1821 Digital Gallery
Το Καραβάνι: Το νταβατζιλίκι τελείωσε!
ΤΕΥΧΟΣ 582

Το Καραβάνι: Το νταβατζιλίκι τελείωσε!

Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι 

Να αγιάσει το στόµα του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα. Να γίνει λαϊκό προσκύνηµα, όπως οι παντόφλες του Γέροντα Αγίου Παΐσιου. Να πηγαίνει η φτωχολογιά να προσκυνάει για αυτά που είπε στη ΔΕΘ. Δεν εξήγγειλε µόνο τα µεγάλα έργα που θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη της οικονοµίας (γραφείο Πρωθυπουργού στη Β. Ελλάδα, επέκταση του µετρό της Θεσσαλονίκης, ανθρωπιστική διανοµή πορτοκαλιών στους φτωχούς µαθητές), ασχολήθηκε και µε τη µεγάλη πληγή της ανεργίας, βάζοντας στη θέση της µια άνεργη. Η συγκεκριµένη άνεργη που δεν είναι καθόλου άνεργη, άλλωστε για την περίπτωσή της δεν έχει πει ούτε ένα τραγούδι η συντρόφισσα Χαρούλα Αλεξίου, στην αρχή µυξόκλαιγε ότι δήθεν θα βρεθεί χωρίς δουλειά σε µια Ελλάδα που θυµίζει εργοτάξιο (µην ξεχνάτε ότι ιδρύεται γραφείο Πρωθυπουργού στη Β. Ελλάδα). Γρήγορα όµως ξεσκεπάστηκε γιατί ανέλαβε να την αποδοµήσει µε µαρξιστικά επιχειρήµατα ο σύντροφος Αλέξης. «Πού ήσουνα, κυρά µου, όταν εµείς δίναµε τους αγώνες µας για να µην κλείσει το Alter ώστε να το κλείσουµε εµείς; Τι έκανες όταν έπεσε το “µαύρο” στη δηµόσια τηλεόραση; Ανέβηκες στα κάγκελα µήπως γίνεις βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ; Τραγούδησες ένα ποτ-πουρί από τις τρεις επιτυχίες σου για να σε διορίσουµε Πρόεδρο στην ΕΡΤ;» Αντί να απαντήσει, η ψευτο-άνεργη είχε το θράσος να ψελλίσει «προφανώς», γεγονός που πολύ σωστά εκνεύρισε το σύντροφο Πρωθυπουργό, γιατί κάτι τέτοιες φασιστικές συµπεριφορές δεν τις ανέχεται κανείς προοδευτικός άνθρωπος. 

Όµως «πες µου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι», όπως λέει ο σοφός ελληνικός λαός. Λίγες ώρες αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βασικός υπουργός Twitter σύντροφος Παυλής Πολάκης δικαιολόγησε τον τίτλο του ως «το πιο δραστήριο στέλεχος της κυβέρνησης», δηµοσιεύοντας µια φωτογραφία-κόλαφο που ντροπιάζει τα βρωµερά Βοθροκάναλα και την πουληµένη δηµοσιογραφία γενικότερα. Η ψευτο-άνεργη παραπονιάρα είχε ποζάρει κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο! Ναι, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο! Το σύµβολο της ξενοκρατίας, το ναζιστικό γερµανικό έθιµο που, ως γνωστόν, έχουν επιβάλει στη χώρα µας ο κοµπλεξικός ανάπηρος Σόιµπλε και η σταφιδοµούρα Μέρκελ γιατί έτρεµαν την ανάπτυξη της ελληνικής βιοµηχανίας του στολισµού µε καραβάκια! Και σαν να µην έφτανε αυτό, δίπλα της στεκόταν καµαρωτός-καµαρωτός ο φίλος της, ο κολλητός της, ο Σαµαροβενιζέλος! Σοκ και δέος! Πρόκειται για ένα από τα µεγαλύτερα σκάνδαλα διαπλοκής που ξεσκέπασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύντοµα θα δηµιουργηθεί µια εξεταστική των πραγµάτων επιτροπή, που θα ρίξει φως στη βρωµερή αυτή υπόθεση. Το Μέγαρο Μαξίµου είναι πλέον φανερό ότι επί εποχής Μνηµονίων είχε µετατραπεί σε άντρο ανοµίας. Διάφοροι βρακοφόροι, λυκόπουλα, ποντιακοί χορευτικοί όµιλοι και φυσικά οι κοινοβουλευτικοί δηµοσιογράφοι των τσοντοκάναλων, όπως τα λέµε εµείς στην Αριστερά και στη Χρυσή Αυγή, µε το πρόσχηµα της ανταλλαγής ευχών έτρωγαν κουραµπιέδες και δίπλες που πλήρωνε ο φουκαριάρης ελληνικός λαός. Ε, λοιπόν τέρµα. Το νταβατζιλίκι τελείωσε! 

