1821 Digital Gallery
Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση συνειδητά αποθαρρύνει κάθε είδους επένδυση

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση συνειδητά αποθαρρύνει κάθε είδους επένδυση

Άρθρο του προέδρου της ΝΔ στο Economist

«Το 2016 θα είναι άλλο ένα υφεσιακό έτος», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο του στην ειδική έκδοση του Economist «Ο κόσμος το 2016».

Μεταξύ άλλων εκτιμά ότι «στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος της φετινής χρονιάς θα βρεθούμε στην ίδια θέση που ήμασταν στο τέλος του 2014» αλλά «με πολύ χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα εξαιτίας των πρόσθετων φόρων και των περικοπών των συντάξεων αυτής της διετίας» και κάνει λόγο για «θεσμική διάβρωση της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι η κατάσταση της οικονομίας στο τέλος του 2014, είχε σταθεροποιηθεί και η χώρα, μετά από έξι συνεχόμενα έτη βαθιάς ύφεσης, επέστρεψε σε θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης. Κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι με τους χειρισμούς της οδήγησε τη χώρα σε δύο χρόνια ύφεσης «ακριβώς τη στιγμή που ήμασταν έτοιμοι να δρέψουμε τους καρπούς της δραστικής δημοσιονομικής προσαρμογής που με κόπο και θυσίες υπέστη ο ελληνικός λαός». «Το στατικό μέγεθος της εκτιμώμενης ζημιάς από την κυβέρνηση αποτιμάται συνεπώς αθροιστικά σε περίπου 7% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2016», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Όπως αναφέρει μάλιστα είναι «τέτοια τα μεγέθη, οι παραλείψεις και οι ζημιές για την οικονομία της χώρας, που δικαιολογείται απόλυτα η απόφασή μας να διερευνήσουμε σε βάθος τι έγινε το καλοκαίρι του 2015 που οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους».

Σχετικα
Οι φτωχοαλαζόνες και οι αειμούρμουροι
Οι φτωχοαλαζόνες και οι αειμούρμουροι

Εξίσου ανησυχητικό, όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι δεν προχωρούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς «η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να αποθαρρύνει κάθε είδους επένδυση». «Με τις ενέργειές της, δυσφημίζεται η χώρα. Αφού η κυβέρνηση κατέκτησε εκ μέρους μας τη διάκριση της χειρότερης και πιο κοστοβόρας διαπραγμάτευσης του 2015 (εκτίμηση πανεπιστημίου Χάρβαρντ), όσες φορές συνάντησε εν δυνάμει επενδυτές προκάλεσε θυμηδία και ταυτόχρονα απορία. Αρκεί να θυμηθούμε το ύφος του κ. Κλίντον στο περίφημο πάνελ επενδυτών για την Ελλάδα», υποστηρίζει και συνεχίζει:

«Στο τέλος του 2016 θα είμαστε στα επίπεδα του τέλους του 2014 αλλά με πολύ χειρότερους όρους και προοπτικές, διότι θα πρέπει να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπιστία, που συστηματικά πριονίζεται. Και γιατί, στο μεταξύ, θα έχουν επιβληθεί 6 δισ. ευρώ πρόσθετα μέτρα λιτότητας, που η χώρα δεν χρειαζόταν στο τέλος του 2014».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμά ότι το 2016 «θα εξελιχθεί με ταχύ ρυθμό η θεσμική διάβρωση της χώρας από τη φασίζουσα κομματική νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ», αφού «η επέλαση του κόμματος σε κράτος και θεσμούς είναι ήδη επιθετική και ανερυθρίαστη».

«Αν μπορώ να δω μια αισιόδοξη προοπτική, μεσοπρόθεσμα αυτή θα είναι η κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Με αυτήν θα κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο στο βιβλίο του λαϊκισμού της μεταπολίτευσης», συμπληρώνει για να καταλήξει: «Η μέχρι πρότινος σιωπηλή πλειοψηϕία της ελληνικής κοινωνίας βγαίνει δυναμικά μπροστά και με όχημα τη Νέα Δημοκρατία παίρνει την Ελλάδα στα χέρια της. Έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση».

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5