1821 Digital Gallery
Tα κόμματα στη «μετά τα μέτρα» εποχή

Tα κόμματα στη «μετά τα μέτρα» εποχή

Τα κόμματα στη μετά τα μέτρα εποχή αντιμετωπίζουν μιά τεράστια κρίση. Η ΝΔ άντεξε μέχρι σήμερα τη φθορά της απο τα μέτρα και τον προϋπολογισμό που παρουσιάζει στη Βουλή των Ελλήνων αλλά εμφανίζεται να αντέχει και τους κραδασμούς της συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και παρουσιάζεται στο εξωτερικό να "βαστάει", ενώ η χώρα καταρρέει. Το γεγονός ότι το λαϊκίστικο και ακραία εθνικιστικό κομμάτι της φιλοξενείται πλέον στην ονομασία Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν λύνει το θέμα της εξοικείωσης της βάσης της με ένα ακραία αντιμνημονιακό λεξιλόγιο που ευλόγησε ο Α. Σαμαράς από την αρχή του δανεισμού της χώρας απο την τρόικα. Τα αστεία Ζάππεια έχουν ξεχαστεί, και η απορία πώς οι Νεοδημοκράτες έχουν καταπιεί το μένος τους για το άθλιο ΠΑΣΟΚ στην αντιμνημονιακή τους ρητορεία, έχει πνιγεί στην αγωνία για τα επερχόμενα Χριστούγεννα...

Το γεγονός πως οι πρώην αστέρες του ΛΑΟΣ αποτελούν τους προνομιακούς επικοινωνιακούς κριούς του κόμματος στα ΜΜΕ είναι μια αρχική ένδειξη της φαρμακευτικής αγωγής του κόμματος στο είδος ομιλίας και δράσης της Χρυσής Αυγής. Οι ελάχιστοι φιλελεύθερης συνομοταξίας υπουργοί της κυβέρνησης προσπαθούν να βάλουν μια τάξη στις τεράστιες εκκρεμότητες που έχουν δημιουργήσει τα ανεφάρμοστα μέχρι τώρα θεσμικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις για το άνοιγμα της αγοράς στην κατεύθυνση που λειτουργούν οι αγορές στην υπόλοιπη ΕΕ.Η ΝΔ δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σκληρότητα των συντεχνιών και των κλειστών επαγγελμάτων που μαζί με τους συντρόφους τους των άλλων κομμάτων θα υπερασπίζουν με νύχια και με δόντια τα προνόμια άλλων εποχών που δεν θα επιζήσουν όχι μόνο γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά σήμερα, αλλά και γιατί δεν συνάδουν με τις προοπτικές εναρμονισμού του οικονομικού μοντέλου της Ευρωζώνης τουλάχιστον στην κατεύθυνση της ελεύθερης αγοράς

Ο Σύριζα είναι ένα μεγάλο απορημένο παιδί. Είναι φανερό πως όπως είναι φυσικό αρχίζει να υποψιάζεται πως το ενδεχόμενο να κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα είναι υπαρκτό και πως η αμεριμνησία των αμφιθεάτρων των Σχολών και των πλατειών των χωριών και των θεματικών φεστιβάλ έχει περάσει. Οι νέες απαιτήσεις της συνεννόησης με τους Ευρωπαίους Εταίρους και τους διεθνείς δανειστές απαιτούν τεχνοκράτες με διεθνή εμπειρία και εξοικείωση που λείπουν απ το χώρο. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει πως ένας αριστερός πρωθυπουργός σε μιά χώρα της ΕΕ μπορεί να στρίψει πιό αριστερά απ' όσο ο πρόεδρος Χριστόφιας της Κύπρου! Το τί θα σημάνει αυτό για τους θρησκευτικού τύπου ρομαντικούς οπαδούς του Σύριζα στη χώρα μας, θα πρέπει να συγκρίνεται με την αδυναμία των Νεοϋορκέζων να αντιληφθούν για πότε ο εχθρός μπήκε στο περίφημο μαντρί τους στις 09/11!

Το ΠΑΣΟΚ που καλά γνωρίζουμε θα πάψει να υπάρχει με την αρχή εφαρμογής του νέου πακέτου μέτρων που αναγγέλονται! Ήδη τα άλλοτε μουράτα στελέχη του έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν κοστούμια για "άλλη γη κι άλλα μέρη", άγνωστα στους περισσότερους απο μας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλά και ο λόγος υπεράσπισης των τόσων χρόνων δημιουργίας του τέρατος που τώρα καλούνται να σφάξουν και να φάνε και λέγεται κράτος και διοίκηση, και δεν φαίνεται να έχουν και ιδεολογικές εφεδρείες για κάποιου τύπου ιδεολογικό αγώνα αφού πρώτοι αυτοί θα κληθούν να αποκωδικοποιήσουν τί μπορεί να σημαίνει σοσιαλισμός στην ΕΕ του παρόντος

Σχετικα
Θεόφιλος Αλεξόπουλος: Τι απαντά για την υπόθεση της 24χρονης
Θεόφιλος Αλεξόπουλος: Τι απαντά για την υπόθεση της 24χρονης

Δεν χρειάζεται κανείς να αφιερώσει λόγια στους Ανεξάρτητους Ελληνες παρά μόνο να χαμηλώνει την ένταση όπου κάποιος εκπρόσωπός τους χτυπά!

