Visual Browsing
Η Δικαιοσύνη στη χώρα του Σώρρα

Η Δικαιοσύνη στη χώρα του Σώρρα

Πώς μια δικαστική απόφαση νομιμοποιεί το κίνημα των 600 δισ.

Ποιος θα το φανταζόταν ότι το ελληνικό κράτος θα δικαίωνε την οργάνωση Ελλήνων Συνέλευσις, όταν μέλη της μοίραζαν στα διόδια φυλλάδια στα οποία εξηγούσαν τη θεωρία τους. Τότε ένιωσα μάρτυρας της προσπάθειας μιας αίρεσης να διαδώσει μεταφυσικές θεωρίες. Κι όμως, αν όλο αυτό φαινόταν παράλογο, προσωπικά είχα μια υποβόσκουσα ανησυχία. Γιατί:

Πόσο βάσιμος και πιστευτός μπορεί να γίνει ο ισχυρισμός ενός ανθρώπου ότι η περιουσία του (600 δις ευρώ) υπερβαίνει το άθροισµα της περιουσίας των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσµο; Κι ότι με αυτή την αμύθητη περιουσία μπορεί να ξεπληρώσει το δημόσιο χρέος αλλά και ό,τι περισσέψει να μοιραστεί σε κάθε Έλληνα ξεχωριστά για να αποπληρώσει το ιδιωτικό του χρέος; Είναι σε τέτοιο βαθμό ασύλληπτο όλο αυτό που μπορείς και να το προσπεράσεις, και που ακόμα και η Επιτροπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για διαγραφή του επονείδιστου και παράνομου χρέους μπροστά του μοιάζει επιστήμη.

Όμως ήμασταν οι πρώτοι που μας χτύπησε η κρίση και την ίδια στιγμή οι πρώτοι που ψεκαστήκαμε μαζικά από θεωρίες συνωμοσίας και ακρότητες, πριν έρθουν τα Brexit και οι Τραμπ. Κι αν οι άνθρωποι πείθονταν πως λεφτά υπάρχουν, έτσι γενικά και αόριστα από γερμανικές αποζημιώσεις ή από τους πλούσιους, αν είχαν, και έχουν ακόμα, αυτή την ανάγκη να πιστέψουν βλέποντας τρομαγμένοι να τους παίρνουν όσα θεωρούσαν δεδομένα, τώρα γιατί να μην πειστούν όταν έρχεται κάποιος να τους πει πως όχι μόνο θα αποπληρώσει το δημόσιο χρέος αλλά και πόσα ακριβώς είναι τα χρήματα που θα τους πιστωθούν. 20.000 ανά άτομο χ4 για μια τετραμελή οικογένεια σύνολο 80.000 ευρώ. Όχι μόνο πιστεύουν, δίνουν και όρκο.

Σχετικα
Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την Τουρκία
Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την Τουρκία

Τώρα ξέρουμε πώς λειτουργεί όλο αυτό. Αν θέλει κάποιος να το πιστέψει, αν υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν, και έρθεις να τους πεις πως είναι παράλογο, τότε θα σε κατηγορήσουν για προδότη, ότι λειτουργείς εναντίον του συμφέροντος της χώρας. Ακόμα κι αν τα ΜΜΕ, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν ασχοληθεί, έθιγαν το ζήτημα και μιλούσαν την απάτη θα κατηγορούνταν για συστημικά. Μετά, όταν η απάτη αποκαλυπτόταν βέβαια, θα βρεθεί άλλος προφήτης ή θα περάσουμε εύκολα σε αυτό που τόσο καλά ξέρουμε: Όλοι ίδιοι είναι.

 Η νομιμοποίηση από τους δικαστές

Σχετικα
Μάτι, Εύβοια, καταστροφές
Μάτι, Εύβοια, καταστροφές

Κι ενώ ένα ποσοστό συμπολιτών μας έχει ήδη πιστέψει –αφού τα μνημόνια δεν ήταν παρά μια απάτη προκειμένου να βάλουν χέρι οι ξένοι στη δημόσια περιουσία–, το κίνημα Ελλήνων Συνέλευσις μεγαλώνει και στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία πληθαίνουν οι αιτήσεις και τα εξώδικα ιδιωτών που ζητούν συμψηφισμό των χρεών τους από το ποσό που τους αναλογεί από τα 60 δις του Σώρρα, συνέβη το ακατονόμαστο, το οποίο τράβηξε την προσοχή μόλις χθες, ύστερα από τη δημοσίευση των πρακτικών της δίκης και ολόκληρης της απόφασης σχετικά με την υπόθεση των 600 δισ. δολαρίων του Αρτέμη Σώρρα από την Athens Review of Books. Μιας απόφασης που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, κατά την οποία η Δικαιοσύνη, ο θεσμός που πιο πολύ από όλους βασιζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας, με αμετάκλητη (εφόσον η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν άσκησε έφεση εναντίον της) δικαστική απόφαση δικαίωσε την οργάνωση Ελλήνων Συνέλευσις και τους ισχυρισμούς του ιδρυτή της.

