1821 Digital Gallery
Γιούνκερ: Η Ευρώπη που θέλουμε!
ΤΕΥΧΟΣ 575
FORREST GUMP

Γιούνκερ: Η Ευρώπη που θέλουμε!

Με συμπεριφορά συμπέθερου σε αρραβώνα αφήνει να ξεχυθεί από μέσα του η οικειότητα προς τους πάντες

Διαποτισμένος από το ελληνικό πνεύμα της εξωστρέφειας και του χαβαλέ, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δίνει μια νέα διάσταση στην έννοια «ευρωπαίος αξιωματούχος». Με συμπεριφορά συμπέθερου σε αρραβώνα αφήνει να ξεχυθεί από μέσα του η οικειότητα προς τους πάντες, εκπλήσσοντας ακόμα και τους Έλληνες, όπως τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον ακόλουθό του, λίγο πιο πίσω.

Θεωρητικά λοιπόν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε επιτέλους την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα: Η Ευρώπη που θέλουμε είναι απλώς η Ευρώπη που μας μοιάζει και που μας καλοπιάνει. Τόσο απλό ήταν τελικά.


Τα καλά νέα για την κυβέρνηση είναι ότι μπορεί να υποκρίνεται επ’ άπειρον ότι έρχεται η ανάπτυξη. Και το κοινό της να υποκρίνεται ότι την πιστεύει.

● Τα κακά νέα για την κυβέρνηση είναι ότι το ίδιο κοινό που τη χειροκροτάει και τη στηρίζει, όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής υποκρίνεται ότι ΔΕΝ κανονίζει με τον έμπορο να μην κόψει απόδειξη για να γλιτώσει τον ΦΠΑ. ● Και η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι το πιστεύει.


Σχετικα
Ευρώ: Αλλάζουν τα σχέδια στα χαρτονομίσματα
Ευρώ: Αλλάζουν τα σχέδια στα χαρτονομίσματα

Η ατάκα της εβδομάδας: Θεωρητικά, δεν υπάρχει καμία διαφορά από τη θεωρία στην πράξη. Αλλά πρακτικά η διαφορά είναι τεράστια.

● Παράδειγμα πρώτο: Στη θεωρία περιμένουμε τη «δίκαιη ανάπτυξη» και τις «επενδύσεις», όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πρακτικά, δεν μπορούμε καν να εξασφαλίσουμε ότι τα τρόλεϊ θα μπορούν να περνούν από την Πατησίων χωρίς να κινδυνεύουν να γίνουν παρανάλωμα.

● Παράδειγμα δεύτερο: Στη θεωρία προωθείται «το νέο παραγωγικό μοντέλο με επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, που εξασφαλίζουν νέες, σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, με επίκεντρο το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας ώστε να σταματήσουμε τη μετανάστευση των πλέον δημιουργικών δυνάμεων της χώρας μπλα-μπλα-μπλα...». Πρακτικά, προσλαμβάνουμε Καρανίκες και trolls από το Τwitter.


Σχετικα
Κορωνοϊός: Οι χώρες στρέφονται προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Κορωνοϊός: Οι χώρες στρέφονται προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σύμφωνοι: Τα τζιπ μεγάλου κυβισμού και τα ακριβά αξεσουάρ είναι «αντικοινωνική συμπεριφορά», σύμφωνα με τον Κώστα Χρυσόγονο.

● Ώρα τώρα να το εξηγήσει στον Πάνο Καμμένο και στη Θεοδώρα Τζάκρη...


Sorry, αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου που κόπτεται τόοοοοσο πολύ με τη συνταγματικότητα γιατί υπόσχεται μέσω Τwitter ότι «οι υπαίτιοι για τα μνημόνια θα πρέπει να λογοδοτήσουν σε μεικτά ορκωτά δικαστήρια με λαϊκή συμμετοχή», αφού ξέρει ότι τα «λαϊκά δικαστήρια» δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα;

● Απάντηση: Γιατί θεωρεί ότι σε όλους αρέσει η νοσταλγία των παλιών καλών εποχών με τις κρεμάλες.


