1821 Digital Gallery
Γιατί πάντα αποκαλύπτεται στις λίστες ο Παπασταύρου και πότε ο Γιαδικιάρογλου;
ΤΕΥΧΟΣ 564
FORREST GUMP

Γιατί πάντα αποκαλύπτεται στις λίστες ο Παπασταύρου και πότε ο Γιαδικιάρογλου;

Ως γνωστόν οι δύο συνέταιροι γνωρίζονται από μικρά παιδιά

Ως γνωστόν οι δύο συνέταιροι γνωρίζονται από μικρά παιδιά. Είναι οικογενειακοί φίλοι, αφού οι μαμάδες τους πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι πώς ο Γιαδικιάρογλου καταφέρνει πάντα να κρύβεται και να μη βλέπει ποτέ το όνομά του το φως της δημοσιότητας.

Κι έπειτα, ποιος είναι ο ρόλος του γυμνασιάρχη «βεβαίως-βεβαίως»; Αληθεύει ότι αυτός τους βοήθησε να ανοίξουν την πρώτη off shore; Μήπως αυτούς τους λογαριασμούς ανακάλυψε στα τετράδιά τους ο καθηγητής Φλωράς και γι’ αυτό επιχείρησαν τη δολιοφθορά με την κούνια κατά τη διάρκεια της εκδρομής; Χιλιάδες ερωτηματικά ταλανίζουν την κοινή γνώμη. Πότε θα μάθουμε την αλήθεια;


Πάντως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους ίδιους τους πρόσφυγες, αν μείνουν στα νησιά μέχρι το Πάσχα...

● Διότι με τις συνεχόμενες εκρήξεις από τα βαρελότα, τις πυρπολήσεις του Ιούδα και τα σουβλίσματα, υπάρχει μεγάλη πιθανόητα να νομίσουν ότι ξαναβρέθηκαν υπό το κράτος του ISIS...


Σχετικα
Στ. Ράμφος: Ακροδεξιά και Αριστερά συμπίπτουν σε αρκετά θέματα
Στ. Ράμφος: Ακροδεξιά και Αριστερά συμπίπτουν σε αρκετά θέματα

Κρίμα που δεν υπήρχαν τα Wikileaks το 2008. Γιατί αν η έκθεση που αποκάλυπτε ότι το έλλειμμα της χώρας έχει φτάσει το 800% του ΑΕΠ είχε διαρρεύσει, θα το είχαμε πάρει όλοι στα σοβαρά και θα είχαμε μάθει τι συμβαίνει.

● Ενώ τώρα που δημοσιεύθηκε κανονικά δεν της έδωσε κανείς σημασία.

● Οπότε πέσαμε από τα σύννεφα.


Σχετικα
Η πολιτική ως φαντασίωση και το «κυνήγι ανεμόμυλων»
Η πολιτική ως φαντασίωση και το «κυνήγι ανεμόμυλων»

Οι υπάλληλοι των οργανισμών του Δημοσίου που αρνούνται να απογραφούν αλλά συνεχίζουν να πληρώνονται, μπορούν να συνεχίσουν να κοιμούνται και να πίνουν τον freddo τους ήσυχοι... Δεν κινδυνεύει η θέση τους.

● Διότι το πόρισμα βγήκε: Φταίει το ΔΝΤ που θέλει να μας χρεοκοπήσει – το λένε και τα Wikileaks.

● Αντιθέτως, οι πέντε κυβερνήσεις που μεσολάβησαν από τη στιγμή που αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει λίγη οικονομία και να μην πληρώνουμε άχρηστους οργανισμούς και που δεν κατάφεραν ούτε καν να τους καταγράψουν, είναι απολύτως αθώες.

● Και, ναι, είναι οι ίδιες κυβερνήσεις που έκαναν συστηματικά το μάγκα ότι θα διαπραγματευθούν σκληρά με το ΔΝΤ, ενώ δεν ήταν σε θέση να πείσουν μερικούς οργανισμούς που τους πληρώνουν κιόλας, να στείλουν στοιχεία για το έργο τους.

● Και το κακό είναι ότι οι οργανισμοί-φάντασμα και οι κυβερνήσεις που τους άφησαν χωρίς να ενδιαφερθούν για ποιo λόγο τους πληρώνουν τα τελευταία έξι χρόνια, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το ΔΝΤ απ’ όλους τους άλλους.

