Visual Browsing
Επικίνδυνα παιχνίδια στο υπουργείο Παιδείας

Επικίνδυνα παιχνίδια στο υπουργείο Παιδείας

Καιρός να σοβαρευτούν εκεί στο Μαρούσι...

Η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων κάθε χρόνο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί το πιο εύκολο θέμα προς διεκπεραίωση στο Υπουργείο Παιδείας. Και αυτό διότι αποτελεί την πεπατημένη. Τόσοι μαθητές, τόσες θέσεις, τότε οι αιτήσεις συμμετοχής, τόσοι οι εισακτέοι. Μία Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων αποτελούμενη από καθηγητές αποφασίζει με μία συγκεκριμένη διαδικασία τα θέματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι φοιτητές. Ε... και όσοι ασθενήσουν παραπέμπονται αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας σε εξέταση των μαθημάτων (συνήθως του μαθήματος στο οποίο απουσίασαν) και ανακοινώνονται όλα τα αποτελέσματα ενιαία περί τα μέσα ή προς το τέλος Αυγούστου.

Απλό; Απλό.

Όχι όμως για τους ζηλωτές μεταρρυθμιστές, γι' αυτούς που θέλουν να σηκώνουν σκόνη, να φέρνουν τα πάνω κάτω παίζοντας με τον κόπο και την ευαίσθητη για την ηλικία ψυχολογία εκατοντάδων μαθητών των οποίων, συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, ο στόχος είναι ένας: Να πετύχουν στη σχολή που θέλουν, και για να το πετύχουν αυτό κοπιάζουν πολύ και αυτοί και οι γονείς τους με την αφαίμαξη των οικονομικών τους. Γνωστά όλα αυτά.

Η κακή αρχή έχει γίνει με τον αριθμό των εισακτέων που για φέτος μειώθηκε κατά χίλιους, κυρίως στις περιζήτητες σχολές με βαρύτερο χτύπημα στις Ιατρικές στις οποίες η μείωση έφτανε στις 220 θέσεις!

Σχετικα
Συλλαλητήριο φοιτητών το μεσημέρι στα Προπύλαια
Συλλαλητήριο φοιτητών το μεσημέρι στα Προπύλαια

Οι αντιδράσεις μεγάλες. Κυρίως από τους μαθητές που είδαν την Ιατρική να πετάει προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά ήρθαν και οι αντιδράσεις των γονέων και των καθηγητών τους.

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε με την απόφαση να αφαιρεθεί από όσους υποψηφίους ασθενήσουν την περίοδο των εξετάσεων η δυνατότητα επανεξέτασης που γινόταν κάθε χρόνο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών. Με την απόφαση αυτή, όσοι θα είχαν την ατυχία να αρρωστήσουν έστω μία μέρα θα έχαναν όλη τη χρονιά! Οι μαθητές με τη βοήθεια και της ΟΛΜΕ ξεσηκώθηκαν.

Το τρίτο χτύπημα ήρθε με μία ήξεις - αφήξεις δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, που είναι και ο αρμόδιος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, Γιάννη Παντή: «Αφού μειώσαμε τους εισακτέους, να δώσουμε στους υποψηφίους το δικαίωμα να εξεταστούν και σε ένα 5ο μάθημα για να μπορούν να δηλώσουν με αυτό επιπλέον σχολές άλλου πεδίου». Στο παρά πέντε των εξετάσεων...

Σχετικα
Πορείες φοιτητών σε Προπύλαια και Καμάρα
Πορείες φοιτητών σε Προπύλαια και Καμάρα

Αυτές ήταν οι αποφάσεις οι οποίες ανακλήθηκαν όλες! Ο αριθμός των εισακτέων δεν θα μειωθεί τόσο αλλά στο ήμισυ, όσοι μαθητές ασθενήσουν θα μπορούν να επανεξεταστούν αλλά αυτό θα γίνει τον Σεπτέμβριο και σε όλα τα μαθήματα (και αφού θα έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα) και το 5ο μάθημα δεν θα δοθεί ή ίσως να μπορεί και να δοθεί.

Οι χειρισμοί αυτοί δείχνουν ότι στο Υπουργείο Παιδείας παίζουν.

Αλλά παίζουν με λάθος παιχνίδια γιατί μπορεί οι ακαδημαϊκές σπουδές να έχουν υποβαθμιστεί μαζί με τα πτυχία που προσφέρουν, υπάρχουν όμως και είναι πολλοί οι μαθητές που κοπιάζουν, που μοχθούν για να πετύχουν τον στόχο τους που μπορεί να τους οδηγήσει και στην πραγμάτωση των ονείρων τους.

Καιρός να σοβαρευτούν εκεί στο Μαρούσι. Γιατί αυτά είναι «επικίνδυνα παιχνίδια».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
24.10.2019
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5