1821 Digital Gallery
Το Καραβάνι: Ο Χριστός είναι ΣΥΡΙΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ 566

Το Καραβάνι: Ο Χριστός είναι ΣΥΡΙΖΑ

Έκανε πολλά θαύματα, πέρασε κι αυτός τόσα μαρτύρια, αλλά στο τέλος πέτυχε

Δεν έχει σταματημό η άθλια κατηφόρα όλων αυτών οι οποίοι νυχθημερόν, αλλά και πρωί-βράδυ, πολεμάνε την κυβέρνηση που εξέλεξε ο λαός σε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και θα πάμε και για τέταρτη τώρα που έρχεται καλοκαίρι και οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να πάρουν το εκλογικό επίδομα το οποίο στην ουσία αποτελεί ισοδύναμο του 13ου μισθού που κατάργησε η Τρόικα και τα τσιράκια της. Την περασμένη εβδομάδα τα βοθροκάναλα της διαπλοκής, οι βρωμοφυλλάδες του σιωνισμού, τα γουρουνοραδιόφωνα του αντικομμουνισμού και οι καθικογελοιογράφοι της παραπληροφόρησης έβαλαν στο στόχαστρό τους το σύντροφο Πολάκη μόνο και μόνο γιατί ζήτησε να αντισταθούμε στις καλλιέργειες που απαιτεί το διευθυντήριο της ΕΕ και να φυτέψουμε στην υπερήφανη ελληνική γη και εναλλακτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα δημοσιογράφους που επιτέλους θα έκαναν και κάτι χρήσιμο. Αντί όμως οι ξένοι και ντόπιοι λύκοι να λουφάξουν, έβγαλαν τα γαμψά τους νύχια για να τον κατασπαράξουν! Έλα όμως που την επόμενη ημέρα ήρθε η ίδια η ζωή να τον δικαιώσει! Άρον-άρον οι ηγέτες της καπιταλιστικής Δύσης στην Αμερική –την Ευρώπη πλέον την αποφεύγουν γιατί ξέρουν ότι τους ακούμε– μαζεύτηκαν και αποφάσισαν να επιβάλουν επιπλέον μέτρα μόλις 3,5 δισεκατομμύρια πάνω απ’ το προβλεπόμενο, ενώ σύμφωνα με το σύντροφο Καρανίκα, που συνάντησα τυχαία σ’ ένα λαϊκό σουσάδικο σε μια περιοχή πάνω απ’ τα Εξάρχεια, ήταν να μας τιμωρήσουν με καμία πεντακοσαριά δισεκατομμύρια και βάλε! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι φοβήθηκαν την εκδικήτρα αντρίκια ορμή του συντρόφου Πολάκη και την έκαναν την κωλοτούμπα, όπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν μπροστά στις αταλάντευτες ελληνικές θέσεις που εμείς αποκαλούμε «κόκκινη γραμμή» γιατί είμαστε κουμμουνιστές, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Οι διεθνείς επιτυχίες της επαναστατικής μας κυβέρνησης δεν περιορίστηκαν στα μόλις τριάμισι δισεκατομμύρια έκτακτα μέτρα που θα πληρώσει η ολιγαρχία των βολεμένων οι οποίοι έκαναν περιουσία στην Κατοχή πουλώντας χρυσά δόντια και τώρα παριστάνουν τους ψευτοσυνταξιούχους. Μετά την Αντζελίνα Τζολί, άλλος ένας ηγέτης έτρεξε να έρθει στη χώρα μας και να φωτογραφηθεί δίπλα στο σύντροφο πρωθυπουργό και αυτός ήταν ο Πάπας, ο οποίος μάλιστα συνοδευόταν από καλόγριες και παπαδάκια που έκαναν τεράστιο τζίρο στην αγορά της Λέσβου και της Μυτιλήνης, αλλά αυτά δεν τα λένε τα δελτία γιατί δεν συμφέρει τα αφεντικά τους, καλά τους τα ’πε ο σύντροφος Κλέων Γρηγοριάδης που έχουμε να τον δούμε απ’ το δημοψήφισμα.

Γενικά όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός βρίσκεται «στα κόκκινα» –είπαμε, είμαστε κομμουνιστές– με τους συντρόφους βουλευτές να παλεύουν στην πρώτη γραμμή του τόσο δύσκολου, αλλά και τόσο ωραίου αγώνα, και επειδή εμείς μιλάμε με στοιχεία φέρνουμε σαν παράδειγμα τη συντρόφισσα Άννα Βαγενά. Πριν από ένα μήνα, το πολύ δύο, σαν άλλος Μαρίνος Αντύπας ξεσήκωσε εναντίον της την αγροτιά του Θεσσαλικού κάμπου καταθέτοντας ένα στεφάνι που κρατούσε μόνη και όχι με τη βοήθεια κάποιων παρατρεχάμενων, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αποκαμωμένη απ’ την προσπάθεια άπλωσε τα πόδια σε τρεις καρέκλες στο περιστύλιο της Βουλής, που βγήκε για να λιαστεί ως συμπαράσταση στους πρόσφυγες. Δεν έχασαν την ευκαιρία και αμέσως ρίχτηκαν να την κατασπαράξουν τα χταπόδια της διαπλοκής (τα υπόλοιπα ζώα τα έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει και δεν θέλουμε να γίνουμε βαρετοί στο λαό) ξεχνώντας ότι τα ίδια έκανε και η Μελίνα Μερκούρη στη «Στέλλα», αλλά ποια Μερκούρη, συγγνώμη για τον παραλληλισμό ο οποίος αδικεί τη σύντροφο βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συντομία θα αναφέρω και άλλες επιτυχίες της Αριστεράς που έκρυψαν το σάπιο σύστημα της παραπληροφόρησης και οι μονταζιέρες της Συγγρού. Είχαμε άλλο ένα σεισμό κοντά στην Αθήνα χωρίς ζημιές και απώλειες, την ώρα που στο Σαν Φρανσίσκο το 1906 μετρούσαν 30.000 θύματα, αλλά να ποιος είναι ο καπιταλισμός. Στο ίδιο διάστημα προτείναμε με αποφασιστικότητα στο κουαρτέτο της Τρόικας να ανεβάσει το ΦΠΑ στο 24% και αυτοί, μπροστά στην αποφασιστικότητα που πήρε απ’ τον αντάρτη παππού του ο σύντροφος Τσακαλώτος, το δέχτηκαν, ενώ είναι θέμα ημερών να γίνει και η Ανάσταση, που φέτος θα συμπέσει με την Ανάσταση της οικονομίας, το διαβεβαίωσε άλλωστε ο σύντροφος πρωθυπουργός, που όλοι γνωρίζουμε ότι όταν λέει κάτι ο σύντροφος Αλέξης το εννοεί. Μια που λέμε για την Ανάσταση, θέλω να κλείσω τη δευτερολογία μου με μια μεγάλη επαναστατική αλήθεια. Ο Χριστός είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ! Έκανε πολλά θαύματα, πέρασε κι αυτός τόσα μαρτύρια, αλλά στο τέλος πέτυχε την ελάφρυνση του χρέους των ανθρώπων προς τον Θεό που θα πάρει σάρκα και οστά στην άλλη ζωή. Επίσης δεν φορούσε γραβάτα.

Ραντεβού στα κεράδικα, έρχεται η Ανάπτυξη.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5