Visual Browsing
Τι θα πει «ο τάδε είναι Θατσερικός»;

Τι θα πει «ο τάδε είναι Θατσερικός»;

Οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να τα χρεώνουν όλα στους πολιτικούς

Πλοκ, πλοκ, πλοκ. Μπλόκα στήνουν αγρότες, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, αστυνομικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, ΠΟΕ-ΟΤΑτζήδες. Πλοκάρουν λοιποί –προνομιούχοι και μη– διαμαρτυρόμενοι ασφαλισμένοι, άλλοι για την αφόρητη πίεση, άλλοι για το ενοχλητικό ξεβόλεμα. Σφίγγουν οι ροδέλες για ΤΟ Σαστισμένο Σύστημα, που ακούει να του λένε «Είναι η εφαρμογή των συμφωνιών, ηλίθιε!» και χαμογελάει με εκείνο το ύφος «τώρα με κοροϊδεύουν ή όχι και γιατί;»...

Αλλάζουμε θέμα. Τα καλά νέα είναι ότι η ζωή αποκαλύπτει την έκπτωση των πολιτικών απατεώνων που καταστρέφουν τις ζωές μας. Τα κακά νέα είναι ότι ο ρυθμός αυτής της αποκάλυψης ακόμα δεν έχει καταστεί ραγδαίος, ώστε να επιβεβαιωθεί άμεσα το ρηθέν «Ωσαννά, τέρμα! Τώρα είναι η ώρα του Άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν!».

Υπάρχουν κάποιοι εθνικοί μύθοι/δεκανίκια, που επί δεκαετίες στηρίζουν ΤΟ Σύστημα. Τώρα που, υπό το κράτος της ανικανότητάς της, καταρρέει η έσχατη κυβερνώσα εκδοχή ΤΟΥ Συστήματος, καλό είναι να βοηθήσουμε και την κατάρρευση αυτών των υποστηρικτικών μύθων.

Έτσι μπορεί κάτι να γίνει. Γιατί είναι δύσκολο να αυτοδιαλυθεί ΤΟ Καθεστώς μια ώρα αρχύτερα, παρά τις τρομακτικές αντινομίες του. Αφού τα ερείσματά του στη συνένοχη κοινωνία είναι απεριόριστα και ανεξάντλητα. Μόνο ο διάλογος αποκαλύπτει και γιατρεύει τέτοια αδιέξοδα.

Σχετικα
Υπ. Εργασίας: Αναληθείς οι ανακοινώσεις για λάθη στα αναδρομικά
Υπ. Εργασίας: Αναληθείς οι ανακοινώσεις για λάθη στα αναδρομικά

Το θετικό είναι ότι, σπρώχνοντας στο γκρεμό τους μύθους/δεκανίκια που λέγαμε, μαζί απελευθερώνονται και οι (φυλακισμένες σαν Κωσταλέξια) κρυμμένες επί δεκαετίες ιδέες της ανατροπής. Αυτές και θα συνεισφέρουν δραματικά στη σύνθεση κάποιου σχεδίου για εθνική ανασυγκρότηση.

 Αντι-νεοφιλελεύθερη πιπίλα, Θάτσερ, Ελευθερία

Ένα από τα χιλιοπιπιλισμένα παραμύθια ΤΟΥ Συστήματος που προσπαθούμε ακάματα να αναδεικνύουμε αυτά τα χρόνια, είναι η αντι- «νεοφιλελεύθερη» μπαλαφάρα. Η κολλημένη «Αριστερά» ακούγοντας για μεταρρυθμίσεις βλέπει νεοφιλελεύθερους μπαμπούλες παντού.

Σχετικα
Αναδρομικά συνταξιούχων: Από το απόγευμα οι πρώτες πληρωμές
Αναδρομικά συνταξιούχων: Από το απόγευμα οι πρώτες πληρωμές

Υπάρχουν βέβαια και κάποια σημεία αλήθειας, πάνω στα οποία στηρίζεται η ασθενική αξιοπιστία αυτών των παραμυθιών. Να τα λέμε κι αυτά. Καλό είναι να βλέπουμε όλες τις πλευρές του πράγματος, αλλιώς οι μύθοι/δεκανίκια δεν πέφτουν.

Μιλάμε ξεκάθαρα. Είναι γεγονός ότι η Θάτσερ κάλυψε «ηθικά» τον διεθνή αποσυνάγωγο εγκληματία Πινοτσέτ. Ίσως γιατί τουλάχιστον δύο σημαντικοί μέντορές της (Φρήντμαν και Χάγιεκ) φιλελεύθεροι διανοητές το έκαψαν. Και θεώρησαν ότι η κορυφαία αξία της ελευθερίας δεν είναι ενιαία και ακατάτμητη.

