1821 Digital Gallery
Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι αγρότες

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι αγρότες

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων πραγματοποιείται το μεσημέρι του Σαββάτου στα Τέμπη, προκειμένου να γίνει αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και συντονισμός για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές που έχει ήδη υποδείξει κατ' επανάληψη.

Με αποκλεισμό του κόμβου Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και του τελωνείου του Ορμενίου στην Ορεστιάδα από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. και του νότιου κόμβου Διδυμοτείχου (έξοδος προς Ψαθάδες) από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι αγροτικές κινητοποιήσεις στο βόρειο Έβρο. Όσον αφορά στις αυριανές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Διδυμοτείχου, Βασίλη Καμπρούδη, αυτές θα αποφασιστούν απόψε στην Κομοτηνή όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο.

Στο μεταξύ στην Κομοτηνή μετέβη σήμερα ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή αγροτικών μηχανημάτων του όμορου νομού για τον σε 24ωρη βάση αποκλεισμό, από αύριο, Κυριακή, του τελωνείου των Κήπων. Σήμερα στο τελωνείο δεν θα υπάρχει δυνατότητα διέλευσης των οχημάτων από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Ο κ. Αλεξανδρής ανακοίνωσε και την ενίσχυση του μπλόκου στο αεροδρόμιο, όπου προς το παρόν τα παρατεταγμένα τρακτέρ δεν έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό του οδικού δικτύου.

Σχετικα
e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Απριλίου 2022 μη μισθωτών
e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Απριλίου 2022 μη μισθωτών

«Δεν έχουμε κλείσει συγκεκριμένο ραντεβού με τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγροτών, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, γνωστοποιώντας ότι το βράδυ θα «βγάλουμε δημόσια την αντιπρόταση που έχουμε απέναντι στο σχέδιο του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου» και καλώντας «όλα τα μπλόκα στην Ελλάδα να πάρουν θέση επί αυτού».

Ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες», ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε να «πάρουν θέση όλοι επί της συγκεκριμένης πρότασης και ας φτιάξουν και αντιπροσωπεία, που να μην περιλαμβάνει εμάς, για να πάνε στο διάλογο με τον πρωθυπουργό και να τη συζητήσουν».

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών, θέση που αναμένεται να διαφανεί στην πανελλαδική συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στα Τέμπη.

Σχετικα
Β, όπως βαριοπούλα, βία, βιβλιοθήκη
Β, όπως βαριοπούλα, βία, βιβλιοθήκη

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Μικροθηβών, Σωτήρης Γαλογαύρος, δήλωσε ότι «όσο περνούν οι μέρες που οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο τα πνεύματα αγριεύουν, καθώς χάνουν την υπομονή τους και ζητούν να κλιμακωθεί ο αγώνα τους».

Η σημερινή ημέρα θεωρείται η πιο κρίσιμη, καθώς στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα Τέμπη, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για τις κινητοποιήσεις και ο Σωτήρης Γαλογαύρος ζήτησε τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλα τα μπλόκα της χώρας, διότι θα ληφθούν αποφάσεις.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που άρχισαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, τα τρακτέρ μπήκαν στην πόλη της Ζακύνθου, απέκλεισαν τους κεντρικούς δρόμους και «τράβηξαν χειρόφρενο» έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, την ώρα που πραγματοποιούνταν συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων με τηλεδιάσκεψη.

Αντιπροσωπεία των αγροτών ανέβηκε στο κτίριο και έδωσαν ψήφισμα στο περιφερειακό συμβούλιο εκφράζοντας την αντίθεση τους στην συνολική πολιτική της κυβέρνησης στον κλάδο των αγροτών με αιχμή το ζήτημα του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Το περιφερειακό συμβούλιο έθεσε το ψήφισμα των αγροτών στα εκτός ημερήσιας διάταξης και το ενέκρινε.

Νωρίτερα, οι αγρότες της Ζακύνθου μαζί με στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου προς μεγάλη έκπληξη όσων πολιτών βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή στα μαγαζιά του νησιού.

Οι αγρότες του Ζακύνθου περίπου κάθε δύο ώρες, συνεχίζουν να κλείνουν την είσοδο της πόλης στην περιοχή Λούμπα με τα τρακτέρ τους ενώ την Δευτέρα αναμένεται να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις τους.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5