1821 Digital Gallery
Απεχθάνεται τους Έλληνες ο Αρκάς;

Απεχθάνεται τους Έλληνες ο Αρκάς;

ΤΟ Σύστημα υπερέχει ποσοτικά σε κοινό και επικοινωνιακούς μηχανισμούς και διαστρεβλώνει, άρα επιβιώνει

Διάφορα ανυπόληπτα στελέχη του ψωμιζόμενου από ΤΟ Σύστημα ευρύτερου Αυγιανισμού, ως έσχατη αμυντική εφεδρεία στη φαρέτρα ΤΟΥ, εσχάτως γράφουν ποικίλους λίβελλους κατά του Αρκά (και οιουδήποτε παντοιοτρόπως πριονίζει ΤΟ Τσιφτετελληνικό Καθεστώς). Όποιος πάει κόντρα ΣΤΟ Σύστημα, «απεχθάνεται τους Έλληνες». Και ανάλογα με την ιδιοσημία κάθε αντιμνημονιακού ρατσισμού, είναι νεοφιλελεύθερος, γερμανοτσολιάς, ανθέλληνας, πρεζόνι, αδερφάρα. 

Απεχθάνεται;

Εάν υπήρχε περιθώριο ορθολογικής κουβέντας, τάχιστα θα γινόταν ολοφάνερο ότι ο Αρκάς και κάθε συναντιστεκόμενος δεν απεχθάνονται τους Έλληνες, αλλά ΤΟ Σύστημα. Ακριβώς επειδή αυτό καθηλώνει τους Έλληνες, αποβλακώνοντας και οδηγώντας τους σε επαναλαμβανόμενες καθολικές χρεωκοπίες, καλή-ώρα. Και μεταπολιτευτικά έχει επιβάλει την κυρίαρχη μετριοκρατία του Αντιλαϊκού Καραγκιόζειου Λογισμότυπου εις βάρος της αριστείας του Λαϊκού Οδύσσειου Λογισμότυπου.

Σχετικα
Αρκάς: Το καυστικό σκίτσο του για τον κορωνοϊό
Αρκάς: Το καυστικό σκίτσο του για τον κορωνοϊό

Ο Αυγιανισμός, όπως κάθε άλλος Ανορθολογισμός, δουλεύει ως σμπίρος ΤΟΥ Καθεστώτος. Γι’ αυτό προσπαθεί με αθέμιτη προπαγάνδα να μειώσει/ακυρώσει την απελευθερωτική επιρροή, που ασκούν οι αντιστεκόμενοι πάνω στην καθημαγμένη κοινωνία.

Ο Αρκάς είναι το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι. Και τον απεχθάνεται ΤΟ Καταστροφικό Σύστημα γιατί χαλάει την πιάτσα, ξεσηκώνοντας την Ελλάδα να ανασκουμπωθεί, να απαιτήσει αλλαγή, να γίνει καλά. Όμως, για να αναταχθεί η κοινωνία, προϋποτίθεται να χτυπηθεί ΤΟ Σύστημα, που ευλόγως πλέον έχει «έννομο-ζωτικό-συμφέρον» να πολεμάει/υπονομεύει κάθε «αντίπαλο». Αφόρητη αντίφαση.

«Ανθέλληνες» και αντικοινωνικοί/«αντιλαϊκοί» είναι όσοι στηρίζουν ΤΟ Σύστημα. Ενώ στην πραγματικά «σωστή μεριά» βρίσκονται όσοι αντιστέκονται στον γελοίο αντιμνημονισμό πιέζοντας για μεταρρυθμίσεις. Μαζί τους και οι δανειστές, τους συμφέρει γαρ να συνέλθουμε/καρδαμώσουμε: έτσι μόνο θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, αλλιώς δεν παίρνουν τίποτε…

Σχετικα
Το post της ημέρας: Μιλτιάδης Σαρακηνός
Το post της ημέρας: Μιλτιάδης Σαρακηνός

Ή αγαπάει;

Ο Αρκάς δεν απεχθάνεται, ενθαρρύνει αγαπητικά τους σακατεμένους από την εθνική αποτυχία/πανωλεθρία Συνέλληνες. Θέλει να γυρίσουν μπροστά στο χαμένο μέλλον από το βλαμμένο παρόν, ξαναδιαβάζοντας το πολυδιαστρεβλωμένο παρελθόν.

