογελάσουμε σε όποιον έρθει να τον φιλοξενήσουμε το καλοκαίρι στα μέρη μας να ξαναέλθει και του χρόνου, άντε να σουτάρουμε και τους 7 χιλιάδες αποδεδειγμένα απατεώνες, επίορκους και κακοποιούς δ.υ. της λίστας στα πειθαρχικά συμβούλια, άντε να βάλουμε τους δασκάλους, αλλά κυρίως ας κάτσουμε στον καθρέφτη και μετά στις παρέες μας και να πούμε τίμια άντε πάμε από την αρχή.

Την ίδια ώρα στην αθήνα τα κόμματα αντί για ανακοινώσεις και προτάσεις για τα «αδέλφια» μας ασχολούνται υποκριτικά με το αν ένα 20χρονο μαλακισμένο που κλωτσά μια μπάλα είναι ναζιστής και αν θα τον κρεμάσουμε στο σύνταγμα για να δείξουμε πόσο φιλελεύθεροι είμαστε. Όχι ότι 450 χιλιάδες συμπατριώτες μας είναι φασίστες ψηφοφόροι της χ.α., αλλά ότι ένα 20χρονο μετά από τόνους βρισίδια από τους οπαδούς του έκανε τη μαλακία της ζωής του on camera. Οπότε ας τον θάψουμε για πάντα, να γίνει όντως ναζιστής και φασίστας να το δικαιούται. Αν είχε πιάσει τίποτα καλάζνικοφ σε τράπεζες και ήξερε να γράφει και καμιά παρλαπίπα επαναστατική θα είχε υπερασπιστές αυτούς που τον βρίζουν.

Τι να προτείνει ο βενιζέλος και ο σαμαράς και ο τσίπρας για την κύπρο, όταν υπάρχει το θέμα κατίδη; Τέλειωσε και το καρναβάλι!

Οι γερμανοί, από την άλλη, περιμένουν ότι οι αγορές θα αντιδράσουν σαν να ήταν γερμανοί πολίτες και θα μείνουν πειθαρχημένοι όπως στο club. Θα δείξει. Τώρα ή αργότερα θα καταλάβουν ότι η γερμανία δεν είναι το κέντρο του κόσμου και ότι η πολιτική δεν διδάσκεται στις στρατιωτικές ακαδημίες.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5