1821 Digital Gallery
Στ. Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία και με την βοήθεια του Μπόμπολα

Στ. Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία και με την βοήθεια του Μπόμπολα

«Όσοι λένε ότι πάμε καλά προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου»
ΑΠΕ

«Έχουμε βαρεθεί να ζούμε σε ένα καθεστώς μόνιμης εκκρεμότητας. Δηλαδή το μέλλον μας να είναι οι επόμενοι 2 – 3 - 5 μήνες, ανάλογα με το πότε είναι η επόμενη αξιολόγηση» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι υπάρχει κίνδυνος να μην δοθεί η δόση των 2.8 δις ευρώ του Σεπτεμβρίου. «Από το μεγάλο κατάλογο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έπρεπε να είχε κάνει δέκα πράγματα και έχει κάνει ένα» είπε χαρακτηριστικά. Η μεγάλη ανεργία, η απλήρωτη εργασία, οι επιχειρήσεις που κλείνουν και η φυγή του κόσμου στο εξωτερικό, είναι οι πραγματικοί δείκτες μιας οικονομίας που είναι σε κακά χάλια, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ επεσήμανε ότι όσοι λένε ότι πάμε καλά προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου.

Μιλώντας στον Ηλία Κανέλλη στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί να χτυπήσει τη διαπλοκή και να βάλει ευρωπαϊκούς κανόνες στην τηλεόραση επέλεξε ένα μοντέλο-μείγμα Λατινικής Αμερικής και Σοβιετικής Ένωσης. Και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να εκβιάσει του νέους καναλάρχες απειλώντας τους ότι θα δώσει θεματικές άδειες. «Εσείς οι τέσσερις που πήρατε άδειες, συμπεριφερθείτε καλά, σεβαστείτε την παντοκρατορία μας, αλλιώτικα η επιχειρηματική σας τοποθέτηση στα media θα είναι επισφαλής, γιατί θα δώσω κι άλλες άδειες» είναι αυτό που λέει ο «μέγας καναλάρχης» κ.Παππάς σε αυτούς που κέρδισαν τον διαγωνισμό. Τόνισε δε ότι τα τέσσερα κανάλια είναι εύκολο να οδηγήσουν τη χώρα σε μια περίοδο καθοδηγούμενης ενημέρωσης, με μικρότερο ανταγωνισμό, χειρότερη ενημέρωση και χειρότερο πρόγραμμα. «Η κυβέρνηση δε θέλει να πατάξει τη διαπλοκή, θέλει να δημιουργήσει μια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΣΤΙΚΗ διαπλοκή».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι η απλήρωτη εργασία στα ΜΜΕ είναι μεγάλη πληγή και συμπλήρωσε ότι πρέπει να τύχει της προσοχής όλων η καταγγελία των εργαζόμενων του MEGA για «μέτοχους – αμέτοχους που ενώ έχουν λεφτά δεν πληρώνουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενους του σταθμού». «Δεν μπορείς να κοιμάσαι το βράδυ και οι εργαζόμενοι σου να είναι απλήρωτοι. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά. Είναι ανήθικο να μην πληρώνεις τους εργαζόμενους σου σε όποιο κλάδο κι αν δραστηριοποιείσαι».

Ερωτώμενος από τον Ηλία Κανέλλη για τις σχέσεις του Ποταμιού με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είπε ότι «είναι αψεγάδιαστα ουδέτερες». Ο κ.Τσίπρας υπήρξε το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν χωρίς κανένα αντίλογο όλους τους λαϊκισμούς του. Σε μια περίοδο κρίσης είναι εύκολο να αγαπήσουν οι πολίτες τον λαϊκισμό και τις εύκολες λύσεις και αυτό συνέβη στη χώρα μας είπε ο επικεφαλής του Κινήματος. Ερωτώμενος για την λάσπη που έχει δεχτεί για σχέσεις με τον κ.Μπόμπολα ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη έχουν παρουσιάσει εθελοντές του Κινήματος στο διαδίκτυο η προβολή Θεοδωράκη – Τσίπρα, στην εφημερίδα του κ.Μπόμπολα είναι ένα προς 100. «Με την βοήθεια επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων και ο κ.Μπόμπολας ο κ.Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία αλλά κανείς δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία έχοντας στο πλευρό του μόνο επιχειρηματίες, πρέπει να έχεις και τον λαό. Και από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή ο λαός εγκαταλείπει τον κ.Τσίπρα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σχετικα
ΝΔ: Τα 13 fake news της χθεσινής συνέντευξης του Τσίπρα
ΝΔ: Τα 13 fake news της χθεσινής συνέντευξης του Τσίπρα

Στη συνέχεια ερωτηθείς για την περίπτωση της ΕΡΤ ανέφερε: «Στην ΕΡΤ εξελίσσεται ένας άνισος αγώνας με καθημερινoύς νικητές τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι καταλαβαίνουν ότι εργάζονται σε ένα δημόσιο Μέσο. Νομίζουν ότι δουλεύουν για την Πράβντα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει ελεύθερη την δημόσια τηλεόραση». Θύμισε επίσης ότι ο ίδιος είχε ταχθεί κατά του "μαύρου" στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ γιατί μια χώρα πρέπει να έχει μια δυνατή ελεύθερη τηλεόραση.

Μιλώντας για τις συζητήσεις στο χώρο του Κέντρου ανέφερε ότι το σχέδιο δεν είναι η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ αλλά η δημιουργία μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής παράταξης με φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες. «Είμαστε σε σύγκρουση με παλαιοκομματικές και λαϊκίστικες νοοτροπίες. Θα πρέπει οι εκσυγχρονιστές και οι μεταρρυθμιστές της χώρας να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο που θα ξεπερνάει τους κομματικούς μηχανισμούς. Πρέπει να συσπειρώσουμε δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται εκτός πολιτικής και μαζί με το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ αλλά και μικρότερες δυνάμεις όπως είναι η ΔΗΜΑΡ και η Δράση να δώσουμε μια προοδευτική καινούργια απάντηση στα προβλήματα της χώρας. Η χώρα χρειάζεται ανανέωση και το κέντρο είναι πολύ μεγαλύτερο από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» ανέφερε.

Τέλος, στην ερώτηση σχετικά με το αν ο κ. Τσίπρας «χρησιμοποίησε» το Ποτάμι το καλοκαίρι του 2015 ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε λέγοντας: «Τις δύσκολες στιγμές καταφέραμε να πείσουμε τον Τσίπρα ότι η λύση είναι η Ευρώπη. Εμείς τον χρησιμοποιήσαμε για να μείνουμε στην Ευρώπη», ενώ χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «Αθεράπευτα αμοραλιστή και αθεράπευτα λαϊκιστή».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5