Στο πρόσωπο του Αρκά χτυπιούνται οι αντιστεκόμενοι κατά ΤΟΥ Ένοχου Συστήματος, που προσπαθεί να τους αντενοχοποιήσει για να μην αποκαλύπτουν τις πομπές ΤΟΥ. Ότι είναι ένα Ξενοφοβικό/Ακροδεξιό ούλτρα Αντιδραστικό Σύστημα, αγωγός εθνικής αποτυχίας και παρακμής. Έτσι, αντενοχοποιητικά/ξεκαρφωματικά, επινόησε και την μομφή «Ακραίο Κέντρο, ακροδεξιό και νεοφιλελεύθερο»… Ακόμα κυρίαρχο, ΤΟ Σύστημα υπερέχει ποσοτικά σε κοινό και επικοινωνιακούς μηχανισμούς και διαστρεβλώνει, άρα επιβιώνει.

Έτσι εισάγονται διάφορα θεωρήματα από τους σμπίρους ΤΟΥ, υποστηρικτικά της εκθυμαίνουσας δυναμικής ΤΟΥ. Θυμάστε την θεωρία του αυτομαστιγώματος; Αυτή κοντολογίς λέει, νταξ, τι ωραία που είμαστε Μπαλκάν Κομμουνίστ! Και όσοι αντιλέγουν είναι μανταμσουσούδες/φλούφληδες εχθροί του λαού. Ελαττώματα έχουμε, αλλά γιατί να αλλάξουμε; Επειδή κάποιοι κομπλεξικοί ευρωλιγούρηδες ξενοσπούδασαν και έπαθαν Αδαμάντιο Κοραή και θέλουν να βγάλουμε τις φουστανέλλες για να ματαιώσουμε το-καθ- ημάς-εθνικό-ισλάμ;

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτοί οι λεγάμενοι δεν είναι αντιλαϊκοί, όπως ισχυρίζεται Το Σύστημα. Ούτε το κάνουν από μπλιαχ απέναντι στον μπαλκάν χαβά. Απλώς αντιστέκονται στην κατάφωρη εθνική κατάπτωση, που οι πολλοί φυτοποιημένοι έχουν συνηθίσει.

Και συνειδητοποιούν ότι όσο συνεχίζεται το κυρίαρχο βαλκανιλίκι, τόσο κλιμακώνεται αλληλένδετα και το ξύλο από χρεωκοπία σε χρεωκοπία. Αμαρτία; Αυτό το βαλκανιλίκι σκοταδιστικά αρνείται να συνδέσει την κακοδαιμονία μας με όρους τύπου «όταν αρρωσταίνουμε, πάμε στον γιατρό ορθό λόγο και μας κάνει καλά». Η αλλαγή του είναι όρος εθνικής επιβίωσης.

Ανασυνθέτοντας

Στο πλαίσιο της ανατροπής των κατεστημένων ψευδών ΤΟΥ Συστήματος, που κομπλάρουν την εθνική ανασυγκρότηση, χρειάζεται συστηματικότητα/συνέχεια/συνοχή. Μόνο έτσι μπορούν να διατρηθούν τα στεγανά ΤΟΥ. Στο χαλαρό Σαββατοκύριακο θυμηθείτε έννοιες που επιδιώκουν ανασύνθεση αυτής της αναλυτικής/ανατρεπτικής προσπάθειας (Όχι! Βαρεθήκαμε να είμαστε Τσιφτετέλληνες!2400 χρόνια από τον Αριστοτέλη…, Ημι-νεωτερικό φιλότιμο και Συβαριτισμός http://www.athensvoice.gr/politiki/elliniki-psyhi-i-voliki-psekazmeni-paramytha

Παραλειπόμενα

Εκφασισμός

Ξαναθυμίζουμε. Εύλογη απαρχή εκφασισμού ο γενικευμένος απλουστευτικός μανιχαϊσμός, διεγείρει πολικά όλη τη ζωή μας: παντού «πρόσημα», εμείς καλοί-συν, εσείς εχθροί-πλην. Δεν υπάρχει ενότητα τριγύρω μας, υπάρχει «ή-εμείς-ή-αυτοί», δύο βλαμμένοι στρατοί πολεμώμενοι. Έτσι χαρήκαμε που «έχασε» η Κακιά Γερμανίδα, ας έχασε από τους ρατσιστές! Ξαναλέμε: το Ανεξυριζαυγιτικό Ποικιλόχρουν Ακροδεξιό Φαινόμενο έχει αναγάγει σε Μείζον Κακό όσα ταιριάζουν με το Μνημόνιο, όχι όσα απομακρύνονται από τη Δημοκρατία, ν-ε-σ-πα;

