1821 Digital Gallery
Ο φόρος που δεν ανταποδίδεται είναι κλοπή

Ο φόρος που δεν ανταποδίδεται είναι κλοπή

«Δεν φταίμε εμείς που ξοδέψαμε τα λεφτά σας στους κομματικούς πελάτες μας. Φταίτε εσείς, κακοί φοροφυγάδες...»

Ο ρόλος του κράτους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες της ελεύθερης αγοράς είναι να θεσπίζει, να τηρεί και να διαχειρίζεται νόμους, ώστε όλα τα μέλη να έχουν ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάδειξης και να εφορμούν από την ίδια αφετερία για την ανάδειξη των ικανοτήτων τους. Κάποιοι θα προοδεύσουν πιο πολύ, κάποιοι θα εξελιχθούν επαγγελματικά ξεπερνώντας τους άλλους και θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Οι πολίτες είναι ίσοι μόνο απέναντι στο νόμο. Άλλωστε η φύση δεν κληροδοτεί όλους τους ανθρώπους με τις ίδιες ικανότητες και είναι λογικό κάποιοι να διαθέτουν καλύτερες σωματικές και πνευματικές δεξιότητες. Κάτι που ποτέ δεν χώνεψαν οι αριστεροί, που επιμένουν με διάφορες ψευδοκοινωνιολογικές ουτοπίες να εξισώνουν τους πάντες ακυρώνοντας και παραφράζοντας την ανθρώπινη φύση.

Η δουλειά του κράτους, λοιπόν, δεν είναι η αναδιανομή εισοδημάτων, ούτε να παίρνει τα χρήματα από τους πλούσιους και να τα δίνει στους φτωχούς. Χωρίς αυτό να εξαιρεί τη βοήθεια που πρέπει να παρέχει μία συντεταγμένη κοινωνία στα αδύναμα μέλη της, όπως αναξιοπαθούντες, ανάπηρους, άστεγους, άρρωστους κτλ. Που είναι αποδεδειγμένο πως τα διογκωμένα κρατικά συστήματα ελάχιστα προσφέρουν σε αυτές τις κατηγορίες πολιτών. Στην πραγματικότητα φιλανθρωπίες και κοινωνική αρωγή προσφέρουν πλούσιοι δωρητές και φιλανθρωπικά ιδρύματα που συντηρούνται κυρίως από ιδιώτες, από συνδρομές, από την εκκλησία που μοιράζει συσσίτια στους πεινασμένους κτλ. Το περίφημο χαράτσι αλληλεγγύης, που υποτίθεται ότι θα εξυπηρετούσε τέτοιους σκοπούς, αποδείχτηκε πως ήταν άλλο ένα φορολογικό τέχνασμα με συγκινητικό τίτλο.

Ο φόρος που δεν ανταποδίδεται μέσω υποδομών και ποιότητας ζωής στους φορολογούμενους, είναι κλοπή. Είναι κλοπή να πληρώνεις φόρους για να συντηρούνται χιλιάδες πρωτοκολλητές στο δημόσιο και αργόμισθοι σε άχρηστους οργανισμούς. Είναι κλοπή να πληρώνεις 420 ευρώ στον ΟΑΕΕ που μαζεύεις με πόνο κάθε μήνα, και αν δεν τα αποδώσεις να έχεις ποινικές κυρώσεις και κατασχέσεις (για την αυτασφάλειά σου, αφού υπάρχουν δικαστές που θεωρούν ότι είναι ποινικά κολάσιμη πράξη να μην πληρώσεις την αυτασφάλισή σου), και εσύ θα βγεις στη σύνταξη με 600 ευρώ, ενώ ο Δεητζής είναι συνταξιούχος από τα 45 του με 3.000 ευρώ μηνιαίως. Τα σκουπίδια στους δρόμους και τα βρωμερά πεζοδρόμια αποδεικνύουν πως τα δημοτικά τέλη είναι σκέτη κλοπή, και τα χρήματά μας προορίζονται για τους υπεράριθμους δημοτικούς υπαλλήλους. Το χαράτσι της ΕΡΤ είναι κλοπή και εκβιασμός για να σιτίζονται οι 2.500 αργόμισθοί της. Είναι ξεδιάντροπη κλοπή να πληρώνουμε από τα ακριβότερα διόδια στην Ευρώπη και οι δρόμοι να είναι γεμάτοι λακούβες, γλιστεροί και με ανάποδες κλίσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια μεταγγίστηκαν ληστρικά τα χρήματα των φορολογουμένων προς τις προνομιούχες τάξεις της εκλογικής πελατείας των κομμάτων που μας κυβέρνησαν και τη δημοσιοϋπαλληλική ελίτ. Από τα 340 δις χρέους που έχει φορτωθεί η οικονομία μας τα 214 αφορούν καταβολές συντάξεων από το έτος 2000 (δηλαδή τα τελευταία 16 χρόνια) προς τα ταμεία: ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΝΑΤ. Πώς να εξηγήσεις στους αγρότες που εκβιάζουν κλείνοντας τους δρόμους ότι σύμφωνα με τα επίσημα αναλυτικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών τα τελευταία 16 χρόνια οι συνολικές επιχορηγήσεις του προϋπολογισμού στον ΟΓΑ ήταν 77 δις ευρώ, δηλαδή το 23% του συνολικού χρέους της χώρας το οποίο δημιουργήθηκε για να λαμβάνουν συντάξεις εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες χωρίς να πληρώνουν εισφορές; Και η αναδιανομή εισοδήματος συνεχίζεται καθώς εξαγγέλλονται νέοι φορολογικοί συντελεστές 55% με προκαταβολές φόρου 100% και δυσθεώρητα ποσοστά καταβολών ασφαλιστικών εισφορών έτσι ώστε οι ελεύθεροι επαγγελματίες να ακουμπούν το 80% των εισοδημάτων τους.

Ο Νίτσε στο «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» είπε πως το μεγαλύτερο ψέμα του κράτους είναι πως αυτό (το κράτος) είναι ο λαός. Το μεγαλύτερο ψέμα του ελληνικού κράτους είναι: Δεν φταίμε εμείς που ξοδέψαμε τα λεφτά σας αναδιανέμοντάς τα στους χαϊδευμένους αγρότες, τους Δεητζήδες, στις ΔΕΚΟ και λοιπούς διορισμένους κομματικούς πελάτες μας. Φταίτε εσείς, κακοί φοροφυγάδες, που μας δώσατε λίγα...

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5