Φαίνεται, στηρίχθηκαν σε ένα κορυφαίο λάθος του Μαρξ, που θεωρούσε στατικά και μονοσήμαντα ότι η ύλη είναι βάση και το πνεύμα εξαρτημένο της εποικοδόμημα. Άλλως ειπείν, η οικονομική έχει προτεραιότητα έναντι της πολιτικής ελευθερίας.

Άρα, δεν είχαν πρόβλημα που ο Πινοτσέτ κατέστειλε κάθε πολιτική ελευθερία, αφήνοντας απεριόριστη οικονομική ελευθερία. Έτσι κατέστησαν τον Χιλιανό Δικτάτορα ηθικά αποδεκτό. Κορυφαίο φάουλ, που έδωσε αφορμή στον ξοφλημένο Μαρξισμό/Λενινισμό να σπεκουλάρει εις βάρος της (κινητήριας για τον ανθρώπινο πολιτισμό) γενικής έννοιας της Ελευθερίας, ως μη όφειλ(αν)ε…

Ο Ατομικός Άνθρωπος περιέχει και Εγώ και Εμείς

Παρομοίως, η Θάτσερ πράγματι πράγματι είχε πει (τη μισή αλήθεια): «There is no such thing as society. There are individual men and women…» (Δεν υπάρχει κοινωνία, αλλά άτομα).

Κάθε ατομικός άνθρωπος κουβαλάει μέσα του ταυτόχρονα το Εγώ και το Εμείς. Το Εμείς είναι η βάση της συλλογικότητας, που τελικά διαμορφώνει ως υποκείμενο την κοινωνία. Είναι εξ ίσου άθλιο να υποτιμάς το Εγώ (ανθρώπινη ατομικότητα) ή το Εμείς (που χτίζει την κοινωνία ως σώμα).

Μόνος του και ο ικανότερος ατομικός άνθρωπος δεν μπορεί να επιζήσει. Έχει μειονεκτικό αίσθημα απέναντι στην άπειρη φύση (άλλοι τη λένε Θεό), παρά την υπέροχη δημιουργική αυτοπεποίθηση που συχνά επιδεικνύει απέναντι στα δύσκολα. Μοιράζεται την ανασφάλεια μαζί με συνανθρώπους. Έτσι γεννιέται το αίσθημα της αδελφότητας/αλληλεγγύης. Αυτά τα αποκάλυψε η Γαλλική (Αστική) Επανάσταση. Οι αξίες της (ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα) είναι οικουμενικές και αιώνιες και πάνω της πάτησαν διαχρονικά φιλελεύθεροι και σοσιαλιστές.

Όθεν, τζάμπα τσακώνονται ακραίοι φιλελεύθεροι και νεοκομμουνιστές, γύρω από πράγματα που υπερβαίνουν την ουσία. Η κοινωνία αποτελείται από ελεύθερους συνανθρώπους, που την ενοποιούν ως ζωντανό οργανισμό. Ελευθερία και ισότητα ευκαιριών αλληλοσυμπληρώνονται και η αλληλεγγύη τις συγκολλάει/ομογενοποιεί σε ενιαίο ισχυρό «σκυρόδεμα». Χωρίς αυτές χάνεται η συνέχεια της κοινωνίας και κόβεται η σούπα της Ιστορίας.

Μελαψές πολιτικές, κοντοπόδαρες

Είναι αλυσιτελές για ΤΟ Σύστημα (δεν το βλέπει από την αλαζονεία του…) να επικαλείται τη φασιστική ανάλυση της συλλογικής ευθύνης. Τώρα και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος καυτηρίασε στο πρόσωπο του διαβόητου Γραμματέα Ιάσονα αυτή τη στραβωμάρα.

Και κακώς ΤΟ Καθεστώς καλύπτει τον ρουσφετολόγο Γραμματέα Σειληνό του Κράτους, που αμάρτησε για την «υπόθεση της διαχείρισης - μετασχηματισμού του κράτους», για την κομμουνιστική κοινωνία, ρε γαμώτο. Με τέτοιο μικροαστικό σκοταδισμό (καλές συμπεθέρες και κακές κουμπάρες) θα «επαναφέρουμε τον ορθό λόγο απέναντι στο λαϊκισμό»;

image

 

Σου πουλάω τρέλα και μαζί μου έλα: ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, τώρα σου διορίζω, ανιψιό και θείο. Οι θεωρίες «μα είναι μόνο μετακλητοί, όχι μόνιμοι!», όταν ορθώς άλλα υποσχόταν ο Αλεξάκης προεκλογικά, είναι ντροπής πράματα. Η Αυγή ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των μετακλητών μειώνεται, αλλά επακολούθησαν τα επίσημα τα νούμερα και διαψεύδουν τα ανεπίσημα τα Νούμερα…

 

image

 

Και οι άλλοι κλέβανε εκκλησίες, αλλά αισχυντηλά το βούλωναν: δεν έβγαιναν από τα αριστερά σε όσους τους εγκαλούσαν για φαβοριτισμό στα δικά τους παιδιά. Και μην ξεχνάμε, η «Αριστερά» πάντα ήταν επισπεύδων συνεργός στο μεταπολιτευτικό γλεντοκόπι της χρεωκοπίας.