● Γιατί αν θέλεις να συνεχίσεις να πληρώνεις οργανισμούς που φιλοξενούν αργόμισθους ψηφοφόρους σου, πρέπει από κάπου να δανείζεσαι για να τους πληρώνεις.

● Οπότε γιατί στρέφονται εναντίον του πιο χρήσιμου συμμάχου τους; Μα για να πείσουν τους δικούς τους ότι δεν φταίνε αυτοί για τη φοροκαταιγίδα.

● Γιατί οι κυβερνήσεις που τα παίρνουν από όλους για να τα δώσουν στους πελάτες τους στους δημόσιους οργανισμούς που δεν έχουν απογραφεί, είναι σαν τον Σεραφείμ Πειραιώς. Μόνο με εχθρούς έχουν ελπίδα να συνεχίσουν να υπάρχουν και να παραμυθιάζουν.


Ορίστε, αφού φαγώθηκαν όλοι, ο Μπαλτάς έφερε για διευθυντή έναν καλλιτέχνη που ξεχωρίζει. Και τι κατάλαβε; Πέσαν να τον φάνε...

● Μετά έχει άδικο να θεωρεί την αριστεία ρετσινιά;


Να δεις που τελικά ο «ομόδοξος» Πούτιν, προτιμούσε να τα φυλάει στον Παναμά παρά να μας τα δανείσει...


Η επιμονή του Δημήτρη Μάρδα ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχουν κάποιοι πλούσιοι (ότι δηλαδή έρχονται ινκόγκνιτο ζώντας το πέρασμα του Αιγαίου σαν extreme sport για πλούσιους) ίσως εντάσσεται τελικά στα πλαίσια μιας γενικότερης στρατηγικής.

● Γιατί αν μας βάλει την υποψία ότι αυτός που ετοιμαζόμαστε να λιντσάρουμε μπορεί να είναι ένας Σύριος Ωνάσης, ε, όσο να ’ναι θα το σκεφτούμε περισσότερο...


Μεγάλη αλήθεια της Ζωής: Αν ο Θεός ήθελε να μην υπάρχει φοροδιαφυγή, δεν θα είχε δώσει στον άνθρωπο τις Off Shore...


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Γιατί για τη διαρροή της συνομιλίας Κουμουτσάκου με εκβιαστές ή για την καταγραφή της συνομιλίας Βελκουλέσκου-Τόμσεν, όσοι ενδιαφέρονται για το ΠΩΣ έγιναν οι υποκλοπές και όχι για το ΤΙ λέγεται πάνε να καλύψουν το σκάνδαλο, αλλά στην περίπτωση Ψυχάρη-Τσίπρα το Μαξίμου βγάζει ανακοίνωση που υπενθυμίζει ότι η δημοσιοποίηση των συνομιλιών που καταγράφτηκαν είναι ποινικό αδίκημα;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο2

Δηλαδή, τώρα που μπορείς να συνομιλείς αμέσως με οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, λόγω της τελειοποίησης των επικοινωνιών, ξαναγυρίζουμε στην εποχή που για να συνεννοηθείς με κάποιον πρέπει να μιλήσετε αυτοπροσώπως από το φόβο μήπως σε καταγράψουν;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για «Μουφανταφυλλάρωμα»: Η απόλαυση που υποτίθεται ότι αντλεί μια γυναίκα όταν κάνει πως μυρίζει το τριαντάφυλλο που της πρόσφερες, αν και το συγκεκριμένο λουλούδι δεν έχει το παραμικρό άρωμα.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Performer στα παλλόμενα πέη του Γιαν Φαμπρ


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Νο2

Υπεύθυνος ιντερνετικής ασφάλειας της δικηγορικής εταιρείας Mossack and Fonseca


Η μετάφραση της εβδομάδας

image

Προκόπης Παυλόπουλος

«Αυτός ο οικονομικός Λαβύρινθος που έχει το δικό του Μινώταυρο, ως αρχιτέκτονα αλλά και ως αμείλικτο φύλακα της εφιαλτικής χαοτικότητάς του, είναι το γνήσιο τέκνο της νεοφιλελεύθερης οικονομικής αντίληψης»

Μετάφραση

Οι νεοφιλελεύθεροι θέλουν να μας απαγορεύσουν να διορίζουμε ό,τι κινείται εκτός ΑΣΕΠ. Αυτοί είναι ο εχθρός που φταίει για την πτώχευση! Όχι εμείς που κυβερνούσαμε τόσα χρόνια...

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5