Επίσης, γιατί ο Πολάκης αφιερώνει το «Οι αστοί τρομάξανε» σε όσους «έπαθαν πανικό για την προσβολή των Όσιων και Ιερών του Βαθέος Κράτους» (δηλαδή τους δικαστές);

● Απάντηση: Γιατί ξέρει ότι στους ψηφοφόρους του αρέσει να παραμυθιάζονται ότι ζουν στην εποχή του ΕΑΜ.

● Συμπέρασμα: Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παύλος Πολάκης ελπίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.


Και τώρα ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Φώτη Κουβέλη, που ο μόνος τρόπος του να στηρίξει την κυβέρνηση είναι να δώσει συνέντευξη και να πει ότι στηρίζει την κυβέρνηση...


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Όλοι αυτοί που αποδίδουν τη δολοφονία της βρετανής βουλευτού Jo Cox σε συνωμοσία των μυστικών υπηρεσιών (για να ανατρέψουν τη βούληση του λαού υπέρ του Brexit) δεν παραδέχονται με το σκεπτικό τους ότι ουσιαστικά δεν υφίστανται ακροδεξιοί δολοφόνοι και συνεπώς τους αθωώνουν;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο2

Αυτοί που ανεβάζουν στα social media παράλογα υψηλούς λογαριασμούς από παραλίες και café-bar με αγανακτισμένα σχόλια για την αισχροκέρδεια, αν νοιάζονταν τόσο πολύ για τα χρήματά τους, δεν θα έπρεπε να έχουν τσεκάρει τις τιμές από πριν;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο3

Ένας πρωθυπουργός που θεωρεί πραγματικά ικανούς πιλότους αυτούς που τα κάνουν όλα χειροκίνητα (όπως είπε στην επίσκεψη στα Canadair) και όχι αυτούς που βάζουν τον αυτόματο πιλότο, πώς μπορεί να υποστηρίζει στους λόγους περί ανάπτυξης ότι η χώρα πρέπει να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για:

«Αναπαντενοχές»: Οι εξηγήσεις που νιώθεις αναγκασμένος να πεις λόγω ενοχών, όταν συναντάς κάποιον του οποίου αγνόησες μια κλήση και δεν την απάντησες ποτέ.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Ρεπόρτερ δελτίου που κάνει θέμα για τους Αθηναίους που «ξεχύθηκαν στις παραλίες λόγω καύσωνα»


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Νο2

Προπονητής της Εθνικής Ρωσίας μετά τον αποκλεισμό


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Νο3

Cameraman του Mykonos TV


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Νο4

Υπεύθυνος για τα social media του Κώστα Μαραβέγια (μετά τη σύνθεση του σατιρικού τραγουδιού για την Αριστερά)


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Νο5

Σερβιτόρος στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης


Η μετάφραση της εβδομάδας

image

Σία Αναγνωστοπούλου

«Ο δολοφόνος της (σ.σ.: Jo Cox) αντιπροσωπεύει τον εφιάλτη που η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε μέσα από τις πολιτικές της. Έναν εφιάλτη μισαλλοδοξίας, φανατισμού και ρατσισμού»

Μετάφραση

Αν οι πολιτικές της Ε.Ε. ήταν διαφορετικές οι δολοφόνοι φασίστες θα ήταν κανονικοί άνθρωποι. Άρα δεν φταίνε αυτοί που έγιναν φασίστες. Η Ε.Ε. φταίει!

image

Αλέξης Τσίπρας

«Ποιο είναι το κρίσιμο εθνικής σημασίας ζήτημα, που πρέπει πάση θυσία να έχουμε αποκαταστήσει το 2021; Η ανάκτηση της κυριαρχίας μας και η έξοδος από την επιτροπεία»

Μετάφραση

Θα αρχίσουμε να διορίζουμε ξανά σαν να μην υπάρχει αύριο!

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5