1821 Digital Gallery
Το Καραβάνι: Το Σφυρί και το δρεπάνι, τους φιλελέδες θα ξεκάνει
ΤΕΥΧΟΣ 573

Το Καραβάνι: Το Σφυρί και το δρεπάνι, τους φιλελέδες θα ξεκάνει

Αυτός είναι ταξικός πόλεμος. Και ναι! Γνωρίζουμε την έκβασή του!

Ε, λοιπόν, ας το παραδεχτούμε! Ναι, διεξάγουμε ταξικό πόλεμο! Από τη μια πλευρά είναι αυτοί. Οι εφοπλιστάδες, οι καναλάρχηδες, οι γουσταροδουνουτούδες, οι γραβατάκηδες, οι καντηλανάφτες, οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου, γενικά το μεγάλο κεφάλαιο, οι συμβιβασμένοι μπαμπάδες που αντί να βαφτίσουν τα παιδιά τους Λαοκράτη ή Ερνέστο, τους δίνουν το όνομα «Αλέξανδρος» και, σαν να μην έφτανε αυτό, τα φωνάζουν «κουτσουνάκι μου» ενώ σύμφωνα με την οδηγία Φίλη επιτρέπεται μόνο το «φως μου» που παραπέμπει και στο σύντροφο Φωτόπουλο της ΔΕΗ.

Από την άλλη, είμαστε εμείς. Εμείς που βάζουμε τα δυο χοντροπόδαρα των εφοπλιστάδων σε ένα παπούτσι και τους λέμε καθαρά, ξάστερα και αριστερά ότι «διαθέτουν διορατικότητα και καινοτομία στις επενδύσεις», όπως τους ξεμπρόστιασε στα «Ποσειδώνια» ο σύντροφος Τσίπρας. Εμείς που συντρίβουμε οτιδήποτε αστικό, αρχίζοντας από τα αστικά λεωφορεία τα οποία θα παραδώσουμε στο μεγάλο κεφάλαιο αλλά για ελάχιστο διάστημα, όσο δηλαδή χρειάζεται για να καούν διασχίζοντας την Πατησίων. Εμείς που συμμετέχουμε με ανακοινώσεις στην εξέγερση των Γάλλων κατά του μενουμευρωπαϊκού Ολάντ, ο οποίος μας έκανε το φίλο όταν τον τριγυρνούσαμε στα παραδοσιακά μπιστρό, αλλά μετά μας πρόδωσε και ζητούσε να τηρήσουμε όσα συμφωνήσαμε. Εμείς που δεν έχουμε για θεό μας το χρήμα και γνωρίζουμε ότι είναι πολύ πιο όμορφο να διαβάζεις το άρθρο της «Αυγής» για «τον ρομαντισμό των θαλάσσιων κυμάτων», απ’ το να στήνεσαι μπροστά στο μνημείο του καταναλωτισμού που ονομάζεται ΑΤΜ για να εισπράξεις τον 13ο ή τον 14ο μισθό, μισθό γενικότερα.

Σ’ αυτό τον κηρυγμένο ταξικό πόλεμο δεν είμαστε μόνοι. Μας συμπαραστέκεται όλος ο πλανήτης που μάχεται για έναν κόσμο σοσιαλιστικό, όπως ο σύντροφος Πούτιν που συνάντησε το σύντροφο Καμμένο ντυμένο μπάμπουσκα και μίλησαν χωρίς μεταφραστή γιατί εμείς κάνουμε οικονομία στα λεφτά του ελληνικού λαού. Όταν τελείωσαν, ο σύντροφος Πούτιν (προφανώς για να ρίξει στάχτη στα μάτια της αντίδρασης) δήλωσε ότι έθεσε το θέμα της εμφάνισης του τέως πράκτορα της KGB και νυν χορευτή Κατσάνικοφ στις εκδηλώσεις του Ηρωδείου, ενώ ο σύντροφος Καμμένος απεκάλυψε ότι οι δύο παγκόσμιοι ηγέτες συμφώνησαν να κατασκευάζουν στην Ελλάδα ρώσικα καλάσνικοφ και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όταν δηλαδή θα κάνει ξαστεριά και θα φλεβαρίσει.

Αλλά πάνω απ’ όλα, συνταξιδιώτης σ’ αυτό τα υπέροχο ταξίδι ομορφιάς του σοσιαλισμού είναι ο ίδιος ο λαός. Ο αγρότης που επανήλθε στην επικαιρότητα χάρη στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτίζεται με το δωρικό πρόσωπο του ωραίου Κρητικού Στιβακτάκη, ο οποίος μετά ακολούθησε εναλλακτικές καλλιέργειες και έγινε μοντέλο. Ο εργάτης, που επιτέλους βρήκε την ευκαιρία να γνωρίσει ξένες χώρες τις οποίες άκουγε μόνο στις διηγήσεις των πατεράδων του από την εποχή που έφευγαν μετανάστες. Ο δανειολήπτης του οποίου παίρνουμε το σπίτι, ώστε να ξαναγεμίσει το κέντρο με κόσμο και να πάψουν οι άστεγοι να νιώθουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι που πλέον χαίρονται τη ζωή τους και δεν τρέχουν στις εμπορευματοποιημένες μονάδες εντατικής νοσηλείας, τις οποίες καταργήσαμε γιατί είναι άχρηστες μιας που η καλύτερη θεραπεία βρίσκεται στο χασισέλαιο.

Ναι! Αυτός είναι ταξικός πόλεμος. Και ναι! Γνωρίζουμε την έκβασή του! Έχετε δει την έκφραση του συντρόφου Τσίπρα όποτε υπογράφει κάποια πρώην επαχθή και απεχθή συμφωνία; Γελάει στα μούτρα μας. Όχι γιατί είναι χαζοχαρούμενος, αλλά γιατί είναι βαθιά πεπεισμένος ότι με τα αναπτυξιακά μνημόνια της αριστεράς, ξεπλένεται οριστικά και αμετάκλητα η ντροπή της Βάρκιζας.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5