Visual Browsing
Η «ανάσταση» της κ. Παπακώστα

Η «ανάσταση» της κ. Παπακώστα

Ασυνήθιστο κύμα αλληλεγγύης προς το πρόσωπο της κ. Παπακώστα από «καραμανλικούς» και στελέχη της κυβέρνησης 

H «έκρηξη» της κ. Παπακώστα αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία έδωσε, αίφνης, νέες διαστάσεις στην πολιτική αντιπαράθεση και τροφοδότησε σενάρια επί σεναρίων. Όλα άρχισαν όταν η βουλευτής της ΝΔ ζητούσε το Μεγάλο Σάββατο να παραιτηθεί ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, όσο καιρό διαρκούν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έπαυσε την κ. Παπακώστα από αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας του κόμματος. Αυτό προκάλεσε ένα ασυνήθιστο κύμα αλληλεγγύης προς το πρόσωπο της κ. Παπακώστα εντός και εκτός των… τειχών. Ο κ. Ευ. Αντώναρος έσπευσε να εκδηλώσει τη συμπάθειά του προς τη βουλευτή, αποκαλύπτοντας μάλιστα μέσω Facebook ότι της είχε δώσει σταυρό προτίμησης... Αναπάντεχη συμπαράσταση βρήκε η κ. Παπακώστα και από κυβερνητικά στελέχη, όπως από τον κ. Πολάκη ή τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Παπαδημούλη. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επέτρεψε τη συμμετοχή στην επιτροπή των κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, ενώ στη θέση της κ. Παπακώστα στο κομματικό πόστο τοποθετεί τον κ. Ιάσονα Φωτήλα –εκ Ποταμιού ορμώμενος– στέλνοντας μήνυμα ότι δεν υπάρχει κομματική επετηρίδα και πως η διεύρυνση στη ΝΔ έχει προοπτική.

Οι εξελίξεις πήραν μεγάλες διαστάσεις κυρίως στις εφημερίδες. Η «Αυγή» αλλά και  η «Εφημερίδα των Συντακτών» «σήκωσαν» το θέμα,  αναλύοντας την εξέλιξη ως ρήγμα στους κόλπους της ΝΔ. Παράλληλα, η εφημερίδα «Δημοκρατία» έβαλε κατά της απόφασης του προέδρου της ΝΔ να τοποθετήσει τον κ. Φωτήλα σε υπεύθυνη θέση, θεωρώντας τον... ξένο σώμα.

Τα σενάρια που ακούστηκαν ήταν πολλά. Ορισμένοι έκαναν λόγο για το ότι η κ. Παπακώστα, που εκλέχτηκε οριακά στις τελευταίες εκλογές, δεν θα έχει πιθανότητες επανεκλογής οπότε… απασφάλισε. Μάλιστα έγινε λόγος για ανταγωνισμό με τον κ. Γεωργιάδη, μιας και ανήκουν στην ίδια εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών. Άλλοι συσχέτισαν την εμπλοκή του κ. Αντώναρου με επιδιώξεις των λεγόμενων «καραμανλικών» να προκαλέσουν αναταραχή στο κόμμα. Υπήρξαν και αυτοί που ανακάλυψαν τον κ. Βαγγ. Μειμαράκη πίσω από το «αντάρτικο» της κ. Παπακώστα… Η κυβέρνηση με τη σειρά της εκτίμησε ότι η πρωτοβουλία της για εξεταστική επιτροπή για την Υγεία ήδη άρχισε να αποδίδει καρπούς πριν καν αρχίσουν οι ουσιαστικές συζητήσεις, ενώ εξακολουθεί να στοχοποιεί τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Το ενδιαφέρον είναι πως το Μαξίμου ξαφνικά ανακαλύπτει συμμάχους στην εκστρατεία αυτή και εντός του γαλάζιου στρατοπέδου… Όλα αυτά εκ του ασφαλούς, βεβαίως, καθώς η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε η συζήτηση για την Υγεία να περιλάβει και τη δική της διετία, αίτημα που υποστήριξε η αντιπολίτευση αλλά δεν έγινε δεκτό. Όσο για τον Πρόεδρο της ΝΔ, έχει μακρύ δρόμο ακόμη για να δώσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιαν άλλη πνοή και μια πιο στέρεη και αξιόπιστη αντιπολιτευτική γραμμή, που να στηρίζεται από όλους...

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5