«Μια δικαστική απόφαση αξίας 600 δισεκατομμυρίων ευρώ»

Με λίγα λόγια, οι έλληνες δικαστές έκριναν ότι ο Σώρρας έχει τα λεφτά. Πώς συνέβη αυτό, με τι αποδεικτικά; Επειδή το είπαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης, κάτοικοι Καναδά, όπως καταλαβαίνει κανείς διαβάζοντας τα πρακτικά του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση της δίκης, όπως τη δημοσιεύει η Athens Review Books, στην οποία παραπέμφθηκαν οι Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης για διασπορά ψευδών ειδήσεων (ο κ. Λαμπράκης συνελήφθη στην Αμερική μόλις τον περασμένο μήνα) το διακαστήριο δικαίωσε τους κατηγορούμενους. Αποδειχθηκε(;) πως «Στην υπό κρίση περίπτωση, ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας] δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων με την επωνυμία RedPantherLimited, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Μάλιστα το δικαστήριο διέταξε «να διαβιβαστεί [η δικογραφία] στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνήσει την τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, ιδίως αυτών της ψευδούς καταμηνύσεως και της ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης». Αφού σύμφωνα με την απόφαση τα λεφτά υπάρχουν, αν κάποιοι το αμφισβητούν είναι ποινικώς διωκτέοι...

Να θυμήσουμε πως το ελληνικό δικαστήριο πείστηκε χωρίς αποδείξεις και για αδιευκρίνιστους λόγους, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ένα χρόνο μετά σε ερώτηµα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα χαρτιά του Σώρρα, μετά από έρευνες, είχε δηλώσει γραπτώς και επισήμως: «Σε απάντηση του αιτήµατός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουµε ότι εξετάσαµε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγµατεύσιµα χρηµατοοικονοµικά µέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιµοποιούν παρανόµως ονόµατα αξιωµατούχων του Υπουργείου Οικονοµικών»  (Έθνος 12/10/2014). Μάλιστα ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ σύστηνε τότε στην Τράπεζα της Ελλάδος: «Αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».

Στο μεταξύ, ο μόνος λόγος που το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ακόμα καταθέσει εγγυητική επιστολή στην ΕΚΤ είναι γιατί «οι όροι δε, που έθεσε [ο μέγας ευεργέτης] για την εκταμίευση του ποσού ήταν η διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου από επιτροπή διεθνών πραγματογνωμόνων, υπό την εποπτεία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος του δημόσιου χρέους...».

Δεν ξέρεις τι να υποθέσεις μετά από όλα αυτά. Πάντως, δικαιωμένος, ο «μέγας ευεργέτης» Σώρρας έχει αναρτήσει τη διακαστική απόφαση στα γραφεία της κίνησής του, βεβαιώνοντας πως μετά την αποπληρωμή του εξωτερικού μας χρέους τα υπόλοιπα θα μοιραστούν στους Έλληνες για εξόφληση των ιδιωτικών χρεών τους προς το Δημόσιο, καλώντας τους να δώσουν εντολή εκχώρησης των χρημάτων που τους αναλογούν από το λογαριασμό των 600 δισ. δολαρίων ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη τους στην Εφορία και άλλους δημόσιους Οργανισμούς.

Και σήμερα, στη χώρα του παραλόγου, με βάση την απόφαση αυτή εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διατάζει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του δημοσίου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με ομόλογα του Σώρρα! 

Στα γραφεία του Α. Σώρρα (Βουλιαγμένης & Γραβιάς) στην ταμπέλα υπάρχει φωτογραφία της δικαστικής απόφασης: «ΚΑΤΑΘΕΣΗ $ 600 ΔΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείου Αθηνών Απόφαση Αριθμός 67650/13». 

Διαβάστε ολόκληρη τη δικαστική υπόθεση και τα πρακτικά της δίκης στο δημοσίευμα του Athens Revew Books.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5