Η ΧΑ ήλθε για να μείνει. Όχι στα ποσοστά που πήρε και θα παίρνει ακόμη για καιρό, αλλά στην ειλικρίνεια του βάρβαρου πολιτικού λόγου και των εγκληματικών πρακτικών που αποτελούν για τους νεοέλληνες τη συνέχεια της δράσης των αρματωλών και κλεφτών της φαντασίας τους! Η αναλυτική προσέγγιση της σημειολογίας του Γ Ράιχ, αποτελεί για τον νεοέλληνα τη διάδοχη ενασχόληση με το γκλαμουράτο λαίφστάιλ των προηγούμενων δεκαετιών! Και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται δεκάδες άνεργοι ανεγκέφαλοι του χώρου εκείνου.

Το "ηρωικό" ΚΚΕ ήλθε στα Ευρωπαικά κιλά του. Για πρώτη φορά μετά απο πολλές δεκαετίες οι ηγέτες του αισθάνονται τη μυρωδιά του ξεχασμένου που κυριαρχεί στο λόγο, στα στελέχη και στις προοπτικές ενός πολιτικού κόμματος που επιζεί χάρις στο σεβασμό των νεοελλήνων προς τον παπού και τη γιαγιά τους όταν πάθουν αλτσχάιμερ. Το εκλογικό σώμα αποφάσισε να ξεπεράσει και αυτό το ταμπού. Είναι αξιοσημείωτο πως μάχεται για πλήρη δικαιώματα των εργατών σε εργοστάσια που δεν γίνεται να λειτουργούν σε συνθήκες σύγχρονου ανταγωνισμού. Η αλλαγή της ηγεσίας του δεν έχει σημασία αλλά είναι αναπόφευκτη.

Σχετικα
Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: Απέδειξε τη σκευωρία Novartis
Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: Απέδειξε τη σκευωρία Novartis

Η ΔΗΜΑΡ, είναι η καθυστερημένη απόπειρα λογικών αριστερών να γυρίσουν σελίδα στο ημερολόγιο της νεότητας της Ελληνικής αριστεράς!! Μιας νεότητας που θα μπορούσε να διαιωνίζεται όσο η αριστερά δεν αναλαμβάνει εξουσίες παρά μόνο στον προνομιακό χώρο της καθημαγμένης εκπαίδευσης που έχει σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί. Είναι πολύ θετικό που κάποιοι απ το χώρο αυτό προσπαθούν ηρωικά να φτάσουν στις λογικές οργάνωσης της κοινωνίας στην ΕΕ, Θα συνεχίσουν.

Εξω απ τη Βουλή των Ελλήνων ο όποιος Φιλελεύθερος Μεταρρυθμιστικός χώρος. Στελέχη τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ έχουν κατανοήσει πλήρως τις προοπτικές του χώρου και τις δυνατότητες συνεργασίας με μια ΕΕ που προσπαθεί να συντονιστεί και να λειτουργήσει με ελεύθερη αγορά και ανοιχτή κοινωνία σε ένα όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένο πλανήτη.

Ακόμη και στελέχη της μετριοπαθούς αριστεράς συμπάσχουν στην προοπτική αυτή. Είναι ο μόνος υπό διαμόρφωση χώρος που μπορεί να συμπορευθεί με τις ανάγκες μιάς Ελλάδας μέλους μιάς σαφώς φιλελεύθερης Ευρωπαικής αναζήτησης στα χρόνια που έρχονται. Οι εξελίξεις στο χώρο αυτό θα είναι ενδιαφέρουσες για ψηφοφόρους όχι τόσο της δεξιάς όσο της κεντροαριστεράς!

Τα νέα μέτρα αν αρχίσουν να εφαρμόζονται θα προκαλέσουν εκτός από τη σημερινή κρίση, και την πεποίθηση πως η χώρα πέρασε ένα κάβο και μπορεί να συζητήσει τις επόμενες πιό ευνοικές ρυθμίσεις με τους δανειστές της.

Αν παρ' όλα αυτά δεν δημιουργηθούν προυποθέσεις ανταγωνιστικότητας και δεν επιτραπούν ευρύτατες ξένες επενδύσεις απο πολιτικές δυνάμεις που δεν θα κατορθώσουν να αντέξουν στους νέους ρόλους τους, η Βουλγαρία και το Μπάνσκο θα είναι το όνειρο των νέων γενεών νεοελλήνων για πολλά χρόνια.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5