1821 Digital Gallery
Δραγασάκης και άλλοι ζαλισμένοι ΣΥΡΙΖΑίοι λόγω Eurogrοup

Δραγασάκης και άλλοι ζαλισμένοι ΣΥΡΙΖΑίοι λόγω Eurogrοup

Δηλώσεις που ξορκίζουν τις εκλογές, αφήνοντάς τες ανοιχτές

Δηλώσεις που είτε ξορκίζουν τις εκλογές, αφήνοντας τες ανοιχτές, είτε προετοιμάζουν το έδαφος για πλήρη υποχώρηση ώστε να αυτές να μη γίνουν, έκαναν χτες Δευτέρα πριν και ιδίως μετά το ναυάγιο του Eurogrοup, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάνης Δραγασάκης και σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Λεπτομερέστερα:

  • Ο κ. Δραγασάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Αναγνωρίζεται από παντού ότι υπάρχει πρόοδος, έμμεσα αναγνωρίζεται ότι έχουμε αργήσει. Και αυτό το τεκμαίρω από το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μείνει εκεί η ελληνική αντιπροσωπεία και μέσα από διαδικασία εντατικών διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων μέχρι την Πέμπτη να ξεκαθαρίσει το τοπίο… Το ότι θα μείνουν εκεί, θα δώσει τη δυνατότητα να δούμε σε θέματα που δεν είναι τεχνικής φύσης αλλά πολιτικής, ποια είναι η θέση των διαφόρων παραγόντων... Τα πολιτικά θέματα αφορούν εμάς και το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μ’ αυτήν την έννοια μπορούμε να πούμε ότι είμαστε εντός του γενικού πλαισίου. Η δική μας πίεση ήταν και είναι, ‘να τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε’. Δεν μπορούμε να συζητάμε αιωνίως ένα θέμα στο οποίο υπάρχουν δύο απόψεις. Πρέπει με ένα τρόπο να λυθούν αυτά τα θέματα. Η δική μας επιθυμία ήταν να υπάρξει ένα πλαίσιο εντατικών διαβουλεύσεων»
  • Ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός είπε: «Μέσα στον Απρίλιο θα μπορέσουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω...  Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές. Όχι για τη διασφάλιση κομματικών τιμαρίων και εξουσίας, αλλά γιατί θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία που είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε»
  • Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε: «την ατζέντα των εκλογών και της αυξημένης πλειοψηφίας τη βάζουν τα ΜΜΕ»
  • Ο ερωβουλευτής κ. Κώστας Χρυσόγονος, είπε: «Η διαπραγματευτική ισχύς της Αθήνας δεν αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου… Εκλογές πριν από τον Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας... Το περιεχόμενο της λαϊκής εντολής τον Σεπτέμβριο ήταν συμφωνία με τους θεσμούς για να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητά μας ως κράτος και να βγούμε στις αγορές»... «Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους... Να υποδειχθεί η λύση πού θα βρούμε τα λεφτά ή αν θέλουμε χρεοκοπία... Στη Βουλή συζητάνε άλλα πράγματα και δεν συζητάνε το ελληνικό θέμα, τη λυδία λίθο».
  • Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας κ. Φίλης είπε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν πληγεί σκληρά από την κρίση. Βιάζονται, λοιπόν, όσοι κατασκευάζουν σενάρια εκλογών. Οι εξελίξεις θα συζητηθούν στην ώρα τους, στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με κοινή αγωνία και ευθύνη για την πατρίδα και τους πολίτες θα ληφθούν οι αποφάσεις».
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5