1821 Digital Gallery
Αγάπη μου, δεν είναι το επίδομα που νομίζεις!

Αγάπη μου, δεν είναι το επίδομα που νομίζεις!

Η ανηθικότητα και η διγλωσσία είναι πιο επιβλαβείς και από την ανικανότητα 

Συνηθίζεται οι υπουργοί Οικονομικών να έχουν τον άχαρο ρόλο να εφαρμόζουν δημοσιονομικές πολιτικές που δεν εγκρίνουν, να παίρνουν δυσάρεστα μέτρα και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν ως κηδεμόνες «ανήλικου» τις μικροπολιτικές μεθοδεύσεις και τις πολιτικάντικες «ποικιλίες» που ο εκάστοτε πρωθυπουργός διατάζει. 

Η επιστολή μετάνοιας του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας αποτελεί ένα ακόμα μνημείο εθνικής ταπείνωσης. Στην περίπτωση της επιστολής Τσακαλώτου η κατάσταση θα ήταν πολύ γελοία αν δεν ήταν τόσο σοβαρή.

Για να μπορέσουν να κάνουν Χριστούγεννα στις περιφέρειές τους οι βουλευτές της κυβέρνησης και να ψηφίσουν τα νέα μέτρα που θα φέρει η ακατάληπτη οικονομική πολιτική, ο πρωθυπουργός της χώρας ντύθηκε Άγιος Βασίλης. Επέβαλε 2,5 δις νέους φόρους αλλά έκανε διάγγελμα (άκουσον-άκουσον) για να ανακοινώσει ένα εφάπαξ επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους (με αυθαίρετα εισοδηματικά κριτήρια) το οποίο χορηγήθηκε με το στανιό και τον τσαμπουκά του πρωθυπουργού που χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, όποιον κι αν έχει απέναντί του.

Στη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, ανέβηκε η θεατρική παράσταση: «Δώσε στον συνταξιούχο αξιοπρέπεια». Γιατί το πατριωτικό επίδομα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που είναι και ακατάσχετο, θα διοχετευτεί απευθείας στην κατανάλωση και θα επανεκκινήσει την οικονομία (δεν το πήρατε χαμπάρι;), ενώ το ΕΚΑΣ που κόπηκε κατά 50% μια για πάντα ήταν χρήματα που οι συνταξιούχοι τα είχαν συνηθίσει και δεν τα πολυήθελαν πια…

Σχετικα
Συνταξιούχοι, υγειονομικοί και ΑμΕΑ: Τα νέα μέτρα στήριξης
Συνταξιούχοι, υγειονομικοί και ΑμΕΑ: Τα νέα μέτρα στήριξης

Το έκτακτο επίδομα ήταν ακόμα μια γενναία πολιτική πράξη. Το πήρε πάνω του ο Τσίπρας γιατί και άγνοια του κινδύνου διαθέτει και είναι ένας πολιτικός που δεν υπολογίζει στην οικονομία. Το έχει αποδείξει πολλές φορές, εξάλλου. Συνδυασμός ημιμάθειας, θράσους και ανεπάρκειας.

 Όταν όμως ο καβγάς με τους δανειστές φούντωσε, ο Τσίπρας πήγε… περιοδείες! Έστειλε τον Τσακαλώτο «γονατιστό» να τον δικαιολογήσει και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε για μια ακόμη φορά να ορκίζεται ότι δεν είναι αυτό που οι δανειστές νομίζουν. Έστω κι αν ο Τσίπρας πίστεψε ότι δίνει 13η σύνταξη.

Πόσο προσβλητικό είναι για μια χώρα να της επιβάλλουν να υπογράψει ότι αναλαμβάνει τη δέσμευση της ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη και της διοχέτευσης τυχόν πλεονασμάτων στο Ελάχιστο Εισόδημα Αλληλεγγύης και σε φορολογικές ελαφρύνσεις;

Σχετικα
Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνονται - Ημερομηνίες ανά ταμείο
Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνονται - Ημερομηνίες ανά ταμείο

Σαν να σου λένε ότι δεν είσαι σε θέση να σχεδιάσεις δημοσιονομική πολιτική. Θα σε δέσουμε πισθάγκωνα και βλέπουμε.

Κι όλα αυτά γιατί  η τζάμπα μαγκιά ξεχειλίζει από τα κυβερνητικά μπατζάκια. Η ανηθικότητα και η διγλωσσία είναι πιο επιβλαβείς και από την ανικανότητα τελικά

Στις πιάτσες που σύχναζαν παλιά τα κουτσαβάκια ακουγόταν συχνά η έκφραση: «Μπλέξαμε χθες το βράδυ σε ένα καβγά. Έδωσα μερικές ψιλές αλλά έφαγα κι ένα… ξύλο!»

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5