1821 Digital Gallery
Στουρνάρας και σύζυγος προχωρούν σε αγωγές – μηνύσεις

Στουρνάρας και σύζυγος προχωρούν σε αγωγές – μηνύσεις

Υπερασπίζονται εαυτούς απέναντι σε συκοφαντίες  

Με σχεδόν ταυτόχρονες ανακοινώσεις τους, τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας, όσο και η γυναίκα του κ. Λίνα Νικολοπούλου απειλούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων ισχυρίζονται ότι ο πρώτος προσπάθησε να παρεμποδίσει ελέγχους των αρχών στην εταιρία της δεύτερης.

Λεπτομερέστερα, τα δημοσιεύματα αφορούν τους ελέγχους στο σπίτι του ζευγαριού, που –καθόλου συμπτωματικά–  έγιναν μετά  την κόντρα  Τράπεζας της Ελλάδας – Τράπεζας Αττικής, με αφορμή το σκάνδαλο Καλογρίτσα, πλειοδότη σστην κατακύρωση μιας από τις τέσσερις τηλε-άδειες που δημοπράτησε η κυβέρνηση.

Η δήλωση του κ. Γιάννη Στουρνάρα

Με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας:

Σχετικα
Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση στο μνημόσυνο (βίντεο)
Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση στο μνημόσυνο (βίντεο)

1.    Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

2.    Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό. 

Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις  «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.

Σχετικα
Η πολιτική των στοιχημάτων και το στοίχημα της πολιτικής
Η πολιτική των στοιχημάτων και το στοίχημα της πολιτικής

Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.

Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις».

Η ανακοίνωση της κ. Λίνας Νικολοπούλου (αποσπάσματα)

Υπάρχει  «απροκάλυπτη και συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για δήθεν κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά και διαπλεκόμενη λειτουργία από μια εταιρεία με ιστορία οκτώ χρόνων. Μια εταιρεία με καθ’ όλα σύννομη δραστηριότητα που έχει καταξιωθεί στο χώρο της, όπως αποδεικνύεται από τη διαχρονικότητά της, τα οικονομικά της μεγέθη και την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Με τέτοιες εκστρατείες σπίλωσης μια καθ’ όλα βιώσιμη και αναγνωρισμένη επιχείρηση καταρρακώνεται δημόσια και οδηγείται σε κατάρρευση και τελικά κλείσιμο

Όλα αυτά αποσκοπούν στην πολιτική δίωξη ενός τρίτου προσώπου, κατά την πάγια τακτική των συκοφαντών να πλήττουν έμμεσα τον στόχο τους προσβάλλοντας τα πρόσωπα οικείων του. Η πολιτική σκοπιμότητα του δημοσιεύματος είναι προφανής: από τις δεκάδες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ επιλέγονται μόνο αυτές που αφορούν την εταιρεία Mindwork Business Solutions για δημόσια διαπόμπευση και σπίλωση. Το βασικό ζητούμενο είναι ποιος είναι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας».

Είμαι πρόθυμη  για όποιον έλεγχο από τις αρχές. Αλλά θα κινηθώ  και νομικά, σαν απάντηση «στον πόλεμο διαρκείας». 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5