1821 Digital Gallery
Το καραβάνι: Ένα βοσκοτόπι αγάπησα
ΤΕΥΧΟΣ 583

Το καραβάνι: Ένα βοσκοτόπι αγάπησα

Οι νεοφιλελέδες δυσαρεστήθηκαν γιατί αυτοί οι γκρεμοί έγιναν το νέο Παγκόσμιο Σύμβολο άδολης φιλίας!

Καθώς άκουγα τη χαρισματική φωνή του συντρόφου Χάρρυ Κλυνν να ερμηνεύει το εξαίσιο τραγούδι του Προέδρου της ΕΡΤ συντρόφου Τσακνή, που προφητικά κραυγάζει «βαρέθηκα να ζω με πλαστικές ιδέες και υποκατάστατα, με τα σκουπίδια που μας ρίχνουνε στη μάπα οι μπινέδες κι όταν ανοίγουνε το στόμα να μιλήσουνε βρωμάν σα καμπινέδες», έκανα μια σκέψη. Κάθε πολιτική παράταξη διαθέτει και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η Δεξιά της «Νέας Δημοκρατίας» είναι πουλημένη, η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από προδότες και η Αριστερά του Σύριζα διαθέτει χιούμορ. Το αποδεικνύουν οι στίχοι που αναφέραμε και τα καλαμπούρια που πάνε κι έρχονται όταν βγάζει λόγους ο σύντροφος Αλέξης. Είναι μεγάλος χωρατατζής και τα λέει τόσο αποστασιοποιημένα ο άτιμος που κάποιοι τον παρεξηγούν και τον παίρνουν στα σοβαρά!

Αυτό συνέβη και την περασμένη εβδομάδα. Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αστυνομικών και –για να λέμε αλήθειες– πρώτοι αυτοί άρχισαν να λένε αστεία για αυξήσεις, σεβασμό στις προεκλογικές υποσχέσεις και άλλα. Αμέσως ο σύντροφος Πρωθυπουργός έπιασε την πλάκα και θυμήθηκε ένα ωραίο σκετσάκι που είχε απολαύσει στο «Δελφινάριο», όταν οι μεγάλες ευθύνες ήταν μακριά και είχε το χρόνο να ασχοληθεί με τον Πολιτισμό. Άρχισε, λοιπόν, να μιμείται τον Μάρκο Σεφερλή και να λέει «θέλετε να συλλάβετε κάποιον; Σας προτείνω να αρχίσετε με τον Μήτσο και να καταλήξετε στον Τάκη, τον Μητσοτάκη εννοώ. Καλό, ε;». Όλοι εκτίμησαν το απαράμιλλο χιούμορ του συντρόφου Τσίπρα και ξέσπασαν σε αυθόρμητα γέλια, του συντρόφου Δραγασάκη συμπεριλαμβανομένου, που τελευταία το έχει ρίξει στο κλάμα. Αυτήν τη τόσο ξέγνοιαστη, ανθρώπινη και λαϊκή στιγμή προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα βοθροκάναλα των λυσσασμένων κρι-κρι της Διαπλοκής, η λέσχη Μπίλντεμπεργκ και τα εμετικά, γελοία, βρωμερά και καταστροφικά κόμματα της αντιπολίτευσης. Όπως συνηθίζουν, έβγαλαν μια ανακοίνωση γεμάτη μίσος όπου δήθεν ανησυχούσαν για τις εκφράσεις του συντρόφου Πρωθυπουργού! Καλά, λίγο χιούμορ δεν έχετε; Είναι δυνατόν να γελάτε με τον αφανιστή του Γένους Αρκά και τα καραγκιοζάκια του κι όχι με τον Πρωθυπουργό μας; Τόση εμπάθεια πια;

Αυτή η λύσσα των ταξικών μας εχθρών δυστυχώς μόλυνε και το αιώνιο σύμβολο που ονομάζεται Ιθάκη, το υπέροχο νησί με τα δαντελωτά βοσκοτόπια στο οποίο ο σύντροφος Γιάννης Ρίτσος έχει αφιερώσει το ομώνυμο ποίημα που τιμήθηκε με το βραβείο Λένιν. Οι νεοφιλελέδες δυσαρεστήθηκαν γιατί αυτοί οι γκρεμοί που δεν βολεύονται σε λιγότερο ουρανό, αυτοί οι αγέρηδες που στο πόδι τους δεν μπαίνει αλυσίδα, έγιναν το νέο Παγκόσμιο Σύμβολο άδολης φιλίας! Σκούζουν υστερικά βλέποντας ότι στην εποχή του ασυγκράτητου καπιταλιστικού κέρδους υπάρχουν ακόμη άνθρωποι –με το άλφα κεφαλαίο– που δανείζουν στο φίλο τους, στο σύντροφό τους, μερικές χιλιάδες στρέμματα από άχρηστα αγκωνάρια που, όμως, στην καρδιά τους αξίζουν περισσότερο κι από τα 3 τρισεκατομμύρια του Σώρρα. Κι όταν στην όμορφη αυτή συντροφιά προστίθεται και μια τράπεζα που υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια και η οποία χωρίς τόκο βοηθάει να μετατραπεί η δανεική πέτρα του βοσκότοπου σε διάφανη τηλεοπτική άδεια, τότε ονομάζουν την όλη διαδικασία «θαλασσοδάνειο», ξεχνώντας το βασικό: Η θάλασσα βρίσκεται σε απόσταση χιλιομέτρων!

Δυστυχώς η προπαγάνδα κατά της Αριστερής Εθνικής μας Κυβέρνησης είναι σαν το γεμιστό που όλο φουσκώνει από τη γέμιση. Στο στόχαστρο μπήκε μέχρι και η συντρόφισσα Θεανώ Φωτίου, που τόσo πολλά έχει προσφέρει σε αυτό τον ταλαίπωρο τόπο − μέχρι και ροδάκινα καθαρίζει στο σύντροφο Αλέξη γιατί του λείπουν οι βιταμίνες. Οι στρουθοκάμηλοι της διαπλοκής προσπάθησαν να δολοφονήσουν το χαρακτήρα της γιατί απλώς είπε μια αλήθεια την οποία έχουν εμπεδώσει όλοι όσοι παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων που συντάσσει η κυβέρνηση και –μεταφορικά– παραδίδει για εκφώνηση στους νεκρούς της ΕΡΤ. Ότι δηλαδή ο Σύριζα εφαρμόζει κατά γράμμα το πρόγραμμά του και αυξάνει τόσο πολύ τις συντάξεις που όσοι έπαιρναν 920 ευρώ, τώρα θα πάρουν σχεδόν τα ίδια αν συνυπολογίσουμε και τις υπόλοιπες κυβερνητικές παροχές π.χ. μετρό Θεσσαλονίκης, ταξίδια στην Ελβετία για να ξεσκεπαστεί η λίστα Λαγκάρντ, δωρεάν πρόσβαση στις ακτές και ατέλειωτο ελληνικό καλοκαίρι. Επειδή μάλιστα εμείς οι κομμουνιστές δεν λέμε λόγια του αέρα αλλά υπηρετούμε τον επιστημονικό διαλεκτικό υλισμό, η συντρόφισσα Θεανώ απέδειξε τους ισχυρισμούς της με το παράδειγμα μιας κυρίας που συνάντησε στο δρόμο. Ήταν τόσο ενθουσιασμένη με τη συνταγή της και την κυβέρνηση, που στο τέλος έφτασε να ζητήσει τα φλούδια που περισσεύουν απ’ τα ροδάκινα του συντρόφου Τσίπρα για να τα κάνει ψευτοπαστίτσιο.   

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5