Βέβαια η συντήρηση γνωρίζει ότι µε κάτι τέτοιες ιστορικές πρωτοβουλίες τρέµουν τα θεµέλια του σαθρού οικοδοµήµατος που τόσα χρόνια έστηνε. Φυσικά πέρασε στην αντεπίθεση. Κυκλοφόρησε µια ψευτοφωτογραφία που έδειχνε την κλαψιάρα ψευτοάνεργη, συντροφιά και µε τον σύντροφο Τσίπρα. Αµέσως την ξεµπρόστιασε και πάλι ο σύντροφος Παυλής Πολάκης, που ως υπουργός Υγείας είναι ξεφτέρι σε κάτι τέτοια και απεκάλυψε ότι πρόκειται για καραµπινάτο φωτοµοντάζ! Σύµφωνα µε την έκθεση πραγµατογνωµοσύνης που συνέταξε στο Facebook, έχωσαν την οδυρόµενη ψευτοάνεργη σε µια παλιά φωτογραφία που µάλιστα δεν ανήκε στο σύντροφο Πρωθυπουργό, αλλά στο στρατάρχη σύντροφο Καµµένο! Κόλλησαν απλώς µε ούχου το κεφαλάκι του συντρόφου Αλέξη, αλλά προδόθηκαν από τον σωµατότυπο! Τότε ο σύντροφος Αντιπρόεδρος ήταν πολύ πιο αδύνατος από ό,τι τώρα ο σύντροφος Πρωθυπουργός. Υπό κανονικές συνθήκες, όλοι όσοι εµπλέκονται σ’ αυτή την αλητεία, σ’ αυτή τη σαπίλα, θα έπρεπε να οδηγηθούν στα δικαστήρια. Υπάρχει ήδη η απόφαση «ένοχοι» που ο σύντροφος Τσίπρας είναι σίγουρος ότι θα βγάλει το Συµβούλιο της Επικρατείας, αλλά ας όψονται που η κυβέρνηση σέβεται τη διαφάνεια και τους θεσµούς. Επίσης η κυβέρνηση έχει ν’ ασχοληθεί µε πιο σοβαρά ζητήµατα. Ήδη η συντρόφισσα Γεροβασίλη καταρτίζει το πρόγραµµα των ιδιωτικών καναλιών (στα δηµόσια έχει κλείσει τη «Λωξάντρα»), ο σύντροφος Φίλης µοιράζει µπρατσάκια για το µάθηµα κολύµβησης και ο σύντροφος Τσακαλώτος περιµένει τις γερµανικές αποζηµιώσεις για να ενισχυθούν οι πληγέντες από τη φωτιά της Θάσου. Όλοι δικαιούνται επιδότηση, εκτός και αν ο σύντροφος Πολάκης ανακαλύψει τίποτα φωτογραφίες τους µε χριστουγεννιάτικα δέντρα και τον Σαµαρά… 

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5