Visual Browsing
«Κερασμένα» από το Μαξίμου τα οδοιπορικά της Θάνου (εικόνα)

«Κερασμένα» από το Μαξίμου τα οδοιπορικά της Θάνου (εικόνα)

Άμισθη μεν, με έξοδα κίνησης (στην πλάτη του ελληνικού λαού) δε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου
ΕΡΑ/ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τη θέση της άμισθης προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης κατέχει επίσημα πλέον η Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, επαναλαμβάνοντας πως η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν θα έχει μισθό. Ως εδώ, καλά όλα. Ωστόσο, επειδή ο… διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, το ΦΕΚ (11 Ιουλίου 2017, Αρ. Φύλλου 341) έρχεται να δείξει πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται -και στην περίπτωση της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως αυτά λέγονται. Βασικά, όπως αυτά που… δεν λέγονται και ο ενδιαφερόμενος τα μαθαίνει πάντα τελευταίος (ήτοι ο Έλληνας φορολογούμενος μέσω της κομμένης σύνταξης, του πετσοκομμένου μισθού, της εικόνας διάλυσης στα εξωτερικά ιατρεία, του βασιλείου της παραπαιδείας).

Η κα Θάνου θα προσφέρει χωρίς μισθό τις υπηρεσίες της στο Μέγαρο Μαξίμου, στηρίζοντας την προσπάθειά να «θωρακίστει» σειρά αποφάσεων, που περιλαμβάνονται στα συμφωνηθέντα με τους δανειστές και αφορούν σε νέους φόρους, κόψιμο συντάξεων και περιστολή δαπανών σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην πρόσφατη «δήλωση πίστης» της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στο Ταμείο πως τόσο η μείωση του αφορολογήτου όσο και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς που έρχονται τα επόμενα χρόνια, είναι συνταγματικά. Των φρονίμων τα παιδιά...

Η πρώην πρόεδρος, λοιπόν, δικαιούται οδοιπορικών, με ορθάνοικτο παράθυρο για ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ τις ημέρες που θα βρίσκεται εκτός της υπηρεσίας της. Όπως αναφέρει η απόφαση του πρωθυπουργού, που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ΦΕΚ:

Σχετικα
ΣτΕ: Οριστικά έκπτωτη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Β. Θάνου
ΣτΕ: Οριστικά έκπτωτη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Β. Θάνου

Ανατίθενται, από 10.07.2017 και για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, στη Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της, δυνάμει της παρ. 4 του άρθρου 55 του Κώδικα νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα.

Με βάση, όμως, την παράγραφο 6 του άρθρου 57 του Κώδικα νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που μνημονεύεται στην απόφαση του πρωθυπουργού, προβλέπεται ρητώς:

Στο προσωπικό των πολιτικών γραφείων σε περίπτωση μετακίνησής του εκτός έδρας για τις ανάγκες του γραφείου του μέλους της κυβέρνησης και του υφυπουργού, στο οποίο ανήκουν, καταβάλλονται τα οδοιπορικά έξοδα και η ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, η οποία είναι: για τον διευθυντή πολιτικού γραφείου, τον ειδικό σύμβουλο και τον ειδικό συνεργάτη ίση με την αποζημίωση που αντιστοιχεί στο βαθμό διευθυντή. (20-40 ευρώ ημερησίως για το εσωτερικό της χώρας και 60-100 ευρώ ημερησίως για το εξωτερικό.

Σχετικα
Βερμούδα: 8 τρόποι να συνδυάσεις την τάση του καλοκαιριού
Βερμούδα: 8 τρόποι να συνδυάσεις την τάση του καλοκαιριού

Το ΦΕΚ για την πρόσληψη Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο

Φαίνεται, λοιπόν, πως η κα Θάνου προσλαμβάνεται στο πρωθυπουργικό γραφείο κατά τα πρότυπα που έχουν προσληφθεί κι όλοι οι άλλοι άμισθοι σύμβουλοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργικά γραφεία, αρνούμενοι τις μισθολογικές απολαβές για να μην απολέσουν το δικαίωμα άλλων αποδοχών ή σύνταξης. Σε απλά ελληνικά, και η πίτα ολάκερη για τους συμβούλους και το Μαξίμου χορτάτο. Πρόκειται για τη νέα κατηγορία άμισθων υπαλλήλων, που προέκυψε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι όμως λαμβάνουν το κατιτίς τους... 

Και επειδή τα... γάλατα για την κυβέρνηση έχουν σφίξει προ πολλού και τα στελέχη της κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τις εκλογές, εξαντλώντας την τετραετία, η σύμβαση είναι διετής (λήγει στις 10 Ιουλίου 2019), την ώρα που κανονικά δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τους 6 μήνες.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5