 

 

 Υστερόγραφα

Αγωνιστικισμός

Προχτές στο Μετσόβιο έλαβε χώρα «Εκδήλωση/Συνέλευση» (χε,χε,) με τίτλο «ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (σ.σ.: ποιας εργασίας;…) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ», όπου είχαν «καλεστεί να παρέμβουν» πλειάδα συναγωνιστών των αγωνιστών διοργανωτών…

Όλοι αυτοί οι φίλοι της εργασίας αγωνιστές (τέτοιος ήταν και ο κ. Σχινάς της κυβέρνησης ΔΙΟΡΙΖΑΝΕΛ) δεν τόλμησαν ποτέ να σκεφτούν. Γιατί, διάολο, είναι αχρείαστοι και αζήτητοι σε κανονικές χώρες και κυριαρχούν μονάχα σε αναεροβιότοπους τύπου ξενοφοβικό σοβιετικό ισλάμ;

Μήπως συνδέεται η αειφορία τους αυτή με την πελατειακή εθνολαϊκιστική μιζέρια των τόπων που λυμαίνονται; 

Εμπρός για νέα Κιλελέρ!

Ο θεσμισμένος τσαμπουκάς του κιμπάρη αγρότη ζυγόν δεν υπομένει, ας τον χρεωθούν τα άλλα υποζύγια.

«Για άλλα τους στείλαμε και άλλα κάνουν! Τελείωσε το μουχαμπέτι!», έφη καλομαθημένος αγροτοπατέρας, που τώρα πληρώνει την Αντιπολιτική ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογο τραμπούκικο νόμισμα…

 

image

 

Προφανώς υπάρχουν κάποιοι ανήμποροι αγρότες, που λειτουργούν ως προμετωπίδα των διεφθαρμένων ΤΟΥ Συστήματος μεγαλοαγροτών τύπου «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά!»…

 

Γιάνης: χρωματιστό παγώνι χαρά γεμάτο

Ο αποτελειωμένης αξιοπιστίας Βαρόνος Μυνχάουζεν σε νέα παραμύθια, βγήκε προχτές στον Παπαχελά. Προετοιμάζοντας νέους γύρους απολιτίκ δημοσιότητας του Πανευρωπαϊκού (γουάου…) Κινήματός του, απέδωσε φλυαρία άκρως αποκαλυπτική. Και έδειξε συνοπτικά, πόση καταστροφή λόγω βλακείας μπορεί να φάει με κατάλληλες επιλογές ένας επιπόλαιος λαός.

Ο Γιάνης ανεπιστρόφως έχει κριθεί ως εσαεί αποκάλυψη της αβέλτερης ανευθυνότητας του Αλεξάκη («Ήταν δική του εντολή η δημιουργία αυτής της ομάδας!»…). Ως τα κάπιταλ κοντρόλς τον στήριζε και τον αποκαλούσε πολύτιμο άσσετ. Από ασχετίλα; Ανευθυνότητα; Χαβαλέ;…

Εμείς επιλέξαμε το παρανοϊκό στόρυ «αντί να ανασυγκροτούμαι δημιουργικά, εκβιάζω βλακωδώς και παίρνω το αποτέλεσμα που μου αξίζει». Αυτό συνεχίζει αμετανόητα να αναμασάει ο ελαφροχαρούμενος Μυνχάουζεν, που ταιριάζει απόλυτα στο βαλκανιλίκι μας.

 

Η Μπανανία του Σκουριασμένου κυρ-Σκουρλέτου

Περισσότερη Σασταλεγακική τεκμηρίωση για το προηγούμενο κείμενό μας. Το ΣτΕ ξαναδείχνει ποια πλευρά ήταν μπανανέ στην υπόθεση... Αλλά το Υπουργείο πάντα πουλάει τρέλα απέναντι στη Δικαστική Απόφαση...

Περισσότερα περί Θάτσερ

Για όποιον θέλει το κατιτίς παραπάνω, συνιστούμε: «Σχετικά με την Maggie».

 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5