1821 Digital Gallery
Γιατί, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η Γη είναι επίπεδη;
...ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Γιατί, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η Γη είναι επίπεδη;

Να ξεκινήσω ζητώντας συγνώμη από τους φίλους που παρασύρθηκαν από τον πολύ ενδιαφέροντα αλλά εντελώς ψεύτικο τίτλο αυτού του κειμένου. Να ζητήσω συγνώμη και από τους εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ καθώς –προς το παρόν τουλάχιστον– δεν έχoυν ισχυριστεί ότι η Γη είναι επίπεδη, αν και είμαι βέβαιος πως αν μια τέτοια ηλιθιότητα είναι προς το συμφέρον τους δεν αποκλείεται να βγάλουν ανακοίνωση στην οποία θα καταγγέλλουν τη συνωμοσία όσων μας έχουνε κάνει να πιστέψουμε πως η Γη είναι σφαιρική. Στο κάτω-κάτω λίγα όντα πάνω στη Γη είναι τόσο αδίστακτα όσο οι εργατοπατέρες, γεγονός που τους δίνει το απόλυτο στην κλίμακα μέτρησης έλλειψης δισταγμών γνωστή και ως «κλίμακα Καζάκου».  

Προφανώς, το αδίστακτο των εργατοπατέρων δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλώς, χάρη στο σωματείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ και το σωματείο των οδηγών των λεωφορείων του ΟΑΣΑ, η λέξη «αδίστακτο» αποκτά άλλη διάσταση. Ή μαλλον, για να το πω πιο σωστά, αποκτά την πραγματική της διάσταση. Αυτή που περιγράφει ανθρώπους έτοιμους για τις πιο προκλητικές απαιτήσεις, τις πιο χυδαίες ανακοινώσεις και τα πιο γελοία επιχειρήματα, αρκεί να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους. 

Επειδή πιθανόν κάποιοι από εσάς να μην έχουν ενημερωθεί, να ενημερώσω πως η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαιρετίζει την απόφαση του Ημίτρελου Πορτοκαλή να διαχωρίσει τις Ηνωμένες τις Πολιτείες από τον υπόλοιπο πλανήτη και να αποχωρήσει από τη συνθήκη του Παρισιού για το Περιβάλλον. Στην ανακοίνωση, που θα ήταν μνημείο σάτιρας αν δεν ήταν μνημείο συνδικαλιστικής χυδαιότητας, γράφουν (ορκίζομαι πως δεν έχω αλλάξει ούτε κόμμα και πως αυτό που ακολουθεί είναι κόπι πάστε από την ανακοίνωση): «Μετά από την εξέλιξη αυτή, ποιο μπορεί να είναι το προφανές: α) ότι πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, «λογικές» και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη ή β) το ότι μία υπερδύναμη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να αδιαφορεί τόσο πολύ για το μέλλον και να είναι τόσο «αναίσθητη» αδιαφορώντας για κάτι δήθεν «τόσο τραγικό» όσο το «κατασκεύασμα» της κλιματικής αλλαγής;»

Κάποιοι ισχυρίζονται πως η εξάρτηση της ΔΕΗ από τον καταστροφικό για το περιβάλλον λιγνίτη μπορεί να είχε κάποια, μικρή, σχέση με την ανακοίνωση του σωματείου το οποίο μας έμαθε τον αγωνιστή Νίκο Φωτόπουλο, αλλά αυτά ίσως είναι επιπόλαια συμπεράσματα και τίποτα περισσότερο. Ίσως και όχι.   

Σχετικα
Η σκληρόκαρδη Δόμνα εναντίον των ορφανών
Η σκληρόκαρδη Δόμνα εναντίον των ορφανών

Να ενημέρωσω επίσης ότι οι εργατοπατέρες των λεωφορείων (ναι, αυτοί από των οποίων τα απεργιακά κέφια εξαρτώνται οι μετακινήσεις του πιο αδύνατου οικονομικά κομματιού του πληθυσμού) ισχυρίζονται πως τα μηχανήματα της τηλεματικής που έχουν τοποθετηθεί στα λεωφορεία εκπέμπουν κάποιου είδους ακτινοβολία η οποία απειλεί την υγεία τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών και εργαζομένων ΟΣΥ, βρισκόμενος σε τεράστια συνδικαλιστική φόρμα, ζήτησε να μετρηθεί η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ (ναι, ακριβώς αυτό) των συγκεκριμένων μηχανημάτων, κρούοντας –εμμέσως αλλά σαφώς– τον κώδωνα του κινδύνου για τα χιλιάδες μικρά Τσερνομπίλ που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας.

Πριν αδικήσετε τους ανθρώπους και πείτε ότι προσπαθούν να διεκδικήσουν κάτι ακόμα πιο προκλητικό από το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία», να σας επισημάνω το εξής: Μπορεί να είναι απίθανο τα μηχανήματα της τηλεματικής να επηρεάζουν την υγεία, είναι όμως πολύ πιθανό να παρεμβάλλονται στα κινητά που χρησιμοποιούν κάποιοι οδηγοί κατα τη διάρκεια της διαδρομής και έτσι να δυσχαιρένουν το έργο τους. Όλοι, ακόμα και οι πιο ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι, καλαβαίνουμε πως για κάποιους από τους οδηγούς δεν είναι εύκολο να κάνουν συνεχώς την ίδια διαδρομή χωρίς να μπορούν να πουν δυο κουβέντες με έναν άνθρωπο για να περάσει η ώρα τους.

Είμαι σίγουρος πως μερικοί από σας, αφού γελάσετε, θα εκνευριστείτε με τους νταβατζήδες (με την πολιτκή έννοια του όρου φυσικά) των σωματείων. Ίσως επειδή είστε κακοί άνθρωποι. Ή ίσως επειδή οι μισθοί τους προέρχονται από τη φορολογία σας. Και το κακό είναι πως κάποιοι από εσάς (οι χειρότεροι) θέλετε να αντιδράσετε με διαφορετικό τρόπο αντίδρασης από το παραδοσιακό τράβηγμα των μαλλιών ή το ακόμα πιο παραδοσιακό χτύπημα του κεφαλιού στον τοίχο. Το χειρότερο είναι πως μπορείτε.

Η περίπτωση της ΓΕΝΟΠ είναι μάλλον η πιο εύκολη. Αλλάζοντας πάροχο και φεύγοντας από τη ΔΕΗ δεν αποφεύγουμε να πληρώνουμε το τέρας αυτό του Δημοσίου, αλλά τουλάχιστον του δίνουμε λιγότερα από πριν. Τα λεωφορεία δεν μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε, αλλά μπρούμε να βγάζουμε πολύ ωραίες φωτογραφίες και βίντεο με εκείνους τους οδηγούς που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της βάρδιας παραβιάζοντας τον μισό Κ.Ο.Κ. και μιλώντας στο τηλέφωνο, πιθανόν για να διηγηθούν τα κατορθώματά τους. Με λίγα λόγια, όπου μπορούμε τους αποφεύγουμε και όπου δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε τους εκθέτουμε. Και πάνω από όλα φροντίζουμε κάθε φορά που ψηφίζουμε να ψηφίζουμε εκείνα τα κόμματα και να σταυρώνουμε εκείνους τους υποψήφιους που τα έχουν λιγότερο καλά με τους νταβατζήδες (με την πολιτική έννοια του όρου) της εργασίας. Και μπράβο μας.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5