Lies-lies-lies

Πανέτοιμος να αγοράσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» κοάζει ο γιδοπολτός, αντί «φέρτε πίσω την κλεμμένη ψήφο μας». Έχει δρόμο ακόμα, ώσπου να βεβαιωθεί ότι κάθε επικοινωνιστικό κόλπο, τύπου Σύνοδος-Ηγετών-του-Νότου, είναι μια ακόμα ανυπόληπτη εξ-(απ)-αυτ-απάτη. Ότι παντού η Κυβέρνηση Περονόσπορου σπέρνει ψέματα, δρέπει αποτυχίες. Ούτε 246 μύρια υπάρχουν, ούτε έφυγε η παλιά διαπλοκή, τώρα πλάκωσαν και τα μουσάτα γκρέμλινς της νέας διαπλοκής. Ούτε πέρσι ήρθε η Ανάσταση, «ψέματα-ήτανε-δεν-μ’-αγαπούσες» και κάθε νέα θεσσαλονικιώτικη υπόσχεση. Παντού όλες οι έρευνες (ΓΣΕΒΕΕ και ΕΛΣΤΑΤ) δείχνουν αποτυχίες, ανικανότητες/τσαπατσουλιές, απελπισία. Καταστροφολογία της διαπλοκής; Όχι, σκληρή αλήθεια! Μπαίνει Χινόπωρο, νύκτωρ ξαναμπουκάρει σπίτια μας ο  ψυχοπαθής δολοφόρος με το πριόνι. Και η Ελλάδα βυθίζεται/αργοκαταστρέφεται σε ρυθμούς  «Grimbo» ή «Βυθού εντός ευρώ»... Πρέπει οι ολετήρες να φύγουν χτες!

Ποιος είναι ο Έλλην Ερντογάν;

Μας πήρανε χαμπάρι και οι Κουτόφραγκοι («Όποιος δεν πληρώνει λύτρα κλείνει»).

Νόμος-Άκη, κέρδος-Πολάκη

Μόνη επιτυχία: χτες πάλι, ένδεκα ακόμα νέοι σύμβουλοι Πολάκη-Κουντουρά. Γι’ αυτό πέρσι αρνήθηκαν πρόταση Ποταμιού, να καταργηθεί αυτός ο Τσοχατζονόμος…

Άσκηση χάλκευσης πρωθυπουργικού προφίλ

Καλός ήταν χοντρά-χοντρά χτες ο Κυριάκος (ΤΟ Σύστημα προσπαθεί να του επιβάλει το απαξιωτικό όνομα «Κούλης» πριν δοκιμαστεί, μπας και τελικά ΔΕΝ δοκιμαστεί). Αλλά με τέτοιον ολετήρα πρωθυπουργό, σίγουρα θα δοκιμαστεί, μάλιστα υπό πανηγυρικούς, πλην δραματικούς όρους… Πάντως, έχει πραγματικά πολλά εμπόδια να ξεπεράσει, πριν (και αφού) μπει Μαξίμου (αυτά την επόμενη Παρασκευή).

Γεροβασιλιές

Απίστευτο θράσος ΤΟΥ Καθεστώτος: είναι 10 μονάδες πίσω από Μητσοτάκη, αλλά τον εγκαλεί ως «πανικόβλητο» (από τη χαρά του, εννοεί η Εκπρόσωπος;). Όσο τσιμπάει ο γιδοπολτός, πουλάμε τρέλα…

Η τρέλα του Μεγαλείου

Όσο δεν τολμάει κανείς να της πει στο αυτί ότι Πολιτική δεν είναι απλή εφαρμογή της Νομικής, τόσο θα επιμένει ότι «κάτι μεγάλο» ετοιμάζει η Μαντάμ, για τα δίκια μας.

Φούμαρα-κι-άλλα-φούμαρα

Φουμαρολογούμε μετ’ ευτελείας και αποκρύπτουμε όσο γίνεται το ότι πολλοί μέτριοι Εθνολαϊκιστές Αλεξάκηδες πριονίζουν τα πόδια της Ευρώπης. «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο: αυτό οφείλεται στο ότι ακούστηκε η δύναμη της ψυχής του λαού της»… Πιο απατεώνας πεθαίνεις, ασχέτως του ότι χρειάζονται δύο για το τάνγκο της εξαπαυταπάτησης (να-τα-λέμε-κι-αυτά)…

Μόνιμα εκτός αγκαλιάς Ντράγκι

Τελικά χτες ο Ντράγκι απογοήτευσε τις αγορές: δεν επεξέτεινε την αγορά ομολόγων (όχι περισσότερη ρευστότητα, ούτε διευρυμένη Ποσοτική Χαλάρωση). Θα συμβεί, όμως, σύντομα. Αλλά, εμείς, ούτε χτες, ούτε αύριο, ούτε στον άπαντα θα επωφεληθούμε, όσο δεν αλλάζουμε/μεταρρυθμιζόμαστε δομικά. Να-τα-λέμε-κι-αυτά.

Παραολυμπιακές χαρές

Αγαπάμε Θανάση Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Ζησίδη. Περιμένουμε κι άλλους.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5